Join Today
Prikazujem rezultate 1 do 25 od 67

Threaded View

Gazda na Forumu! Postignuća:
    SocialVeteran50000 Experience Points

Datum registracije
    Feb 2003
    Mobitel
    HTC Legend, Sony Ericsson
    Operater
    Vipnet
    Godina
    46
    Bodovi
    68.568
    Nivo
    63
    Bodovi: 68.568, Nivo: 63
    Bodovi: 68.568, Nivo: 63
    Ukupna aktivnost: 0%
    Ukupna aktivnost: 0%
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Cool Kupio sam novi komp!

Evo da se malo pohvalim kolegama forumašima i kompjuterašima, ja sam konačno ubo novi komp. U stvari moglo bi se reći da se radi o mom prvom pravom kompu koji sam, recimo to onako usput, skroz sam financirao, pa sam eto jako ponosan... Pa evo o kakvom stroju se radi:

Motherboard Epox 8RDA3+, nForce2 400, SATA, Dual LAN, FiWi, 6 USB2.0, 3x DDR dual channel, 1AGP 8x...
    CPU AMD Barthon 2600+ (Box - hladnjak je GlacialTech Igloo XP 3000+, 20 dBA)
    HDD Seagate 120 GB, SATA, 8 MB
    DDR 2 x 256 PC 3200 (400 Mhz)
    Grafička: Saphire Radeon 9800 Pro 128 MB (256)
    CD RW Teac (52x)
    DVD+RW/-RW 16x Pioneer DVR-108, Dual Layer
    FDD
    Codegen midi tower
    NAPAJANJE: Tagan 380 W
    Tipkovnica i miš: Sharkoon louminous
    I šećer na kraju: MONITOR: Samsung TFT-LCD 173P Dali (17'')

Evo to je uglavnom to. Kupljeno u četvrtak, ali naravno da to nije moglo proći bez problema. Naime u Ve-mil-u gdje sam kupio komp nemaju pošteno napajanje, samo ono koje dolazi s kučistem za nekih 250 kn. Takvo napajanje naravno ne može biti kvalitetno, a kamoli dovoljno za moju konfiguraciju (spomenimo opet R9800Pro). I tako ja zaigrao FarCry, najviši detalji, nativna rezolucija monitora (LCD je pa mora biti nativna) 1280x1024 i meni tako pregore neki kontakti na napajanju koji se spajaju na grafičku. Zamjene oni to napajanje s jačim od 350 W koje sam skurio (uz glasan prasak) za pol sata. Jebalo ih Codegen napajanje od 200 grama težine! I tako oni meni još jednom zamjenili napajanje i pokrenuli 3DMark03 24 sata da vide šta će biti. Kao sve je u redu i ja uzeo to računalo doma, ali svi živi koji se imalo kuže mi odmah sugeriraju da kupim kvalitetno napajanje. Tako da sam danas ubo Tagana od 380 W (ali pravih 380 W, a ne onih reklamnih ko na jeftinim napajanjima koje kao imaju 500 W, a jedva daju 300 W). Tagan košta 550 kuna! DA, 550 KUNA!!! Baš kako i doliči jednom vrhunskom 2,5 kg teškom napajanju. A da vidite tek kutiju i pakiranje... A tek debljinu kablova, uzemljenje matične... MRAK! Uglavnom sad je Grafička spojena direktno na napajanje s posebnim VGA konektorom čiji je kabel posebno konstruiran za smanjenje šumova koji dolaze sa strujom, sve je naravno jako tiho i ja sam vrlo zadovoljan.

Dakle odmah savjet svima koji misle cijedit mast iz iole jače konfiguracije s vrhunskom (i energetski zahtjevnom) grafičkom karticom - NE ŠTEDIT NA NAPAJANJU!!!

Eto to je to, znam da je puno teksta, ali s razlogom.... Pa sad da čujem i vaša mišljenja o konfiguraciji...
    Zadnji uredio whiteboy : 23-09-2004 u 23:40
    I'm not really a gynecologist, but I'll take a look.
    "...Moroni kojima je najveći intelektualni domet turbo folk poezija i koji imaju sve B-sides, raritets, remixes i unrealesed tracks od Ceca, Goca i Droca u svojim Grand Cheerokijima, Porscheima, Masseratijima i ostalim indikatorima malog kurca. Da ih pitaš tko je Lennon, ne bi znali odgovorit ni uz Jocker 'zovi cijelo društvo'..." Metastaze

Slične teme

1. Pazite se: Novi virus na warez sceni :)
    By Apocalypso™ in forum Symbian S60 1st i 2nd edition
    Odgovora: 11
    Posljednji post: 19-06-2005, 16:55
  2. Novi P2k Tools 0.6.4.12
    By merlin10 in forum Motorola
    Odgovora: 2
    Posljednji post: 30-01-2005, 23:41
  3. Komp ne prepoznaje t610
    By Brainbug in forum Sony Ericsson
    Odgovora: 4
    Posljednji post: 03-12-2004, 02:09
  4. nokia 3410 & komp