na ovo sam naisao kopajuci po htc-oj stranici
http://www.htc.com/europe/supportdow...act=sd&cat=all
zanimljivi updejtovi za HDa koliko vidim, niko ih ne spominje
na ovo sam naisao kopajuci po htc-oj stranici
http://www.htc.com/europe/supportdow...act=sd&cat=all
zanimljivi updejtovi za HDa koliko vidim, niko ih ne spominje
To su hotfixevi samo, novi ROM-ovi bi zasigurno podigli više prašine
Disease and deprivation are stalking our land like... two wild, stalking things
pokušao sam i hard reset ali mi nenudi hrvatski.Mobi je kupljen prije dva tjedna
Ne razumjem zašto prebacivati na HR jezik. Tek tad se nećeš snalazit po WM.
rom version:1.14.479.3(25874)wwE
rom date 11/12/08
radio version 1.09.25.14
protokol version 52.49a.26U
kupljen je u vipu
Sad ni ja ne kužim kako, moji podaci su identični.
ROM: 1.14.479.3 (25874) WWE
ROM DATE: 11/12/08
RADIO: 1.09.25.14
PROTOKOL: 52.49a.25.26U
EDIT: jedina razlika je u protokolu, moj ima dvije znamenke više![]()
moj protokol je isti nisam dobro upisao protokol :52.49a.25.26U
jel kod vas instaliranovaj softver 9.5.3.609 moj kolega ima njega a ja ne
ljudi pomagajte ..novi sam ovdje i neki dan sam dobia htc hd i nikako mi nece da radi mms i email sa vip postavkama
Probaj postavke odavde
http://www.htc.com.hr/html/podrska/postavke.php?lang=Hr
Inače, iz vipa mni sve radi out of the box.
Kako misliš "softver"? Dali smo ti podatke od ROMa, na što točno misliš?
Sunnysoft InterWrite Pro (HTC Touch HD hr)
RADI se upravo o tom softveru koji ima moj kolega a nemam ja.
NEMA ga na njihovim stranicama, vjerojatno ga imaju u vipu ili movensu pa ga ubace u HTC hd i tako dobijemo lokalizaciju na hrvatski ili mozda sam proizvođač taj dio odradi za nase trziste.
pozdrav
Evo što su meni odgovorili na upit o hrvatskom jeziku iz HTC-ove podrške za korisnike:
Postovani,
Imate odgovor na postavljeno pitanje
Pitanje:
Čitam po forumima da postoji hrvatski jezik za HTC touch HD,Kau da su ga kupili u VIP-u prije par tjedana sa ROM verzijom 1.14.479.3(25874)wwE.
Moja je ROM verzija 1.14.401.3(22273)WWM,uređaj je kupljen također u VIP-u početkom 12-og mjeseca prole godine.Moje pitanje je jesu li ovi sa foruma u pravu,postoji li ROM sa hrvatskim jezikom i moe li se moj ROM nadograditi na Hrvatski jezik?
Unaprijed hvala na odgovoru.
Odgovor:
Potovani, postoji verzija sa hrvatskim jezikom, ali je riječ o drugoj inačici ROM-a koja, naalost, nije kompatibilna sa verzijom ROM-a koju Vi imate instaliranu na uređaju, te ju samim time nije moguće staviti na Va uređaj. lp
Ukoliko imate dodatnih pitanja vezanih uz ovaj problem, molimo pronadite naslov problema na korisnickim stranicama te postavite novo pitanje
Vas HTC klub
E sad,što im ovo znači "nažalost, nije kompatibilna sa verzijom ROM-a koju Vi imate instaliranu na uređaju, te ju samim time nije moguće staviti na Vaš uređaj"
Pa zar nije moguće promjeniti cjeli ROM na mom uređaju![]()
Vjerojatno je stvar u cid-u i zato se ne moze flashati drugi rom. Moguce je flashati bilo koji rom kada se stavi hspl ili uspl koji omogucava zaobilazenje provjere cida (to se ne bi smjelo raditi, mislim da se gubi garancija).
To sve skupa zapravo nije bitno, jer dok imas rom mozes ga flashati. Problem je doci do roma - ili od htca ili da netko s hrv romom napravi dump.
jel mozes reci jesi isa po ovima za smarth phone ili pocket pc
Ne kužim, ja ne vidim nikakve različite postavke, sve je isto, samo što sad vidim da je ovo vjerojanto zastarjelo jer vipov server za GPRS nije data.vip.hr nego gprs.vipnet.hr
Al gle ovo:
Općenite postavke za VIP.mms
APN; Pristupna točka: mms.vipnet.hr
URL servera, Server URL, MMS centar; Početna stranica: http://mms.vipnet.hr/servlets/mms
IP adresa: 212.091.099.091
IP port: 9201 ili 8080
Korisničko ime; ID korisnika: 38591
Lozinka; Šifra; Zaporka: 38591 (Bitno je da je ispod zvjezdica zabilježen broj, a ne slovo!)
