Ne, sasvim se bezbolno instalira bez ikakvog hakiranja, potpisivanja ili bilo čega![]()
Ne, sasvim se bezbolno instalira bez ikakvog hakiranja, potpisivanja ili bilo čega![]()
jel netko zna sta treba napraviti na 5800 da se može ići i odabirati po meni-u pomoću "shake" opcije, odnosno kad ga nagnes lijevo on u meni-u ide lijevo, kad ga tresneš prema dole da uđe u drugu mapu itd...
pozz svima
ima dva dana da sam postao vlasnik 5800,medutim kako sam godinama koristio SE UIQ(P1,G700)zanimaju me neke sitnice,cak mislim da sam jednom davno to pročitao ovde na forumu ali nemogu nać di?
Kako prominit to da mi u poruke stiže ono sta prebacim bluetooth-om,tj ne želim da mi to stiže u poruke,recimo to rješenje mi UIQ ima puno bolje!
I još jedna sitnica,kada uz kontakt dodam datum njegovog rođenja dali će to automatski biti memorirano u kalendar i podsjetit me ili moram zasebno upisivati u kalendar taj datum?
Ja koristim za bluetooth prijenos java program BlueFTP. Ima ih mnogo nadji si neki. Za kalendar nemam pojma. Ima puno aplikacija koje zamjenjuju osnovni kalendar, potrazi.
u zadnja 4 dana dogodila mi se 2 puta ista stvar,
nakon šta sam otspojio mob s laptopa u stanju prijenosa podataka, nestanu mi ikone prečaca, zelena tipka, kontakt tipka i tipka za uključit virtualnu tipkovnicu ne rade, nakon hard reseta sve opet radi, ali ne može mi očitat sve programe s mem kartice, pa ih moram dosta ponovno instalirat ( hvala bogu među njuma nije garmin ni sygic ) zna li netko o čemu se radi?
i mislim da bi bilo dobro formatirat mem karticu, e sad da li mogu kompletni sadržaj mem kartice prebacit u jedan folder na kompu i nakon formatiranja samo prebacit nazad ili ipak moram sve ponovno instalirat?
EDIT: evo primjetio sam da je sad uredu kad u prečacima nema nijedna aplikacija koja je na mem kartici, sad jel tu ima povezanosti ili ne?!![]()
Zadnji uredio srijane : 27-11-2009 u 09:54
Nisam vidio da je itko na forumu napisao nešto o 5800 Navigation Edition.
Nije mi jasno u čemu je razlika, šta su samo ubacili Nokia Maps 2.0 na Touch i to je to?
Sve ostalo isto?
T630->K700i->K530->N73->N82->Omnia->Galaxy->Legend->Desire->GalaxyS->GalaxySII->EVO3D -> SGS -> SGS2 -> SGS3
hardverski, Navigation Edition je potpuno jednak 'običnoj' 5800. razlika je u tome što s Navigation izvedbom dobivaš doživotnu licencu za auto navigaciju te u paketu dobivaš car holder i punjač za auto. ako je cijena prihvatljiva, nije loš deal..
1. Imam ovi maps i sviđaju mi se, dodao bih samo (crackiranu) pjesacku navigaciju, jel moguce samo nju dodat ili moram cijele ovi maps ponovno stavljat? Koja je uopće najbolja navigacija za pješake?
2. Postoji li solidan klijent za gmail? Ja sam našao neki na netu, no java je, tako da koristi samo pola ekrana i nije baš praktičan za korištenje.
3. Je li moguće namjestiti da glazba prestane svirati kad se iskopčaju slušalice? Glupo mi je kad u tramvaju za vrijeme slušanja primim poziv, ištekam slušalice da se javim, pa mi nakon poziva telefon počne glasno svirati (odlični zvučnici btw.!). Probao sam onaj neki program u teškoj beti, no stvarao mi je više problema, nego koristi.
4. Ima li kakvog napretka u razvoju podrške za eap-ttls (securew2) wifi sigurnosni protokol?
1. Za ovi maps ne znam, ali kaj se tiče navigacije, meni je Google Maps osobno skroz zadovoljavajući. Pogotovo ako pješačiš, tekstualne upute su lako čitljive.
