cjena je oko 3000 kuna..a svi mi uradimo puno stvari koje nam se ne isplate. ali ako taj mozes prodati pa nesto sitno nadodati, e onda bi se isplatilo.
koliko ce biti cjena "na crno" tog mobitela?
mislim da se ne isplati davat 3000kn za mobitel, ukoliko osoba trenutno koristi n95 8gb primjerice...![]()
cjena je oko 3000 kuna..a svi mi uradimo puno stvari koje nam se ne isplate. ali ako taj mozes prodati pa nesto sitno nadodati, e onda bi se isplatilo.
Po meni ne bi trebao mijenjati N95 8GB za N85 iako mi je potonji dosta simpatičniji.
Inače, po oglasnicima ih ljudi daju za 2300kn. Ne znam zašto, vjerojatno je nekakva kvaka u pitanju čim je toliko nisko.
Sredili su mi Nokiju "po propisu"-
U Mobisu!
Gle ovak malo opcenito:
N95 8GB (koji i ja imam i usporedjujem ga i sa N96icom koja ima za 0.2 inca veci ekran po Nokijinim podacima) ima po meni bolji ekran od N85, TFT (nisam ziher koji ima N85, jel sam ljen pa mi se neda otic trazi). N95 je sama napravljena od boljeg materijala i ne grebe se tolko (osim naravno ekran ako se ne posvecuje paznju na njega) kolko od N96 i od N85!! U svakom slucaju se ne isplati mjenjat mob (po mojem misljenju) recimo ako se ima N95 8GB ili N96 ili tak neki noviji mob za N85!
A sto se punjaca tice promjenili su "glavu" kolko se dalo zakljucit po slikama, jel ja nisam vidio ni bocno ni gore i dolje nikakav utor za normalan punjac.
EDIT: I ono sto je isto neki clan ovog foruma spomenuo u prijasnjem postu o onoj ustedi energije. To je stara stvar koju ima i N96ica i nije nesto posebno. To se moze i na N73 (opcenito starijim N i E serijama) napravit ali rucno (znaci otic pod Meni>Postavke>Personalizacija>Zaslon i tam ).
pa MAKEC oprosti ali opet grijesis, n95 8gb i n96 imaju istu velicinu displaja, a to je 2.8 inca. Dok obicna n95 i n85 imaju 2.6 inca.poz...
Pa ali nije bitno kolko im je velik ekran ako je ekran QVGA i ako je TFT!!!! Ajd si procitaj razliku izmedu tih ekrana pa ces vidjet o cemu pricam.
evo jesam, a i koristim oba , i moje osobno misljenje je da je displaj u n85 puno bolji. ostriji kontrast, bolja svijetlina, a i po danu pri dnevnoj svijetlosti kad sam vani bolje se vidi na n 85.
Ekran je od n85 mogo bolji od n95 8gb ili n96 a usto znate jel če ga dob t-mobile?
danas piknuo ovaj n85...i mogu rec da je mobitel odlican!!!! dobio ga sa instaliranih garmin navigacijom, koja malo radi cudno, kao sto sam vec to dozivio na n95 8gb i na n82...
mobitel lezi u ruci savrseno, jedino malo jeftin dizajn i nemas onaj osjecaj "tvrdoce" kao kod n95 8gb...
ekran je savrsen, a gledanje videa je poslastica...nisam jos previse slikao s njim, al kamera normalna 5MP sa 2 led flash i po meni mu je to jedini minus...da nema xenon...al nema veze...zato ima dok snimas video da LED je non stop upaljen, ili ti video light i to mi je korisnija stvar od xenon flasha-a, posto vise snimam, nego slikam...
onaj Navi wheel je bezvezan i nekorisan...bar ovako na prvi pogled, tipkovnica nema fizicki razdvojene tipke, tj. 1 2 3 vrlo lako se moze krivo stisnut, no iskusnim pisacima SMS poruka ( i ja sam ) to ne predstavlja problem...
cudne su mi samo tipke za javljanje i prekidanje poziva...
i jos jedna savrsena stvar koju nije imala n95 8gb...kada mob ude u stand by mod, ona traka s vremenom i datumom svjetli, tako da nije potrebno otvarat mob da se vidi koliko je sati, nego ta traka s podacima svjetli cijelo vrijeme...
igrica ima hrpu vec instaliranih, primjerice fifa ili sims-i, jedino sto su sve trial verzije...al posto mi mob ionako ne treba za igranje, to mi nije bitno...nekom drugom ce mozda biti korisna informacija
vrlo je sve profinjeno napravljeno, zato i imas taj osjecaj da se sve lako razbije na mobu, nema onu robusnost kao 6500 slide npr.
ma mobitel ovako na prvi pogled je definitivno za preporucit nekome ko zeli sve kao n95 8gb, samo zeli imat tanji i fizicki ljepsi mobitel, neke sitnice po kojima je n95 mozda i bolji padaju u zaborav kada se pogleda prvi filmic ili slika na OLED displayu...
kako to da jos nema review tu na forumu za N85...?
