ovako, kupio HDD, 250 GB, HITACHI Deskstar, ATA.
Sve super, dodjem doma, stavim ga, ide instalacija XP-a, i dodje do djela gdje treba u prvi reboot (nakon što sam sve particije postavljo) i onda se restarta (first boot device: HDD, second CDROM) i samo crni ekran.
Restartam opet, idem u BIOS, stavim first CDROM, second HDD, spremim, reboota se, i piše press any key to boot from CD. pristinem space, piše gore Setup is inspecting your hardware configuration, i makne se, zavrti se CD-ROM i crni ekran (bez tih slova) i CD se prestaje vrtit. HDD LED-ica nije zasvjetlila nijednom nakon toga.
Formatirao sam particije, ako sam dobro napravio, C je oko 50, a D (odnosto, piše E pa mi nije jasno, WTF) je oko 200 GB.
NIKAKO više nemogu pokrenuti setup. Stavim li boot from HDD, pa onda sa CDROM-a, mrtvo.
Dali to znaci da je, nov novcat HDD koji sam kupio danas (dobro, jucer) krepao? BIOS ga normalno prepoznaje. Na jednom IDE kabelu je CDROM (Slave je bio dok se instalirao XP, nisam primjetio da je krivo jumper stajao, sad ispravio), a na drugom HDD i on je postavljen kao master.
Sutra cu isprobati staviti HDD novi uz starog, pa vidjet jel ga ima u My computer, s tim da ce hdd morat bit u zraku, jer, nema mjesta za više od 1-2 hdd.a u kucistu. Drugi je komplisirano stavit jel je naopacke, al cu ga stavit.
Hvala. Malo mi glupo da HDD koji sam platio 300 KN, isti dan, krepa. A, ujedno, ovo mi je prva instalacija XP (2× instalirao Win 98).

Odgovori uz citat
Sva sreca sto je komp jaci od defaulta za 98 pa ces za max 15 minuta imat 98 instaliranu...

Bookmarks