...ovo samo potvrđuje moje mišljenje da koliko god netko prednjačio u bilo čemu s vremenom mora opasti inovativnost a na rep mu se istog trenutka "zakvači" nova riba - konkretno G1 je po meni pokusni balon i služi samo predstavljanju OS-a koji i obečava i ne - pogledajte samo početnu euforiju oko Google Chrome-a (malo odoh u širinu) koja sada polako jenjava ali ujedno su se zakvačile nove razvojne snage okupljene oko projekta Chromium i one će vrlo vjerojatno nastaviti poboljšavati sam GC - ista sudbina očekuje i Android.
Sadašnje tržište se uvelike razlikuje od tržišta prije recimo par godina i sposobno je "gutati" razvoj par različitih OS-ova za "pametne" telefone.
Ja ne otpisujem nijedan OS ali otpisujem uređaje - do sada se nije pojavio nijedan uređaj koji bi mogao dati maksimum korisniku koji osim par fanatika ne kupuju telefon zbog OS-a nego zbog doslovno recimo to prestiža i pres*ravanja pred pripadnicima staležnih skupina...
U pravilu obožavam ova vremena previranja jer ću za par godina se prisječati i gledati kako se mase posipaju pepelom po glavi...