što se tiče boldanog, to je jasno.
Slažem se sa večinom što si napisao, samo ću napomenuti da restrukturiranje nije pokrenuto samo od sebe. Podrazumijeva se da su i dioničari i svi ostali ulagači imali prste u ovom pothvatu.
Napomenuo sam da će se to odvijat u 2009. godini. Kao što je i navedeno u mom postu, orijentirali su se na android.
Koliko će to zaživjet, ne znam. Špekulira se da će odustati od proizvodnje za europu, te da će se bazirati na američko i azijsko tržište.
Pad u europi je ogroman, kao i gubici. To se može dogoditi u toj 2009. godini.
Može propast cijeli mobilni odjel. A možda i ta reorganizacija rezultira pozitivom.
Želim reći najbitnije. Pad motorole je još dalek. Predalek da se o njemu govori sa ikakvom sigurnošću.
Može se nagađat. Netko ima pozitivno mišljenje, a netko negativno. Netko je pak suzdržan.
Ja sam osobnog mišljenja da motorolu neće otkupiti netko tipa SE-a ili Samsunga. Mišljenja sam da će motorola ili u potpunosti ugasiti svoju proizvodnju mobitela, ili će se vratiti.
E sad, hoće li na europsko tržište ili ne, o tome možemo samo mlatiti praznu slamu. Još ni oni sami ne znaju. Ne znaju što će im cijeli ovaj plan i ta neizvjesna situacija donjet.
Također, osobno mislim da bi bila velika šteta da propadne motorola, jerbo su jedan vrlo kvalitetan brand i nešto što su svi jako cijenili.
Ali govoriti da je propala ili nije, teško je o tome pričati. Gotovo sada u ovo vrijeme i nemoguće.
Moguće je samo nagađati.

Bookmarks