Join Today
+ Odgovori na temu
Prikazujem rezultate 1 do 25 od 37

Hybrid View

Forum Admin Postignuća:
    SocialVeteranTagger Second Class50000 Experience PointsOverdrive

Datum registracije
    Nov 2004
    Mobitel
    DynaTAC 8000X
    Godina
    44
    Bodovi
    149.474
    Nivo
    92
    Bodovi: 149.474, Nivo: 92
    Bodovi: 149.474, Nivo: 92
    Ukupna aktivnost: 0%
    Mentioned
    21 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao GoGs Pregledaj post

No, pozitivna strana ove priče jest ta da oni nešto rade. Ako ništa, pokrenuli su to restrukturiranje. Zamjene radne snage. Prelazak na nove platforme OS-a kao što je android.
    nije ovdje riječ o poduzeću sa 3 radnika i 2 suradnika, pa da je pozitivno da oni nešto "rade". riječ je o multinacionalnoj kompaniji čiji dioničari, ulagači i masa drugih ljudi koji su inkorporirani u njen rad, prate svaki pomak na tržištu. da Motorolu ne drže ostali segmenti, već bi odavno mobilni odjel bio otpiljen, ali ovako ga drže možda ponajviše zbog tradicije, a možda i zbog tvrdoglavosti, jer nitko se danas ne odlučuje godinama negativno poslovati. moje osobno mišljenje je da će Motorola biti ugašena, znači mobilni odjel kao takav, ali ne odbacujem mogućnost da ga otkupi netko trenutno jači, SE, Samsung, pa da nastaen neki hibrid ili pak da se Motorola potpuno pozdravi sa mobitelima.

Faca Cafe Mobil foruma
    Datum registracije
    Apr 2005
    Mobitel
    Motorola Atrix 4G
    Operater
    bonbon
    Godina
    39
    Bodovi
    38.840
    Nivo
    48
    Bodovi: 38.840, Nivo: 48
    Bodovi: 38.840, Nivo: 48
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao Inovator Pregledaj post
    nije ovdje riječ o poduzeću sa 3 radnika i 2 suradnika, pa da je pozitivno da oni nešto "rade". riječ je o multinacionalnoj kompaniji čiji dioničari, ulagači i masa drugih ljudi koji su inkorporirani u njen rad, prate svaki pomak na tržištu. da Motorolu ne drže ostali segmenti, već bi odavno mobilni odjel bio otpiljen, ali ovako ga drže možda ponajviše zbog tradicije, a možda i zbog tvrdoglavosti, jer nitko se danas ne odlučuje godinama negativno poslovati. moje osobno mišljenje je da će Motorola biti ugašena, znači mobilni odjel kao takav, ali ne odbacujem mogućnost da ga otkupi netko trenutno jači, SE, Samsung, pa da nastaen neki hibrid ili pak da se Motorola potpuno pozdravi sa mobitelima.
    što se tiče boldanog, to je jasno.

Slažem se sa večinom što si napisao, samo ću napomenuti da restrukturiranje nije pokrenuto samo od sebe. Podrazumijeva se da su i dioničari i svi ostali ulagači imali prste u ovom pothvatu.

Napomenuo sam da će se to odvijat u 2009. godini. Kao što je i navedeno u mom postu, orijentirali su se na android.

Koliko će to zaživjet, ne znam. Špekulira se da će odustati od proizvodnje za europu, te da će se bazirati na američko i azijsko tržište.

Pad u europi je ogroman, kao i gubici. To se može dogoditi u toj 2009. godini.

Može propast cijeli mobilni odjel. A možda i ta reorganizacija rezultira pozitivom.

Želim reći najbitnije. Pad motorole je još dalek. Predalek da se o njemu govori sa ikakvom sigurnošću.

Može se nagađat. Netko ima pozitivno mišljenje, a netko negativno. Netko je pak suzdržan.

Ja sam osobnog mišljenja da motorolu neće otkupiti netko tipa SE-a ili Samsunga. Mišljenja sam da će motorola ili u potpunosti ugasiti svoju proizvodnju mobitela, ili će se vratiti.

E sad, hoće li na europsko tržište ili ne, o tome možemo samo mlatiti praznu slamu. Još ni oni sami ne znaju. Ne znaju što će im cijeli ovaj plan i ta neizvjesna situacija donjet.

Također, osobno mislim da bi bila velika šteta da propadne motorola, jerbo su jedan vrlo kvalitetan brand i nešto što su svi jako cijenili.

Ali govoriti da je propala ili nije, teško je o tome pričati. Gotovo sada u ovo vrijeme i nemoguće.

Moguće je samo nagađati.

+ Odgovori na temu

Slične teme

1. Finska mobilna mreža - Sonera (041 pozivni)
    By CyberLord in forum Usporedbe operatera # Novi operateri
    Odgovora: 3
    Posljednji post: 19-11-2007, 12:29
  2. Mobilna telefonija (grupa podforuma)
    By Bimbi in forum Pravila Cafe Mobil foruma
    Odgovora: 1
    Posljednji post: 12-10-2007, 08:48
  3. mobilna klima
    By dj_velja in forum Mobil Internet c@fé
    Odgovora: 10
    Posljednji post: 19-06-2006, 00:35
  4. Mobilna Srpske - MOBI'S (info)