Prijenos; Nositelj podataka: GPRS, GPRS podaci
Sigurnost; Sigurnost veze: Isključeno
GPRS data: uključeno (označeno kvačicom)
kosim slovima su označeni neki dodatni parametri kod nekih aparata.
Postavke za prijenos podataka obično se nalaze u izborniku gdje se i nalaze neke opcije za Internet,
· npr. Motorola: Web pristup / Internet profili (ili Web sesije)
· Siemens: Podešavanja / Podaci (ili Razmjena podataka) / Profil veze (ili Profil spajanja) / MMS,WAP
· Sony Ericsson: Povezivanje / WAP opcije / WAP postavke
Većinu tih postavki se upisuje samo na jednom mjestu, tj. definira se jedan profil (VIP.mms) i aktivira ga se ali kod nekih modela aparata postoji i još dodatni izbornik u kojem se napravljeni profil treba i aktivirati.
Postavke za VIP.mms je potrebno dodatno podesiti na nekim modelima aparata, obično se nalaze u izborniku gdje se nalaze opcije za Poruke, npr.:
· Motorola: Poruke / tipka Meni / Postavke poruka (ili Postavke MMS poruka)
· Nokia: Poruke / Postavke / MMS poruka (ili Multimedijalna poruka)
· Siemens: Poruke / Podešenja (ili Postavke) / MMS (ili MMS profil)
· Samsung: Poruke (ili Slikovne, MMS poruke) / Postavke (ili Podešenja) / MMS profili
· Sony Ericsson: Poruke / Podešenja / MMS poruke
Nakon upisa postavki potrebno je isključiti i uključiti mobilni aparat.
Općenite postavke za VIP.gsm
Broj za pozivanje, pozivni broj ulaza, CSD, GSM : +385917122222
Korisničko ime, ID korisnika : 38591
Zaporka, lozinka, šifra : 38591 (Bitno je da je ispod zvjezdica zabilježen broj, a ne slovo!)
IP adresa, Gateway IP: 212.091.099.091
Početna stranica, Domaća strana, URL, Adresa: http://live.vip.hr
Prijenos, Nositelj podataka: GSM
Vrsta veze, Tip veze, Vrsta data poziva: ISDN
CSD vrijeme prekida: 30
kosim slovima su označeni neki dodatni parametri kod nekih aparata.
Postavke za GSM prijenos podataka obično se nalaze u izborniku gdje se i nalaze neke opcije za Internet,
· Nokia: Usluge / Postavi / Postavi veze / ili Alati / Postavke / Spajanje / Pristupne točke /
· Siemens: Podešavanja / Podaci (ili Razmjena podataka) / Profil veze (ili Profil spajanja) / MMS,WAP
· Samsung: Zabava / WWW usluge / Proxy postavke ili Zabava / WAP pretraživač / Postavke /
Većinu tih postavki se upisuje samo na jednom mjestu, tj. definira se jedan profil (VIP.gsm) i aktivira ga se ali kod
nekih modela aparata postoji i još dodatni izbornik u kojem se napravljeni profil treba i aktivirati.
Općenite postavke za VIP.gprs
GPRS APN, Pristupna točka:
gprs0.vipnet.hr (ukoliko se koristi VIP.gprs START tarifni model)
data.vip.hr (ukoliko se koriste Mobile Broadband tarifni modeli)
Korisničko ime, ID korinika: 38591
Zaporka, lozinka, šifra: 38591 (Bitno je da je ispod zvjezdica zabilježen broj, a ne slovo!)
IP adresa, Gateway IP: 212.091.099.091
IP port: 9201 ili 8080
Početna stranica, Domaća stranica, URL, Adresa: http://live.vip.hr
Prijenos, Nositelj podataka: GPRS
GPRS data: uključeno (označeno kvačicom)
(kosim slovima su označeni neki dodatni parametri kod nekih aparata).
Postavke za GPRS prijenos podataka obično se nalaze u izborniku gdje se i nalaze neke opcije za Internet:
· Nokia: Usluge / Postavi / Postavi veze / ili Alati / Postavke / Spajanje / Pristupne točke /
· Samsung: Zabava / WWW usluge / Proxy postavke ili Zabava / WAP pretraživač / Postavke /
Većinu tih postavki se upisuje samo na jednom mjestu, tj. definira se jedan profil (VIP.gprs) i aktivira ga se ali kod nekih modela aparata postoji i još dodatni izbornik u kojem se napravljeni profil treba i aktivirati.
Općenite postavke za VIP.e-mail
Kod definiranja profila za slanje i primanje e-mail pošte potrebno je definirati način preko kojega se spajate na poslužitelj davatelja usluge.
