Eto, kupio sam Sony Ericsson C902, t-mobile ponuda, produzenje ugovora 12 mj + bodovi = 1398 kn

IZGLED

mobitel izgleda dosta lijepo i savrseno je tanak (naspram starog K800). u ruci lezi dobro, a pravo je "osvjezenje" tipka umjesto joysticka. sad vise nemam bojazni da ce se potrgati. Poklopac baterije je od lima, i treba napora da se skine (sto je i dobro, nece se klimati i ispadati). Zamjerka sto je memory kartica ispod poklopca, pa time sto se poklopac teze skida, teze se i dolazi do kartice. "Otvaranje" kamere, ili izvlacenje gornjeg dijela telefona je dosta dobro rijeseno, i svida mi se. nema vise slucajnog paljenja kamere u dzepu i prljanje lece. Tu su i touch tipke za kameru koje su dobro rijesene, a svaki put kad ih stisnete, mob lagano zavibrira.

SOFTWARE

Software sam stavio zadnji t-mobile. Na to imam par zamjerki. T-mobile je maknuo mogucnost flash tema i wallpapera, ekran je nekako taman, makar i ima onaj senzor za svjetlo, svejedno je taman. Ali vidim da se i na drugim forumima zale na to, pa se nadam da se novi firmware to rijesiti. Meni je nekako spor (npr. poruke, imenik). Sad, ne znam da li je to do t-mobile firmwarea ili je to uobicajeno. Ako je kod svih nadam se da ce i to rijesiti (uvijek skoro novi firmware poboljsava brzinu). Ostalo je OK, ima nekih novosti usporedno sa K800 (3 vrste menija, mozete birati zvuk sms-a za svaku osobu posebno...). Tu je i igra NFS koju igrate da okrecete telefon u stranu u koju zelite da auto ide,, tzv motion senzor.

GLAZBA

Zvuk bez slusalica puno bolji i glasniji nego K800 (nema onog krckanja). sto se tice slusalica, one koje se dobiju s njim (mislim HPM-64) su jako dobre, u rangu sa walkman slusalicama. Takoder je prisutan i Mega Bass

SLIKE

Slike po danu imaju vise boja, nekako su realisticnije (opet usporedba sa K800 moram kad sam ga koristio 2 godine pa znam ) nego na K800. Imaju neku "zivost" , tj. boje su zive. Slike po mraku: Led svjetlo nije jako kao na K800, sto je mana C902 nocnog slikanja. Ali, ako se u postavke prije slikanja sloze, slike mogu ispasti cak bolje nego na K800. Ali ne uvijek. Opcije u menijima za slikanje su skoro iste kao i na K800.

Ako vas jos nesto zanima, pitajte. ja se ne mogu sjetiti sve sto da napisem

Evo par primjera slika (resized)

Slikano po mraku

Soba, jedna zarulja

Macro slike na zidu

Mrak, jedna zarulja, led light

Dan, automatske postavke