Uuuu, da... good point. Ne, google maps nema offline mod (očito ga ne koristim previše pa zaboravljam taj 'detalj'). A ni nisam siguran koliko podatkovnog prometa koristi u prosjeku.
molim da mi netko kaze dal postoji neki program koji mjeri potrosnju interneta kad se ne spajam preko wifi nego preko t mobile....potrosnju EDGE-a.potrosnju GPRS-a. hvala. koristim 5800 nokiu.
Jucer mi se kod dolaznog poziva ugasio mob i zatim odmah upalio, sam od sebe!Cuo sam samo: "dobar dan" i dok sam odgovorio (prepoznao sam glas!), ne cujem vise nista. Pogledam na ekran, kad tamo mob se nanovo pali. Predhodni dan sam instalirao najnoviju verziju Sygic McGuidera, jel od toga mozda? Isto se dogodilo i sinu na njegovom HTC-u, pa skoro u isto vrijeme!
![]()
I optimisti i pesimisti doprinose razvitku našega društva. Optimisti su izumili zrakoplov, a pesimisti padobran.
Pozdrav svima, prije nekoliko dana sam pribavio ovu malu igračkicu i prijašnji vlasnik (prištavi klinac) ju je natovario svim i svačim, vidim da je software unutra 3,0,101 to je valjda zadnji, e sad ja bi resetirao mob na tvorničke postavke i sam se poigrao, zanima jel time vraćam i software unazad ili ne? I formatirao bih memorijsku...
Jel ima kakva uputa šta je najbolje za njega ili šta se obavezno mora stavit u 5800 kao podloga za instaliranje softwarea, kao garmin ili onaj power mp3 player jer kad sam htio taj pleyer instalirat nije mi dao, kaže nije moguća instalacija zaštićenog proizvoda iz nepouzdanog izvora...? kako se to riješava?
HVALA!!!
Formatiranjem i resetiranjem se ne gubi verzija software već samo svi podatci i instalirani programi. Za instalaciju programa treba u postavkama->upravitelj programa->postavke instalacije postaviti Instalacija software-a: sve i Online provjera potvrda:isključeno.
Neke programe, u pravilu crackirane, treba potpisati pomoču certifikata o čemu ima posebna tema na forumu.
Nokia: 3310 -> 3330 - > 7650 -> 3650 -> N70 -> 6288 -> 5800 XM
Glupa 6288 pola života provela u Mobisa, sad strahujem da 5800 ne doživi isti scenarij
Dali misliš na reset u mobu "tvorničke postavke" ili hard reset prilikom paljenja?
Dali ima negdje popis šta je sve korisno (provjereno dobro) mislim na razne aplikacije i teme za njoku 5800
btw... jel možeš pokazat tu temu za certifikate please, da ne lutam... THANX!!!
kako mogu spriječit svaku mogućnost da mi se spoji na net preko t-coma, tako da samo koristim WLAN kad oću na net? THANX..
da se nadovezem na ovo pitanje: na SE mobitelima sam mogao postaviti internet postavke sa laznim postavkama da mi se internet ne bi slucajno ukljucivao. Medjutim, ovo ne moze na symbianu. ako postavim praznu konekciju i postavim je na vrh priotiteta, mobitel me opet spaja na internet jer on preskoci tu praznu i dodje do one koja valja. Ima li ovdje kakav zabilazak?
mozes na vrlo jednostavan ali i jako siguran nacin, iskljuci automatsko povezivanje, i stavi da te uvijek upita na koji nacin ces se spojiti. tako da bez tvoje potvrde se ne moze nikad spojit.
imas nedki u opcijama il spajanju ...prioritet spajanja pa si staviš naranvo da pita al da prvo wlan pa onda ...tipa tčom net i tak dalje
Mislim da tvorničke postavke vračaju samo postavke ,a hard reset (ili držanje one tri tipke pri paljenju ili onaj kod mislim *#7730#, ali nisam siguran) briše memoriju telefona.
