Super review....jako lijepe slike....
Kakva je tipkovnica i to?
Eto, kupio sam Sony Ericsson C902, t-mobile ponuda, produzenje ugovora 12 mj + bodovi = 1398 kn
IZGLED
mobitel izgleda dosta lijepo i savrseno je tanak (naspram starog K800). u ruci lezi dobro, a pravo je "osvjezenje" tipka umjesto joysticka. sad vise nemam bojazni da ce se potrgati. Poklopac baterije je od lima, i treba napora da se skine (sto je i dobro, nece se klimati i ispadati). Zamjerka sto je memory kartica ispod poklopca, pa time sto se poklopac teze skida, teze se i dolazi do kartice. "Otvaranje" kamere, ili izvlacenje gornjeg dijela telefona je dosta dobro rijeseno, i svida mi se. nema vise slucajnog paljenja kamere u dzepu i prljanje lece. Tu su i touch tipke za kameru koje su dobro rijesene, a svaki put kad ih stisnete, mob lagano zavibrira.
SOFTWARE
Software sam stavio zadnji t-mobile. Na to imam par zamjerki. T-mobile je maknuo mogucnost flash tema i wallpapera, ekran je nekako taman, makar i ima onaj senzor za svjetlo, svejedno je taman. Ali vidim da se i na drugim forumima zale na to, pa se nadam da se novi firmware to rijesiti. Meni je nekako spor (npr. poruke, imenik). Sad, ne znam da li je to do t-mobile firmwarea ili je to uobicajeno. Ako je kod svih nadam se da ce i to rijesiti (uvijek skoro novi firmware poboljsava brzinu). Ostalo je OK, ima nekih novosti usporedno sa K800 (3 vrste menija, mozete birati zvuk sms-a za svaku osobu posebno...). Tu je i igra NFS koju igrate da okrecete telefon u stranu u koju zelite da auto ide,, tzv motion senzor.
GLAZBA
Zvuk bez slusalica puno bolji i glasniji nego K800 (nema onog krckanja). sto se tice slusalica, one koje se dobiju s njim (mislim HPM-64) su jako dobre, u rangu sa walkman slusalicama. Takoder je prisutan i Mega Bass
SLIKE
Slike po danu imaju vise boja, nekako su realisticnije (opet usporedba sa K800moram kad sam ga koristio 2 godine pa znam
) nego na K800. Imaju neku "zivost"
, tj. boje su zive. Slike po mraku: Led svjetlo nije jako kao na K800, sto je mana C902 nocnog slikanja. Ali, ako se u postavke prije slikanja sloze, slike mogu ispasti cak bolje nego na K800. Ali ne uvijek. Opcije u menijima za slikanje su skoro iste kao i na K800.
Ako vas jos nesto zanima, pitajte. ja se ne mogu sjetiti sve sto da napisem
Evo par primjera slika (resized)
Slikano po mraku
Soba, jedna zarulja
Macro slike na zidu
Mrak, jedna zarulja, led light
Dan, automatske postavke
![]()
Super review....jako lijepe slike....
Kakva je tipkovnica i to?
w610 modded totally.....
@keclu - ovaj zoom na C902 je digitalni, što drugim riječima znači da samo upropaštava sliku, odnosno što više zoomiraš, to će ti bit gora kvaliteta slikeAko trebaš nešto slikat izbliza najbolje je da se ti pomakneš prema tome što želiš slikat, a ne da koristiš zoom
![]()
....a zna li netko gjde je u rh moguće kupit samo uređaj a da to nisu t-mobile ili vip? Hvala
Tko laže, taj i krade,
tko krade još je u Vladi ne u Remetincu.
Sve je dobro dok ne tuku !
mene malo pati što su slike mutne čim ga malo zadrmam, a na k800 budu super iako ga treseš.
i makro je čudan, nemoš uopće izbliza slikat, izoštri pa odma zamuti... na samsungu d900 mi je makro bio bolji neg na ovom...
jel i tebi isto tak?
