Ja sam usporedio Multi-Touch i Touch Flo 3d, Multi-Touch ne samo da je softwarsko rijesenje nego i hardversko! Touch Flo 3D je samo add on na windowse i poboljsanje je ali nije jos tako sofisticirano kao multi-touch.
btw OpenMoko mi stizehehe
![]()
Ja sam usporedio Multi-Touch i Touch Flo 3d, Multi-Touch ne samo da je softwarsko rijesenje nego i hardversko! Touch Flo 3D je samo add on na windowse i poboljsanje je ali nije jos tako sofisticirano kao multi-touch.
btw OpenMoko mi stizehehe
![]()
Exactly my point![]()
vidiš mogao bi javiti kad stigne moko... da usporedimo malo... zanima me poprilično
saovime se slažem, iako ne sa dijelom da sa vremenom opada inovativnost... ne nužno.....ovo samo potvrđuje moje mišljenje da koliko god netko prednjačio u bilo čemu s vremenom mora opasti inovativnost a na rep mu se istog trenutka "zakvači" nova riba - konkretno G1 je po meni pokusni balon i služi samo predstavljanju OS-a koji i obečava i ne
Sa Chrome-om si malo puno fulao ponatu, on je izašao samo kao "beta" i to debela, trenutna verzija je 0.21 a do 1.0 je još uvijek dalek put. Svejedno je čak i sa tom betom uspio privući impresivnu količinu surfera... Chrome je rađen na identičnoj filozofiji kao i Android... open soruce, otvoriti za razvoj posuditi od trenutno najboljih na tržištu(Gecko i Webkit) i dodati još ono nešto... i pustiti da stvari idu svojim tokom. O nekoj usporedbi makar i paraleli će se tek moći pričati kad dogura do 1.0- pogledajte samo početnu euforiju oko Google Chrome-a (malo odoh u širinu) koja sada polako jenjava ali ujedno su se zakvačile nove razvojne snage okupljene oko projekta Chromium i one će vrlo vjerojatno nastaviti poboljšavati sam GC - ista sudbina očekuje i Android.
Ma uređaji su manje biti u cijeloj toj priči, bitna je "platforma" i to su ljudi u industriji odavno skužili, iz te logike je nastao Symbian, iz te logike je nastao Android i iz toga će nastati svaki slijedeći OS. Platforma prodaje proizvod a ne obrnuto, recimo to ovako HTC ne prodaje HTC on prodaje ( bar do nedavno) WM platformu, isto je i sa Nokia-Symbian-om kao i Apple i OS X iPhone/Touch platforma.Ja ne otpisujem nijedan OS ali otpisujem uređaje - do sada se nije pojavio nijedan uređaj koji bi mogao dati maksimum korisniku koji osim par fanatika ne kupuju telefon zbog OS-a nego zbog doslovno recimo to prestiža i pres*ravanja pred pripadnicima staležnih skupina...
Hehe lako je biti general poslje bitke, ono što se u ovom trenutku dešava je bitno xD ne 5 godinaU pravilu obožavam ova vremena previranja jer ću za par godina se prisječati i gledati kako se mase posipaju pepelom po glavi...
Zadnji uredio Bi0 : 26-09-2008 u 13:48
Serija od dva odlična članka koja seciraju situaciju OS X - Android
http://www.appleinsider.com/articles...in_common.html
...vidim da se quota pa da se i ja zavalim u to...Izvorno postao Bi0
Pazi možda govoriš sa svog gledišta ali imao sam/imam priliku gledati kupce te ujedno i prikupiti dosta zanimljivih opažanja o istima - oni kupuju na izgled a ne na impresivna svojstva uređaja - doslovno svi osim "poslovnjaka" ali za njih pretežno kupuju IT gurui...
Osobno vjerujem da oni entuzijasti koji prate mob scenu si uređaje iovako nabave izvana prije početka službene prodaje u Hrvatskoj tako da njih i ne vidim putem ovog kanala prodaje ali oni su zanemariv broj korisnika...
Toliko o kupcima - sada o industriji - ona se povinuje kupcima - iskreno mislim da nas iovako manje više smatraju poluretardima pa nam stoga dobrano prodaju maglu a mi kao svi klasični konzumenti sve to uredno gutamo...
Zadnji uredio dmi : 25-05-2007 u 02:02.
Potaknut pisanjima naših forumaša, prije svega Bi0-a i beetleman-a nadovezao bih se opeta na diskusiju između Android OS-a i njegove budućnost u smartphone svijetu, odnosno usporedba s WM platformom i budućnosti iste.
Ono što želim reći, odnosno iznijeti svoje viđenje stvari, stoji u tome što se danas smatra kao nedostatak uređaja G1 odnosno Android platforme je nemogučnost sinkronizacije s računalom PC tj. omogućena je sinkronizacija jedino s Googleovim online servisima.
Možda dans to i predstavlja nedostatak, ali osobno smatram da je to budućnost odnosno sva sinkronizacija (e-maila, kalendara, kontakata...) s PC prijeći na online servise poput Google-ovog online servisa.
Tako da takav vid sinkronizacije predstavlja budućnost te da Android OS koraća dobro prema naprijed. Ako se u skorijoj budućnosti WM platforma ne okrene prema online servisima mislim da neće moći konkurirati i da će gubiti na popularnosti, prije svega u biznis klasi usera. Što vrijedi i za ostale mobilne platforme, što prije svega mislim na Symbian OS (S60 i UIQ).
HC4L
Bookmarks