Kakvi su dojmovi, jel ga se isplati kupit ili bolje nesto drugo (i sta)? Jel ima kakvih problema?
Kakvi su dojmovi, jel ga se isplati kupit ili bolje nesto drugo (i sta)? Jel ima kakvih problema?
Mob je odličan ali mislim da se ne isplati dati toliko više love za njega jer se od 6600 razlike po malo više memorije i kamere (koja se baš i nije proslavila... btw). Moj prijedlog: kupi si 6600.
...we are eternal all this pain is an illusion...
Moj nije. Ja imam 6600 i nije mi nesto posebno kad je uporedim sa 7610. Izgled, memorija, kamera, aplikacije koje dodju uz telefon (a stvarno su super i za 6600 ih moras skidati ili jos gore kupovati sa neta) su na strani 7610.
SKR. je SKR. za SKR.
Pa nije valjda problem skinuti software s neta? Ne znam baš vrijedi li tih 1000 kuna više. Slika uslikana kamerom (od 7610) izgleda kao da je softverski razvučena do te slavne rezolucije. A inače nisam ljubitelj D-padova... Memorija i nije baš nešto veća - samo 2 MB.Izvorno postao djomla
Malo offtopic: koji je procesor ugrađen u 7610 (i koliki mu je radni takt)?
Ja isto mislim da je ugrađen neki jači od 104 mHz ali nigdje nema podatka. Ima li tko točnu informaciju?
Zbog usporedbe sa 6600. Ako imaju isti procesor onda je 7610 potpuni promašaj!
Očekivali dobru kameru dobili šrot... očekivali dobrog nasljednika 6600, ali ništa od toga izgleda... morat ćemo još čekati.
...ja mislim da je 7610 više Nokijin *fashion* telefon sa Mpx kamerom...ne bi dao tolike novce za njega...ali,ako čovjek hoće,neka ga kupi...
..::>>> Just a little smile can give you more than a money :) <<<::..
Ja ću samo kopi-pejstat što sam nekidan već napisao o istoj temi na nekom drugom forumu:
Prešao sam sa siemensa SX1 na ovu Nokiju prvenstveno zbog bolje kamere i izdržljivije baterije. Oni koji su imali ili ga još uvijek imaju, znaju da je baterija od SX1 jača od Nokijine, a traje debelo kraće. Primjerice, kad bih ga malo intenzivnije koristio, morao bih ga puniti svakih dan, dan i pol. Kod Nokije 7610 stvar je bolja. Uz takvo korištenje baterija dura do 2 i pol dana, a kod nekog "normalnijeg" korištenja 3, 3 i pol dana. S obzirom da se radi o smartphoneu, baterija je u najmanju ruku solidna. Kamera je također prednost, kao što sam naveo. Nije to kamera kvalitete kao na nekim prosječnijim digitalcima, naravno, ali s obzirom da se radi o kameri na mobu, vrlo je dobra. I da se razumije, ne radi se o softverskom povećanju rezolucije. Uz uređaj sam dobio i jednu razvijenu fotku kao primjer kako izgledaju slike napravljenje Nokijinom kamerom i ful je solidna. Znači, sad ne moram stalno imati sa sobom digitalac, već će mi i mob u nekim trenutcima biti od pomoći. Što se brzine softwarea tiče, nemam ga usporediti s nekim drugim modelima, ali meni je okej, s obzirom da na mi je već pola memorije na kartici zauzeto programima, igricama, fotkama i video-clipovima. Ekran je bolji od, primjerice SX1. Boje su izraženije, vrlo žarke. Zvučnik je također puno jači od siemensovog. Sjećam se kad bih pregledavao video-clipove na SX1, morao bih biti u potpunoj tišini da bih nešto čuo. Kod Nokije moram glasnoću smanjiti na pola da ne "smetam" drugima. Što se dizajna tiče, neću komentirati jer je to subjetivna stvar. Samo ću reći (natipkati) da ga sigurno ne bih kupio da mi se nije svidio. N7610 za razliku od SX1 nema radio niti stereo, ali sam primjetio da mi to nimalo ne fali. Radio sam na SX1 uključio svega nekoliko puta, a stereo koji bi mi poslužio jedino kod slušanja mp3-jeva mi je totalna glupost, jer prebacivanje mp3-jeva na uređaj traje bolno dugo. Za glazbu se brine moj sonyjev mp3-discman. Evo, nadam se da sam nekome pomogao oko odluke da li da ili ne kupi ovaj uređaj. Ja se nadam da će baš ova Nokija ostati u mojem vlasništu barem malo dulje nego prijašnji uređaji. Pogotovo od SX1 kojeg sam prodao nakon 3 mjeseca.
Bookmarks