= Citat = Izvorno postao Inovator Pregledaj post
nije ovdje riječ o poduzeću sa 3 radnika i 2 suradnika, pa da je pozitivno da oni nešto "rade". riječ je o multinacionalnoj kompaniji čiji dioničari, ulagači i masa drugih ljudi koji su inkorporirani u njen rad, prate svaki pomak na tržištu. da Motorolu ne drže ostali segmenti, već bi odavno mobilni odjel bio otpiljen, ali ovako ga drže možda ponajviše zbog tradicije, a možda i zbog tvrdoglavosti, jer nitko se danas ne odlučuje godinama negativno poslovati. moje osobno mišljenje je da će Motorola biti ugašena, znači mobilni odjel kao takav, ali ne odbacujem mogućnost da ga otkupi netko trenutno jači, SE, Samsung, pa da nastaen neki hibrid ili pak da se Motorola potpuno pozdravi sa mobitelima.
što se tiče boldanog, to je jasno.

Slažem se sa večinom što si napisao, samo ću napomenuti da restrukturiranje nije pokrenuto samo od sebe. Podrazumijeva se da su i dioničari i svi ostali ulagači imali prste u ovom pothvatu.

Napomenuo sam da će se to odvijat u 2009. godini. Kao što je i navedeno u mom postu, orijentirali su se na android.

Koliko će to zaživjet, ne znam. Špekulira se da će odustati od proizvodnje za europu, te da će se bazirati na američko i azijsko tržište.

Pad u europi je ogroman, kao i gubici. To se može dogoditi u toj 2009. godini.

Može propast cijeli mobilni odjel. A možda i ta reorganizacija rezultira pozitivom.

Želim reći najbitnije. Pad motorole je još dalek. Predalek da se o njemu govori sa ikakvom sigurnošću.

Može se nagađat. Netko ima pozitivno mišljenje, a netko negativno. Netko je pak suzdržan.

Ja sam osobnog mišljenja da motorolu neće otkupiti netko tipa SE-a ili Samsunga. Mišljenja sam da će motorola ili u potpunosti ugasiti svoju proizvodnju mobitela, ili će se vratiti.

E sad, hoće li na europsko tržište ili ne, o tome možemo samo mlatiti praznu slamu. Još ni oni sami ne znaju. Ne znaju što će im cijeli ovaj plan i ta neizvjesna situacija donjet.

Također, osobno mislim da bi bila velika šteta da propadne motorola, jerbo su jedan vrlo kvalitetan brand i nešto što su svi jako cijenili.

Ali govoriti da je propala ili nije, teško je o tome pričati. Gotovo sada u ovo vrijeme i nemoguće.

Moguće je samo nagađati.