Ukoliko se koristi GPRS prijenos podataka koriste se sljedeći podaci za definiranje profila:
GPRS APN, Pristupna točka:
gprs0.vipnet.hr (ukoliko se koristi VIP.gprs START tarifni model)
data.vip.hr (ukoliko se koriste Mobile Broadband tarifni modeli)
Korisničko ime, ID korinika: 38591
Zaporka, lozinka, šifra: 38591 (Bitno je da je ispod zvjezdica zabilježen broj, a ne slovo!)
Prijenos, Nositelj podataka: GPRS
Ukoliko se koristi GSM prijenos podataka koriste se sljedeći podaci za definiranje profila:
Broj za pozivanje, pozivni broj ulaza, CSD, GSM : +385917100000
Korisničko ime, ID korisnika : 38591
Zaporka, lozinka, šifra : 38591
Prijenos, Nositelj podataka: GSM
Nakon što se definirao način prsitupa, tj. spajanja na e-mail poslužitelj potrebno je definirati i korisničke postavke:
Poslužitelj dolazne pošte, Dolazni poslužitelj (POP3): mail.vip.hr
Poslužitelj odlazne pošte, Odlazni poslužitelj (SMTP): mail.vip.hr
Dolazni port: 110
Odlazni port: 25
Poštanski sandučić, ID korisnika, Korisničko ime: ovdje upisujete svoje korisničko ime za ulaz u vaš pretinac e-mail pošte
Zaporka, Lozinka, Šifra: ovdje upisujete svoju lozinku za ulaz u pretinac e-mail pošte (paziti na unos velikih i malih slova)
Adresa e-pošte, Moja e-adresa, Adresa za odgovore: ovdje upisujete svoju punu e-mail adresu (npr. korisnik@vip.hr)
Protokol, Tip spremnika: POP3
DNS adresa: 212.091.097.003 (sekundarni DNS: 212.091.097.004)
Ukoliko se koristite nekim drugim E-mail davateljom usluga osim VIPnet-a, potrebno je u opciji Dolazni poslužitelj (POP3) upisati dolazni poslužitelj tog davatelja usluge, a svi ostali podaci ostaju isti. No, prije upisa te opcije potrebno je provjeriti da li davatelj usluge omogućuje ovakav (POP3) pristup prema poslužitelju.
Nadam se da će ti ovo pomoći![]()
Sa ovim postavkama se uopće ne trebate bakćati.HD je u stanju sam instalirati sve postavke,Sve što treba napraviti je slijediti čarobnjaka i za VIP-ov brodband upisati račun,ovisno o pretplati,data.vip.hr ili gprs0.vipnet.hr.Za e mail vrijedi isto,sve što treba je upisati naziv servisa,korisničko ime i lozinku,i podesiti hoće li se spajati automatski nakon nekog vremena ili ručno kad mi želimo,To je sve,nikakvi POP3,IMAP itd,to sve HD sam odradi,za MMS apsolutno ništa ne treba upisivati(govorim za Vipnet).![]()
Zadnji uredio dido : 16-03-2009 u 19:26
zasto mi pri prekidu interneta na htc hd-u u gornjem dijelu gdje je simbol 3g i kad kliknem tu odbrojava vrijeme i onda moram disconect ,jos je i ponudeno comm.menager i setting!! zasto to moram rucno prekinuti i dali mi ide promet dok to ne prekinem
skidaš postavke za PPC (pocket pc)
sve mi se čini da je to GPRS veza i ide ti promet dok si spojen na istu. Ja već davno nemem na svom WM uređaju data promet operatera uprovo zbog tih stvari, sve radim preko WiFi-a (MMS ionako ne koristim).
možda jednog dana se opet poigram sa data postavkama.
HC4L
To znaci da si spojen na 3g mrezu (ima popis svih znakova u uputama za koristenje), ali promet ti ne ide ukoliko nesto ne skidas, surfas itd.
Vipov server moze biti i data.vip.hr (ja taj koristim jer sam na mobile broadbandu), a moze biti i gprs.vipnet.hr
Mozes vec sad. Ovo je samo jedan rom s novim tf3d, ima ih poprilican broj.
http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=481388
Bez obzira što si spojen na internet putem GPRS,3G(UMTS) ili HSDPA promet ti ne ide ukoliko nešto ne skidaš ili šaljes,samo ako si spojen preko(ovo se odnosi na VIP) GSM (+385917122222 ili +385917100000)ti se broji koliko si vremenski spojen i ide ti trošak po vremenu.
Ali treba obratiti pažnju jeli koji program podešen da se automatski spaja na internet kao što je E-mail,Weather(vremenska prognoza),QuickGPS itd.Te programe treba podesiti da se ručno spajaju na internet kad mi želimo a ne automatski ako zelimo kontrolirati internet promet.
korisnici HD-a ...imate li informaciju o tome kada će se moći upgreadati na novi firm touch flo 3d-a možda?
Ja sam podesio da sve ide preko wifi, a mms prek vipa - nek se nađe.
Bookmarks