Pa kažu da je 17-50 2,8 odličan, a uz to je jako povoljan.
Pozdrav svima...
Ovako...trebao bi mi ovjektiv za CANON EOS450D i vidio sam da na tržištu ima Tamron objektiva po povoljnim cijenama. Zanima me da li su kvalitetni i dal se to iplati kupovat? Hvala!!
Edit...fulao sam temu pa molim da se premjesti...sorry...
Zadnji uredio ahven : 19-10-2008 u 14:08 Razlog: Greška
Pa kažu da je 17-50 2,8 odličan, a uz to je jako povoljan.
Opcenito, pravih iskustava i recenzija o navedenim objektivima izva US nedostaje.
Po meni se tu moze i postaviti pitanje proizvodnih linija i kontrole kvalitete i da li isti uvjeti vrijede za US i ostala trzista. U protivnom nemoguce je da neki proizvodjec ima tako dobar rezultat na jednom trzistu dak na drugima najcesce izaziva skepsu i vrlo upitne rezultate.
Definitivno nisam guru za Tamron i ne mogu raci da sam njihovu gamu provukao "kroz sake" ali je moj dojam za ono sto sam imao prilike oprobati, da daju puno uvjerljivije rezultate od onoga kako izgledaju. Dakle, zavrsna obrada i kvaliteta izrade nisu im jaca strana, ali konacan "proizvod"...fotografija, je za ulozen novac prilicno dobar.
Osobno...tesko bi se odlucio na kupnju i koristenje objektiva iz njihove game (barem ako se podrazumjeva kupnja istoga u Europi).
" To every man there comes a time in his lifetime, that special moment when he is figuratively tapped on the shoulder and offered the chance to do a very special thing, unique to him and fitted to his talent. What a tragedy if that moment finds him unprepared or unqualified for the work which would be his finest hour."
U slo sam malo gledao i Canon objektiv recimo košta 360-400 eur, a isti takav Tamron je 160 eur...pa čovjek se malo zapita u čemu je kvaka ako je kvaliteta recimo ista, a cijena je daleko manja...
Uglavnom hvala vam.
Imal sam prilike na kratko isprobati tamrona 18-200 na 350D i sigmu 18-200 na istome. Ima nekih sitnih razlika u slici, ne takvih da bi bile presudne u odluci. Ono što je bilo presudno za odluku je to što je bilo problema dok se našla sigma koja je na canonu radila dobro. Iako je to samo jedan objektiv, vlasnik dotičnog canona tvrdi da s niti jednim tamronon nije imao problema niti potrebu za reklamacijiom, dok je s većinom sigmi imao "uvijek nešto".
Za ostale bajonete takvi problemi ne postoje.
Sony SLT-A77, A900, Sigma 18-200, Minolta 50/1.7, Samyang 8mm, HVL-F56M, Arax 35/2.8 T/S; 80/2.8 T/S
Sony 24-70ZA/2.8, Sony 70-200/2.8G, Sony 16/2.8, Sony 50/2.8 makro, HVL-58M (2)
Bookmarks