Slike su ok al ipak primjećujem da im fali oštrine, ima 5mp al ipak se ne može mjeriti sa fotićem od 5 mp, šteta
Previse ocekujes, to je ipak mobitel.
evo nakon skoro 3 mjeseca druzenja s c902, jos malo dojmova.
slike: po danu su savrsene, nikakvih zemjerki nemam, ali po noci nije bas tako bajno. led svjetlo je preslabo, sto me najvise zivcira. trebam nesto uslikati u sobi na vecoj udaljenosti (sa zaruljom) a slika ispadne skoro crna. i jos je ekran pretaman, tako da se prava svjetlina slike vidi tek kada se prebaci na komp.
tipkovnica je ok, malo se razradila i taman je.
uglavnom sve je ok, ali samo to svjetlo me "kopka". kad treba nesto uslikati u mraku, onda ne ide (a k800 je uvijek mogao, i nikad se nisam "zalio" na njegov xenon)
razmisljam ponovo uzeti k800, ali na ovom me vuce sto je tanak, sto ga skoro ne osjetim u dzepu i sto ima neke dodatne gluposti u software-u na koje sam se navikao (sms tonovi za svaki kontakt)
vidim da SE ne planira izdati neki telefon sa xenonom (a da nije klizni ili preklopni), tako da jos moram razmisliti hocu li se vratiti na k800 ili ostaviti ovaj
k800 pogotvo sad kad je bagatela...odlican mob...![]()
nakon cijelog dana razmisljanja, nisam pametan sto napraviti. ostaviti ovaj ili k800?po danu su slike super, ali kad treba slikati s blicem, onda su katastrofa. gledao sam stare slike sa k800 i ove od c902, ali svaki ima svoje prednosti i mane
iPhone 5s 16 GB
LED lampica je LED lampica, ne moze i nece nikad zamijeniti pravi blic.
Jesi probao po noci povecati onaj brightness level (meni je to na joystick desno u kamera modu, tj. joystick dolje inace)? Ili odabrati Night mode, Twilight landscape ili slican nacin? Ako ni nista od toga ne pomaze, onda eventualno drugi driveri ako postoje...
probao povecavati, ali nista. slika nije onako ostra, nego puna (kao na tv-u, snijeg, znam da ima naziv za to, ali ne mogu se sjetiti)
koliko ja znam, imaju jedni driveri dodatni, ali skoro isto kao i sa obicnima
iPhone 5s 16 GB
Zrnata.
A nista, onda nazalost ne vidim da ima pomoci.![]()
da zrnatama u pocetku nije smetalo, ali kad mi je bas zatrebalo da slikam po mraku, nisam mogao
![]()
iPhone 5s 16 GB
@imatic, vrati se k800 ako ti je bitan fotoaparat jer je ekipa napravila sjajne drivere kamere i slike su daleko kvalitetnije od originalnih drivera čak i na modelima sa više Mpixela
Just like the curse, just like the stray...you feed it once and now it stays!
75% sam siguran da hocu, samo moram prvo prodati C902. Danas sam bio u T2 centru i slikao sa K800 i sa svojim. Na 902 je slika onako zuckasta, dok je na 800 normalna.
jel se moze moddati K800 cid53? moze link do tih drivera, i slike ako imaju neke da vidim koliko poboljsava
iPhone 5s 16 GB
K800 CID53 se moze flashati i mogu se stavljati novi meniji, novi driveri i slicno, ali samo sa jdflasherom.
No ne moze se patchati (zato ni otkljucati).
Evo linka: --> http://www.esato.com/board/viewtopic.php?topic=170579
Imaš 140 stranica pa polako jednu po jednu analiziraj ako ti se da![]()
Just like the curse, just like the stray...you feed it once and now it stays!
ok. nastavit cemo u onoj temi "Flashovanje k800...." da ne spamamo ovu...
iPhone 5s 16 GB
evo jučer uzeo mob za sada sve super osim što sam također primjetio da je slikanje po mraku koma i moj prastari P990i ga razvaljuje po tom pitanju...
e sad pošto je gore t-mobajlov softić a predpostavljam da taj mora i ostat zbog grancije kak ja apdejtam dotični? normalno preko SEUSa?
kako mi je u biti ovo prvi "idiot" phone od SE-a zanima me dali se može mjenjati raspored ikona u meniju i funkcije gornjih tipki koje su kod mene lijeva "media" a desna "contacts"
1. kad slikas (kad je telefon okrenut vodoravno, stisci joystick prema desno (prema 2 5 7 0) i posvjetlit ces dosta ekran, i slika ispadne bolja. takoder imas u profile za slikanje pa se igraj s tim.
2. Ja sam na svom promjenio cda, i stavio preko seusa cisti firmware. imam i cda broj od t-mobile i ako nesto bude, vratim samo t-mobile firmware (imas o tome tu na forumu kako se radi)
3. ne mozes mijenjati raspored ikona nego samo izgled Menu>Podesavanja>Zaslon>Izgled izbornika
a za precace gore, dolje, lievo, desno Menu>Podesavanja>Opcenito>Precaci
Bookmarks