prvo probaj instalirat windowse na drugu particiju ako neide
mrzim ovakva rješenja al probaj format bolje probat nego da crkne
ovakva je situacija: upalim komp uđem u windowse i oni jednostavno crknu..pojavi se onaj plavi ekran i ponovo se pokreće cijeli postupak...nekad uspijem komp održat i par sati da radi i onda opet isto..skužio sam da mi se to uvijek dogodi i kad neki program probam instalirat.probo sam defragmentirat nakon 5min crkne... koristim tune up 2008 koji ima mogućnost testiranja harda i pri testu na određenom stupnju opet issto (uvijek u isto vrijeme) HARD NA ZADNJIM IZDISAJIMA?
prvo probaj instalirat windowse na drugu particiju ako neide
mrzim ovakva rješenja al probaj format bolje probat nego da crkne
Ne mora znacit da je HDD,i cak se u vecini slucajeva desava da je RAM u pitanju. Koliko i koje memorijske module imas?
najbolje rijesenje je da formatiras cijeli hard. ako ni tada bude isto, onda provjeri proc i memoriju.
formatiro sam već hard i opet isto..ram nije probo sam s ramom s dugog kompa i opet isto... defragmentirat ne mogu..zato briem da je hard i to je to
![]()
format ne rjašava probleme s hardom. napravi deep scan s nekim od alata (tuneup i slični). može bit u pitanju par sektora, može bit da otkazuje cijeli hard...no čak i s izoliranim sektorima, ne postoji garancija da i dalje ne bu radil probleme s windowsima...
When shit turns to gold, the poor will be born without ass
Pokušaj s HDD regenratorom. On ti testira ima li bad sectora (najdetaljnijie testira i najdulje traje test) i ako ima pokuša ih ispraviti. Inaće, za bilo kakvo ozbiljno testiranje koristi alate koji se bootaju sa CD-a (ili diskete) jer ako testiraš u Windowsima nikad ne znaš da li je do hardware-a ili se neki driveri kolju. Za testirat disk je najbolji Hdd regenrator za bad sectore i program od prizvođača diska za sve ostalo (S.M.A.R.T., razni parametri).
Nokia: 3310 -> 3330 - > 7650 -> 3650 -> N70 -> 6288 -> 5800 XM
Glupa 6288 pola života provela u Mobisa, sad strahujem da 5800 ne doživi isti scenarij
Hiren's.BootCD.9.6, tamo ima mnoštvo programa,provjeri za bad sektore, ja sam jednog svog ibm-a zahebao(natjerao da radi par mjeseci) dok me nije skužio!
naime bad sektora je bilo na pocetku diska, hd regenerator je popravljao, ali to bi trajalo 100 godina i što bi bilo, otprilike svega 1-2 gige je bilo u bad sektorima, pa sam napravio particije, prva je obuhvacala bad sektore, a druga ostatak diska, prva particiju sam otavio blank i neformatiranu, tako da je komp nije ni vidio, a drugu sam koristio it ako je trajalo par mjeseci, dok se disk nije izblesirao.
slobodno provjeri sa hdd regeneratorom dal ima bad sektora!
ah netko je bio brži!!![]()
Regenerator ti je u stanju i par dana pregledavat disk (cisto informativno),pa bi ti komp morao radit stalno,pa preporucujem ako imas neku staru kantu da s njom odradis...![]()
Ako ti je disk star i ako ti nalazi previše bad sektora, mislim da ti je bolje zaboravit na njega i zamjenit ga drugim.
Bookmarks