zadnja verzija je 31.0.008![]()
Najnoviji dostupan firmware je v30, a v31 se najavljuje za kraj listopada. ak ne mozes updateat, predlazem da promijenis product code mobitela. postupak je totalno bezbolan, ja osobno sam koristio Nemesis i savrseno radi, cak i na windows 7
zadnja verzija je 31.0.008![]()
wow, tolko sam nesposoban da to nije istina. my bad, hvala na ispravku. zbunio me thread na nokiausers forumu gdje najavljuju v31.1
Eto da javim dojmove sa servisa
Jučer sam u 12h predao mob u mobis i danas u 11h je bio gotov.
Prijavio sam zijevanje kučišta i da mi ažuriraju FW na 31.XXX
Epilog:
Zamjenjen je samo okvir, ne i prednja maska. Posao obavljen odlično. Nema više zijevanja.
Stavljen je FW v31.0.008.C02.01 Bojao sam se da će mi raditi probleme radi VIP-a al sve je prošlo u najboljem redu. Mob nisu zaključali te je sad unutra TELE2.
Ukratko ocjena servisa za 5800mx 5/5
a ako ga odnesem u mobis,dali ce mi oni stavit v31 bez obzira na product code,ili???
koje su razlike software?!?!neke vidljive,ili one klasicne bolja baterija,brzi meni i sl.?!
Nisam stigao jučer pogledati dal su mi mjenjali PC, al meni kod kuće Nokia updater nije dao da upgradeam na v31. Dakle, oni mogu staviti zadnju verziju, sad dal su mjenjali PC neznam.
Isto tako je bilo i sa e66 kojeg sam imao.
Razlika je po meni u brzini os-a. Drugo još nisam skužio. E da, bateriji je danas drugi dan i ima jednu crticu manje od full kapaciteta. Mob sam kupio prošlu subotu tako da još nisam najmjerodavniji suditi joj jer je do sad bilo samo besciljno korištenje i šetanje po izborima.![]()
Jel može netko pogledati svoj 5800 na tom desnom ćošku. Treba se zagledati baš na prijelazu s jedne na drugu stranu iliti tamo di se šarafi s unutarnje strane. Ja vidim mini napuknuće al je dosta ravno pa me zanima dal vi to imate pa da smatram to tvorničkim ljevom ili je previše zategnuto na servisu.
Pozdrav!
Jel imao netko problema sa rotacijom ekrana? Od prije 3 dana mi vise ne radi...
Firmware gore v31.0.0.8, hard reset napravljen, format memorijske, probao uključiti / isključiti senzor, sve postavke, pa restartao mob, tako sam pročitao na Nokijinom forumu da su ljudi riješili stvar. Dosad je radilo sve za 5...![]()
Za sad rotacija radi kako treba.
Danas sam se uvjerio kako nokijin batery indicator laže. Jučer sam još imao tri crtice a danas dođem na posao i čujem tuljenje iz moba. Ukratko ostavio me na cjedilu.
Dakle, 2 i pol dana. No nemogu reći da ga nisam koristio. Pogledao sam si filmić preko streama na kućnom wlanu. Surfa i razgovarao. Al veselilo bi me da kad već počne tulit da tuli malo duže, a ne da odma krepa.
Ja punim čim nestane jedna crtica jer to je već ispod 40% stvarnog kapaciteta baterije...
Imam sledeći problem !
U zatvorenom prostoru , jako loše izrađuje slike , dok na otvorenom slike su OK .
Koristim zadnju verziju softvera .
manjak osvijetljenja na leći fotoaparata, klasika
Slika mi je kao da sam slikao sa VGA kamerom ...
Kamera je valjda najlosiji dio aparata, Sony Ericsson me razmazio.
Ali u principu, nekako mi se cini da je fotografiranje u potpuno zadnjem planu sto se tice svega cime je taj mob nakrcan.
Einmal ist keinmal.
Kakva su vam iskustva sa zamjenskim baterijama? Malo sam tražio po ebayu pa sam naletio na 2200mAh Extended Battery + Cover.
Sve u pogledu garancije znam tak da se ne opterečujte objašnjavati tim putem, dakle zanima me dal ste imali kakve prakse sa tim zamjenskim. Bilo bi lijepo da mi bat ne 5800 traje nekih 5 dana.
Koliko sam uspio viditi sa slika, radi se o debljoj bateriji i prilagođenom poklopcu. Mislim da se ne isplati toliko unakazit mobitel zbog trajanja baterije.
Nokia: 3310 -> 3330 - > 7650 -> 3650 -> N70 -> 6288 -> 5800 XM
Glupa 6288 pola života provela u Mobisa, sad strahujem da 5800 ne doživi isti scenarij
v31.0.101 je izasao.
jel mi netko moze reci koliko mu baterija traje nakon sto se pojavi zvuk da je baterija prazna? jel se moze napisat koja poruka, obaviti poziv ili ne?
thanx
baš ništa!
upgrade je više kozmetičke prirode i nadam se samo priprema za dugo najavljivani veliki upgrade koji bi trebao donijeti kinetic scroling i widgete na home screen (iako moram priznati da sam malo skeptičan prema tome - koja je poanta konstantnog unapređivanja uređaja, a u međuvremenu izbaciti par novih modela). u svakom slučaju mob je maaaalo brži i to je to!
ali svakako se isplati uvijek imati najnoviji fw!
Bookmarks