2. Vjerujem da koristiš Googleov Gmail app. Ako je tako, u postavkama programa možeš isključit virtualnu tipkovnicu čime oslobađaš cijelu površinu ekrana. Osim tog problema, ne vidim zašto bi program bio nepraktičan. Ja ga koristim već mjesecima i teško mu mogu pronaći ozbiljnije zamjerke.
3. Ne bih znao odgovor na ovo. Osim da ne isključuješ slušalice
4. I da i ne. Službeno od Nokie ništa, barem zasad i koliko je meni poznato. Ali ako koristiš eduroam kod nas, (u teoriji) je omogućeno spajanje korištenjem EAP-GTC autentikacije. Detaljnije o tome na http://www.eduroam.hr/nokia/. Zašto kažem u teoriji? Zato jer se ja nisam uspio spojiti na eduroam mrežu u Zagrebu sa svojom 5800 iako sam slijedio sve upute sa gornjeg linka. Ako ti ili bilo tko na ovom forumu bude imao više sreće, bio bih zahvalan da ovdje postate rezultate.
Hm, gdje se to moze iskljuciti? Prevrnuo sam tu aplikaciju, ali opciju iskljucivanja te tipkovnice ne vidim :-k
EDIT: Scratch that, nasao: http://www.allaboutsymbian.com/featu...pressMusic.php
Zadnji uredio Frank Pollard : 29-11-2009 u 22:42
Einmal ist keinmal.
Uuuu, da... good point. Ne, google maps nema offline mod (očito ga ne koristim previše pa zaboravljam taj 'detalj'). A ni nisam siguran koliko podatkovnog prometa koristi u prosjeku.
molim da mi netko kaze dal postoji neki program koji mjeri potrosnju interneta kad se ne spajam preko wifi nego preko t mobile....potrosnju EDGE-a.potrosnju GPRS-a. hvala. koristim 5800 nokiu.
Za posebne programe ne znam, ali ako u glavnom meniju odabereš Log, pod Packet Data vidiš ukupan promet preko paketnih konekcija (GPRS, EDGE i UMTS). A postoji i onaj detaljniji pregled gdje su popisana sva individualna spajanja i količina podataka prenesenih u pojedinačnim sesijama.
Sorry ako ti je ovo već poznato, al reko, bolje napisat za svaki slučaj..
to znam.ali tu mi ide i promet preko WLAN-a sta napravim.
evo sam veceras probao video poziv sa nokiom 5800, na nokiju 5800, preko fringa, tocnije skype-a...
sta reci, ....zvuk ide, slika ide!![]()
imam jako malo memorije telefona, još oko 4 mb, zašto? sve instaliram na karticu? kako da oslobodim memoriju telefona? što da obrišem?
ma nemam ni jednu![]()
Jucer mi se kod dolaznog poziva ugasio mob i zatim odmah upalio, sam od sebe!Cuo sam samo: "dobar dan" i dok sam odgovorio (prepoznao sam glas!), ne cujem vise nista. Pogledam na ekran, kad tamo mob se nanovo pali. Predhodni dan sam instalirao najnoviju verziju Sygic McGuidera, jel od toga mozda? Isto se dogodilo i sinu na njegovom HTC-u, pa skoro u isto vrijeme!
![]()
I optimisti i pesimisti doprinose razvitku našega društva. Optimisti su izumili zrakoplov, a pesimisti padobran.
Pozdrav svima, prije nekoliko dana sam pribavio ovu malu igračkicu i prijašnji vlasnik (prištavi klinac) ju je natovario svim i svačim, vidim da je software unutra 3,0,101 to je valjda zadnji, e sad ja bi resetirao mob na tvorničke postavke i sam se poigrao, zanima jel time vraćam i software unazad ili ne? I formatirao bih memorijsku...
Jel ima kakva uputa šta je najbolje za njega ili šta se obavezno mora stavit u 5800 kao podloga za instaliranje softwarea, kao garmin ili onaj power mp3 player jer kad sam htio taj pleyer instalirat nije mi dao, kaže nije moguća instalacija zaštićenog proizvoda iz nepouzdanog izvora...? kako se to riješava?
HVALA!!!
Bookmarks