baš gledam po netu, stigao je novi update, 3.0, ali promjene u odnosu na 2.1 su male.
http://forum.dailymobile.se/index.php/topic,9852.0.html
pa bilo mi je malo cudno,jer gledam obicni lg cookie,i home screen je odlican.bas ga mozes totalno sebi prilagodit.dok je to na ovom uredaju dosta klasicno kao na svim nokijama...valjda ce tu nesto promijenit.bilo bi steta da ne...jer home screen nije bas previse prilagoden touch-u
jedina dobra stvar na cookieju po meni je kinetičko skrolanje. naravno taj homescreen je super, ali lg se na neki način ne brine o svojim mobitelima. nisam našao ništa o updateu za cookie, a pošto ga frendica ima znam da ima puno bugova.
cookie je za nezahtjevne korisnike, koji žele imat touchscreen za minimum love, bez previše naprednih funkcija (wi-fi)
5800 je smartphone sa stvarno jako puno opcija, i sa symbianom koji je open-source OS..znači svatko sa malo volje (i znanja naravno) može napraviti neku aplikaciju. meni je 5800 (iako imam tu i tamo nekih frka s njime) jako odličan mobitel, i trenutno ga ne bi mijenjao, nego samo koristio još neki mobitel uz njega...poput n97 ili iphonea 3gs.
da je nokia mogla napravit bolji posao, mogla je. al 5800 je stvarno dobar uređaj i trenutno mu ne vidim zamjenu u toj kategoriji (napredni smartphone-glazbeni player sa odličnim zvučnicima).
ja sam do neki dan bio korisnik n95 i dugo sam se dvoumio dali uzet uredaj i ostavit se starog,i dobro sam odlucio.
uredaj je fantastican...samo sta nema jos previse aplikacija za njega...barem ih ja nemogu nac...neke korisne.
Tako je i meni, valjda bi trebalo mjenjati product code.. glupost..
imam pitanje, ne znam jel ga netko vec postavio, al nije mi do trazenja, kratko je ionako.
znci, zanima me dali je netko formatiro memory card? nakupila se smeca i zelim to rijesit.
ja sam ju htjeo formatirat kao i svaki memory stick, zanima me jel to ok i jel trebam pazit na jos sta?
Odi u Programe - upravljanje datotekama - mem kartica -opcije - opcije mem kartice - FORMAT i to ti to i on si prilagodi kak njemu paše i stvori foldere koji njemu pašu samo kaj prazni a dok ovdje sve izbrišeš a i odna će te mislim mob pitat da je "prilagodiš" tj formatiraš tak da to isto napravi
cemu sluzi aplikacija python??
zna li netko koji office siute radi na 5800. ili quickoffice. samo da je provjerio da radi na doticnom mob.
Ne, sasvim se bezbolno instalira bez ikakvog hakiranja, potpisivanja ili bilo čega![]()
jel netko zna sta treba napraviti na 5800 da se može ići i odabirati po meni-u pomoću "shake" opcije, odnosno kad ga nagnes lijevo on u meni-u ide lijevo, kad ga tresneš prema dole da uđe u drugu mapu itd...
ovako moj frend ima problem sa navedenim mobitelom blutooth mu se uopce ne moze upaliti kada ga ide paliti dode mu poruka: Nije moguce obaviti blutoth radnju i tako uvijk mobitel mu nikad nije pao niti nista i sada ce za 3 dana imati 2mj pa molim vas da kazete u cemu je problem jer bio je na servisu vratio se i opet isti problem
pozdrav ekipi
molio bih nekoga da mi malo pojasni korištenje gps-a sa ovim mobitelom.
naime interesira me kako funkcionira ovo,koristim sports tracker ali i garmin, i kad pokrenem navedene programe a u postavkama za gps je kvačica samo za integrirani gps nikako da pronađe signal ustvari treba mu 3-5 min.
a kad u postavkama stavim gps sa intternetom nađe satelit za nekoliko sekundi.
e sad da li internet koristi samo za pronalazak satelita zjedno sa gps-om , non stop ili samo kad je loš signal gps-a.
hvala
Ukratko, ovo što spominješ kada uključiš pomoć interneta je potpomognuti GPS (A-GPS) i služi ti da te brže locira. Kad te neđe više nije potreban.
I pisalo se o tome na forumu.
HC4L
Pozz ekipa!
Ovako,prije tjedan dana sam se mjenjao sa jednim clanom foruma te uzeo od njega 5800XM,na racunu sam vidio datum kupovine 20.02. te zakljucio da je to ona prva serija sa tzv. "rupom",tu famoznu rupu sam takodjer nasao kao i 10-ak malih zrnaca prasine ispod maske ekrana...U ponedjeljak sam ga odnio u Mobis u Osijeku te rekao navedeni problem...Danas mi je stigao sa izvjescem "prednji okvir promijenjen,ociscen od prasine,test ok,veza ok"...Kada sam dosao kuci sam skuzio da se OPET na tom mjestu nalazi ta famozna rupa...te sam detaljnim pregledom nasao 2-3 zrnca prasine ispod maske ekrana! nazvao sam servis u Zagrebu i oni su se ispricali radi toga i rekli da ga vratim da se napravi nesto...
E sada ja vas pitam,mogu li ja (mislim,i napraviti cu to) traziti da mi daju drugi uredjaj(tj ovu noviju seriju bez te greske) posto se i nakon popravka isti problem javlja?? Znaci,oni su ga "popravili" ali to je opet tu..
Bitnije mi je (da mi neko sa sigurnoscu kaze ko je kasnije uzeo taj mob) da li te nove posiljke mobitela dolaze bez te greske?? znaci da im ne moze upasti prasina... Te da li ja mogu poslati samo uredjaj te da oni meni posalju samo uredjaj posto se uz te nove ne dobiva futrola koju ja imam (a prijeko mi je potrebna)??
Unaprijed hvala![]()
Novu seriju neces dobiti jer ova funkcionira (za izgled ju boli k...), a to je nokii jedino bitno, stedi pare. U mobisu su glupi pa misle da je rupa zbog prednje maske, a NIJE!
Srednji obruc ti ima hvataljku za prednji okvir u gornjem desnom uglu. On je duplo manji od ostalih (greška u proizvodnji), te kad se zakači, šeće 2mm.
Ja sam sam ispirio prasinu i popravio luft iako imam garanciju 2g, tulava nokia i mobis.
e pa da,bas tih 2mm...Pa mogu im onda reci da mi promijene bas taj srednji obruc?? (naravno,da bude pod garancijom...)
Iako,necu odustajat od toga da mi daju novi...necu ja ko budala stalno njima tamo slat taj mob i cekat ga,kad ocito ne znaju rjesit problem...
Samo ne znam kako su drugima rjesili :S(?!?)
uvijek kada skinem neki pdf fajl ponudi mi da kupim (???) acrobat reader, to naravno ne želim. pa me zanima postoji li ikakva alternativa za pdf mobile reader a da je ujedno dobar i besplatan?
Bookmarks