Certifikati
Nisam siguran ima li danas uopće programa za koje je potrebno hackiranje. Hackiranjem možeš ubacivati patcheve tipa isključiti zvuk od kamere, promijeniti početni ekran i sl.
Preporučene aplikacije
Glupa 6288 pola života provela u Mobisa, sad strahujem da 5800 ne doživi isti scenarij
T630->K700i->K530->N73->N82->Omnia->Galaxy->Legend->Desire->GalaxyS->GalaxySII->EVO3D -> SGS -> SGS2 -> SGS3
Mobitel je super stvarno, ali baterioja je katastrofalno jadna... Postoje li neke jače za kupit?
Baterija je OK, ali da mogla bi biti jača.
2-3 dana mi traje baterija. Punim ga 2-3 puta tjedno, a ako puno prčkam po njemu onda i više.
Za sada imam samo 4 problemčića:
1. alarm kasni 2-4min
2. router se resetira nakon nekog vremena što sam spojen na internet s mobitelom preko wlan-a.
3. rušenje browsera
4. youtube aplikacija šteka tj. video šteka na njoj, a kada idem preko browsera onda nešteka? To prije nije bilo
I to bi bilo to.
Budem vratio stari t-mobile-ov product code i reinstallirat ću v31.0.101 firmware, vidim da ga odsada t-mobile podržava.
Zanima me može li se ikako ugasit ona imbecilna lampica di piše "xpressmusic" koja je upaljena uvijek osim kad izvadim bateriju? (neznam jel to tako treba bit ili je greška kod mene)
I zanima me da li je moguće kad šaljem sa drugog moba preko bluetootha neke podatke npr kontakt iz imenika može li to ikako drugačije a ne da mi dolatzi u obliku poruke u inbox?
EDIT: Ima li načina da se ugasi ona lampica kraj natpisa "xpressMusic" koja je upaljena uvijek osim kad izvadim bateriju? Neznam jel to meni nešto pokvareno ili tako treba bit?!
I zanima me kad šaljem nešto preko bluetootha sa drugog moba, npr. kontakte iz imenika, može li se podesit da ne dolazi kao poruka u inbox nego direkt u mob?
Zadnji uredio HCSC : 10-12-2009 u 18:37 Razlog: spojeni uzastopno napisani postovi, postoji tipka EDIT
Zašto dva posta za redom?
Ta lampica meni gori samo kad je mobitel otključan. Ne bi trebala goriti kad je zaključan, a pogotovo kad je ugašen.
Sve što dolazi preko BT-a ide u inbox, ali ako kopiraš kompletni imenik, možeš ići na prijenos podataka, ali samo s Nokie.
Nisam skužio za double post, nešto mi je trokiralo danas na netu...
A neznam, meni ta lampica stalno gori... kako to riješit, jel imao ko slično nešto, kako je kod ostalih?
kaj se tiče lampice, to je prvi put da čujem za tako nešto. kak je MrBlc rekao, svijetli SAMO dok je mobitel otključan. možda je vrijeme za posjet mobisu?
uzeo sam ga polovnog, kupljen je 02.10.09 kupljen u vip centru u zg-u ulica vrtni put (tako piše na jamstvenom listu..) A nije vrag da je neki kvar, baš sam se usrećio... :-(
BTW nisam iz zg-a nego iz opuzena... :-(
probaj upgrejdat soft ak jos nisi pa onad se podesi...il prvo čak hard reset, il ak več ti zadji probaj ga reinstalirat
Odeš na mrežna odredišta, opcije, zadana veza i tamo odabereš default način spajanja (kategoriju). Uz to, u GPRS postavkama opciju Koristi pristupnu točku: nakon potvrde ili automatski.
link ne radi .... da podjelim sa ostalima sta sam sad vidio.Nokia 5800 firmware-40.ne tvrdim ja je sigurno tocno. mozda je i necija varka. Ali izgleda jako lijepo. evo i da sami pogledate: http://www.ipmart-forum.com/showthre...=404261&page=2
Zadnji uredio z1010 : 12-12-2009 u 11:49
Bookmarks