Pogledaj u kutiji i imas jedni malu knjizicu na poledjini ti se nalazi kod za aktiviranje n gage igrica. tako da ti nece biti trial verzije..
Zadnji uredio HCSC : 13-01-2009 u 20:57 Razlog: obrisan citat, radi svog obima
Stigao u Vip
4.391 kn uređaj
2.891 na produženje godinu dana
2.691 na produženje dvije godine![]()
LOL...u oglasniku je 2800...
kaj slupan ili ukraden?
ja sam ga kupio tak i sve u redu s mobitelom, nov, zapakiran...da je ukraden nebi onda dobio s njim cjelu kutiju sa svime unutra, cak i aktivacijskim kodom za igrice...a jos ima i garanciju, jer je to servis i prodaja mobitela obrt...( pritom NE mislim na one garancije tipa - ak ti se pokvari, zvrcni me )...
nemoj pricat gluposti oko necega sto ne znas...pa ko normalan daje 4000kn za mobitel??????? pa to je necija mjesecna placa...
![]()
Da, al u vecini slucajeva ti mobiteli iz oglasnika koji su otvoreni i recimo pise "koristen 1 tjedan", to su sranja. Mobitel je 100% koristen dulje vrijeme, jel oni misle prevarit ljude na taj nacin. Susreo sam se sa par takvih slucajeva, mobitel imo par ograbotina ali po rijecima prodavaca "mobitel sasvim normalno funkcionira i ne fali mu nista, osim tu i tam neke male ogrebotine". Zato ja ne kupujem preko tih oglasnika i recimo njuskala jer su tam ljudi ne pouzdani i kradu di stignu.
Jednostavno rjesenje je da kupite mob u T-centru (onaj koji je normalno korisnik T-Srota), te tamo moze potrosit cca. 18000 bodova da skinu cijenu moba za 1200 kn, te jos ako uzimate pretplatu.
pa neces kupit onda mobitel koristen "tjedan dana"...kupis novi i zapakiran. i po mobitelu samom odmah skuzis dal je koristen ili nije, dal ima prasine po utorima, otiske prstiju, prasine u utorima za karticu itd...i uvijek trazis po oglasniku da je prodaja i servis i vecniom su to zaista i ducani za prodaju mobitela.
nije to vise kao sto je nekad bilo...neke "usmene" garancije, koristeni mobiteli i slicno...![]()
imam n85 i uvjek mi blinka koverta u gornjem desnom kutu, i nakon reseta sa onim kodom 7370, i drugi mi je problem što se nekad boje pomjesaju da slici, i nekad bude zrcalna što bi mogao biti problem? flat kabel?
evo i videa mog problema http://rapidshare.com/files/29410657...09041.mp4.html stavio bi na youtube ali mi nezeli neznam zasto
otiđi u poruke pa onda opcije pa onda SIM poruke i obriši poruke na SIM-u i to je to.
http://www.youtube.com/watch?v=koTdBq0vBvI prema ovome videu zvučnici bi trebali biti podjednaki, međutim u mome slucaje su duplo slabiji na n85, nemogu se opce usporediti sa onima na n95. jel to normalno da su toliko slabi ili je to samo kod mene sucaj?
Imaš pod Postavkama namještanje zvuka za lijevi zvučnik (slušalicu), i za desni.
Sada, dobro pogledaj koji zvučnik ne radi. Meni je isto bio pretih dok nisam isprobao balans i otkrio da donji zvučnik radi na nekih 10 posto. Gornji OK, ali donji gotovo pa šapuće.
Inače, N85 ima dosta loše zvučnike, ali ipak bolje od N82 IMO. Imao sam oba.
Sredili su mi Nokiju "po propisu"-
U Mobisu!
gledam na youtube-u i vidim da se kod n85 pri rotaciji ekrana slika na njemu je sve manja i manja i onda se okrene. To mi bas fora izgleda, trazim to po opcijama ali nemogu nac. Na mojem mobi se ekran rotira normalno kao i na starijim symbianima. Soft gore je v30
pokušaj u postavkama, kod postavljanja tema ima mogućnost primjene efekata
Bookmarks