pogledaj dali ima master power switch, ako ima, ugasi ga. I tako svaku noc.
Imam problem, jucer kupio dvd rekorder s hard diskom vivax, sve namjestio, sve radi ali - ventilator radi i dok je uredjaj iskljucen.
Jel to "treba bit tako" ili se moze iskljuciti ventilator jer nema smisla da cijelu noc zuji ventilator... Ili da na servis?
Help![]()
pogledaj dali ima master power switch, ako ima, ugasi ga. I tako svaku noc.
a di da to pogledam? :S
i meni zuji Toshiba dvd recorder,ali ne jako i vec sam se navikao.![]()
budem pogledo, ma debilno mi je svaki dan istekavat i ustekavat rekorder.
koje komplikacije![]()
ah, cuj, sigurno trafo unutra jos radi i da se nebi pregrijao je vent. upaljen. Iako je to glupo, jer je i u kompu stalno trafo upaljen a nije vent. Tako i onako nije velika potrošnja pa se ne pregrijava, al...
pogledo sam, nema iza nikakav gumb i glupi ventilator puse i zuji cijelo vrijeme, jel to znaci da mi nema drugog rjesenja nego istekavat iz struje svaki dan? cak ni da mi u servisu to iskljuce![]()
to nije točno, ako ne vjeruješ, pogledaj da li imaš napon na konektorima napajanja dok je komp ugašen.... naravno da nemaš.
a trafo na DVDu, dok je isti u stand by modu ima napon na sekundaru i vrši se pretvorba napona, pa otud potreba za hladilom. a da su mogli uložiti 3KN više i stavit kvalitetniji vent, mogli su, ali eto nisu.
i sta sad, znaci cijelo vrijeme ce mi ventilator raditi??nema pomoci?
ok, by bad. da, nista ne gori dok je komp iskljucen (iako na nekim kompovima gori mis i tipkovnica, pa sam zato mislio da stalno radi).
Jedino da zrezes zicu, kupis neki ON/OFF vaga prekidac i spojiš ga. Sam, ak buš trebal na garanciju neznam kako ce ti to priznat onda.
Mozda je cak i najbolje da kupis 1-2 m kabla (naponskog) i zenski i muski utikac šuko, te na kabel staviš prekidač, DVD recorder u ženski konektor, a muški u struju, i imaš prekidaš. Iako ne vidim zasto ti je tesko ga iskljucivat iz struje.
PS: kak je PS2 bil pametan, cim bi ga ugasio, ostala bi svjetlit LED crvena, a ventilator se isključi. xD. A imao je i power prekidač. Očito je Vivax-u bilo teško dat kojih 20 KN za power prekidač i bolji vent.
ja kupio vivax dvd recorder i zujao ko lud kad sam ga palio odem odmah promjeniti u dučan za drugi i dođem doma ista stvar.uglavnom nikom ne preporučam da kupuje vivax bilo to kučno kino,televizor ili nršto treče jer poznam puno ljudi kojima krepava vivax,mislim da je to trenutno najshit marka.
Standby ili totalno izgašen to mi nije jasno.
Ja imam Sony DVD recorder (250GB) ali dok je na standby zuji i vent čim ga isključim sve se gasi (na tipku ne na utičnicu naravno
)
"Prijateljstvo je neopisiv luksuz
biti s nekim da se osjećamo potpuno sigurno,
bez da odlučite vagati misli ili riječi."
George Eliot
takoder imam LG dvd snimac i zuji samo kad je upaljen, ne zuji u standby-u
(vuki, jos nisam proucio detaljno upute, nego koliko traje snimanje sa diska na dvd? meni traje npr. 2 sata, isto koliko i film traje. jel to normalno ili...?)
iPhone 5s 16 GB
Snimanje sa harda traje kao i da snimaš sa TV-a u realnom vremenu, to je sasvim nomalno.
Iako ja na svome SONY RDR-HX910 imam funkciju FAST koja sve sadržaje presnimava sa HDD-a na DVD medije u duplo bržem vremenu.
Opet sve zavisi od moda snimanja zapisa na HDD dali je to HQ+, HQ, HSP, SP, LSP, LP, EP, SLP ili SEP.
Joj toliko toga ima da ti se glava zavrtiti 360".
"Prijateljstvo je neopisiv luksuz
biti s nekim da se osjećamo potpuno sigurno,
bez da odlučite vagati misli ili riječi."
George Eliot
ok hvala, mislio sam da nisam procitao sve upute
i ja imam fast, ali ne znam u kojem modu radi, nikad mi nije bio ponuden
(sorry na offtopicu, ali svejedno se radi o dvd snimacu)
iPhone 5s 16 GB
Bookmarks