Ako je napredak D90 u odnosu na D80 jednak onome D300 u odnosu na D200, onda se kupnja D90 i više nego isplati.
Ako je napredak D90 u odnosu na D80 jednak onome D300 u odnosu na D200, onda se kupnja D90 i više nego isplati.
Hmm...nije bas ovako jednostavno...
...s obzirom da i sam imam D200 tijelo i da sam imao prilike raditi i sa D300 i sam sam razmisljao o upgrade - u na D300. Podosta sam proucavao ovu tematiku po webu, kao i fotografske rezultate dobivene jednim i drugim tijelom uz koristenje iste optike.
Na kraju se nekako sve svede na isto...nedvojbeno je da je D300 ipak kvalitetnije tijelo sa ponesto opcija koje D200 ne posjeduje. Stoji i da je dinamicki raspon povecan, te da je prikaz detalja nesto blizi CMOS takmacima u Canon modelima (tu ponajprije mislim na 5D). Ipak i razlika u cijeni izmedju D200 i D300 modela je bila i vise nego znatna, pa je pitanje opravdanosti ulaganja bilo ono glavno koje se potezalo. Mnogi koji su ili posjedovali oba ili imali prilike raditi sa oba modela, zakljucili su da ne bi izbrojali razliku u cijeni za D300. Ja bih ovome dodao da je meni osobno ipak isplativija bila kupnja D300 modela u slucaju da se kupac odlucivao za kupnju prvoga ili jedinoga SLR aparata. Ukoliko ste vec posjedovali D200 model, a niste imali potrebu za dva tijela, manje je isplativo bilo prodavati D200 i kupovati D300.
" To every man there comes a time in his lifetime, that special moment when he is figuratively tapped on the shoulder and offered the chance to do a very special thing, unique to him and fitted to his talent. What a tragedy if that moment finds him unprepared or unqualified for the work which would be his finest hour."
Ne znam jel se ovo smi, al evo jednog grafikona:
![]()
" To every man there comes a time in his lifetime, that special moment when he is figuratively tapped on the shoulder and offered the chance to do a very special thing, unique to him and fitted to his talent. What a tragedy if that moment finds him unprepared or unqualified for the work which would be his finest hour."
Bookmarks