Pa ne možeš to napraviti jer drajveri nisu isti na svakome kompjuteru!
Disk je jedan dio ali ima i ostali hardver koji čini PC.
A i čemu to???
kako da napravim da mi moj prijenosni disk bude moj "komp" znaci da sve skopiram sa sadasnjeg komp na disk i kad dodem negdje samo ustekam svoj disk i radim na svom kompjuteru ??? hvalaaa
Uvijek stisni <Yes>
Pa ne možeš to napraviti jer drajveri nisu isti na svakome kompjuteru!
Disk je jedan dio ali ima i ostali hardver koji čini PC.
A i čemu to???
"Prijateljstvo je neopisiv luksuz
biti s nekim da se osjećamo potpuno sigurno,
bez da odlučite vagati misli ili riječi."
George Eliot
Postoji portabilna verzija Virtual PC-a. Napraviš virtualni komp, daš mu par gigi mjesta i radiš na bilo kojem kompu.
link na pm.
When shit turns to gold, the poor will be born without ass
najvise sto se moze uciniti je da prekopiras sve svoje datoteke (My Documents) na taj externi hd i da sacuvas na njega setupe svojih programcica koje koristis,pa ih instaliras na drugi pc(na njegov disk) ali to je sve...
@verta to doista postoji??? mislio sam da windows moze biti instaliran samo na obicnom hard disku koji ima direktno napajanje iz napojne jedinice... brijem da externi usb HD (bilo koji) nema ni dovoljno napajanja da bi samo preko usba digao sistem ukoliko bi i bilo moguce staviti windowse na njega,a tu su opet i driveri...
Kak nebi moglo.Ne bootaš windowse s toga diska. To je samo program koji napravi virtualni komp. Windowsi, naravno moraju biti instalirani na pravom kompu. Pokreneš program, odrediš mu kolko rama smije koristit i virtualni disk (fajl na hardu, sticku, biločemu). I dobiješ prozor u kojem se boota virtualni komp (komplet sa biosom i svime
)
A akk želiš samo pokretati svoje programe na drugim kompovima, postoje portabile verzije svega živog na netu.
Imas jedan program koji ce ti se mozda svidjeti... zove se Mojopac.
"Problem upravljanja kvalitetom ne proizlazi iz onoga što ljudi ne znaju, već iz onoga što misle da znaju."
Philip B. Crosby
Darujte krv! Gdje? Pitanja i odgovori.
http://www.youtube.com/watch?v=7LZwX...eature=related
http://www.youtube.com/watch?v=pcAhH...eature=related
...hmm ima zgodnih stvari a nikada nisam koristio tako što!
Zašto bi to uopče služilo???
EDIT: Pogledao sami sada mi je jasnije.
Po tome znaći da mogu sa Virtual PC 2007 na svojima Win XP vidjeti kako bi radili Vista na mome hardveru?
Zadnji uredio VuKi : 06-10-2008 u 20:45
George Eliot
daj rofl ^^
Zar nije jednostavnije prek remote desktopa![]()
Yes, I am a criminal. My crime is that of curiosity. My crime is that of judging people by what they say and think, not what they look like. My crime is that of outsmarting you, something that you will never forgive me for.
@vuki, da, uglevnom se to koristi za testiranje stvari koje je "riskantno" sprobavati na kompu za svakodnevnu upotrebu.
@fear - znači spojiš se sa nečijeg kompa i surfaš sa svog desktopa sa svojim browserom, ili radiš i fotošopu- come ooon
Ugl, portabilni programi najbolje služe svrsi iz prvog posta.
ah pa da na to sam i mislio. ono,nema sanse da moze dignut sistem sa tog diska. a kolko sam skonto prvi post on upravo to hoce da nosa svoj operativni sistem u djepu
no cool je to sad si me zaintrigirao![]()
da ne otvaram novu temu,kako to funkcionise kolko je stabilno kompatibilno i kako uopce to izgleda
pa to meni i treba da napravim svoje virtualni komp dodem na drugi komp i upotrebljavam sve svoje(programe i dokumente) ...nesto kao sto ce uskoro biti INTERNET 2kad ces moci preko neta raditi ...
2 v3rt: jel tamo mozes sa svime upravljati(mislim na svoje programe) ili samo kao windovsima i podacima ???
Zadnji uredio Cargo : 06-10-2008 u 22:50
Uvijek stisni <Yes>
Imaš svoje windowse u prozoru. Neovisne o windowsima na pravom kompu. No jednostavnije rješenje imati set portabilnih programa na svom disku.
pa ja sam mislio da imam sve tj da imam snimljene programe i windovse i kad dodem na drugi komp pokrenem taj svoj virtual i preko njega okrecem svoje programe koje imam instalirane(office Firef Photo nero i ostale) .. jel to može ??? hvalaaaaa
Uvijek stisni <Yes>
Pa jesi pogledao Mojopac? Mislim da ti je to bolja varijanta nego Virtualne masine... Virtualne masine ces morati imati instalirane na svakom kompu na kojem zelis vrtiti svoj OS, a ova varijanta je potpuno neovisna (jedino je problem sto za sad radi samo na XP-u ako sam dobro shvatio)...
Opet cu ti dati link koji sam vec postao gore, pa si pogledaj da li je to to sto ti trebas...
Link
"Problem upravljanja kvalitetom ne proizlazi iz onoga što ljudi ne znaju, već iz onoga što misle da znaju."
Philip B. Crosby
2 noob: ali on se placa u tome je problem ....to mi je bed !!!
a ako cu morati imati na svakom imati ono instalirano to mi ne pase bas mora biti neovisno o drugom komp znaci bez ikakvog kemijanja po drugom kompu...
Uvijek stisni <Yes>
Večina tih solucija ne radi ako je host računalo s ograničenim privilegijama, kao recimo na faksu, a vjerujem da je upravo taj slučaj tu.
Nokia: 3310 -> 3330 - > 7650 -> 3650 -> N70 -> 6288 -> 5800 XM
Glupa 6288 pola života provela u Mobisa, sad strahujem da 5800 ne doživi isti scenarij
Evo javljam se upravo sa virtualne mašine koju sam postavio na svoj stroj.
Ovo mi bude fantastično za isprobati stotine modanih windowsa i Visti što ih ima.
Čovjek se ući dok je živ.
Samo mi nije jasno kako je odmah dospio bez drajvera do zvuka, slike, neta! Koristi ove moje drajvere?
George Eliot
Ne bi smio koristit tvoje drivere... Pogotovo ako nisu isti...
George Eliot
A JEL NEBI MOGAO RADITI na bazi komp na kojem jesam znaci koristi se njegovi driveri sto se kod mojo mislim i koristi??!!!
Uvijek stisni <Yes>
Neznam kako si dosao do tog zakljucka...
Ne kosta nista, program je besplatan... Mozda te zbunilo to sto postoje dvije verzije "deluxe" i "freedom", delux se placa i uz njega dobijes automatske update, neke dodatne opcije i tehnicku podrsku... Uglavnom sve sto tebi nece biti potrebno...
U ovoj freedom verziji mozes instalirati sve IM-e, igre, Outlook, itd...
Naravno, mozes automatski kopirati My Documents, History, Favorites i Cookie od IE-a, itd... Jedino odbojno je to sto na jednom mjestu imas gumb za kupnju i za poziv prijatelja, inace sve ok... upravo isprobao...
Philip B. Crosby
2 noob: oprosti vidio da se ne placa cak se i regao i pogledao koje prog rade ....probam sad koji dan dok mi dode disk pa javim !!! hvalaaa
Uvijek stisni <Yes>
Bookmarks