Stigao doma novi komp, 500 GB hard.
Ja lijepo podijelio na dvije particije, 200 i 300 i stavio windowse xp gore.
Kada upalim komp javlja mi boot failure, da kao nema sistemski disk. Resetiram komp i sve ok. I tako opet kada upalim komp javlja boot failure, resetiram i sve ok. Zna netko di bi mogao biti problem. Ima to nekakve veze sa sata / ata diskovima? nije da se nesto kuzim previse.
sucker love I always find, someone to bruise and leave behind
je, hdd0 je first. nije mi jasno kako nakon restarte sve radi ok
HDD Seagate ST3500320AS, 500 GB 32MB, S-ATA300, NCQ-II, 7200.11
...a ploča...
..::>>> Just a little smile can give you more than a money :) <<<::..
ma u biosu treba podesiti, sigurno ima neku opciju
T-Mobile Iphone 4 4.3 Beta
ploca
MB GIGABYTE M61PM-S2, Socket AM2, NVIDIA GeForce 6100 and NVIDIA nForce 430, 4 x Serial ATA II, SATA RAID, UDMA133, VGA 128M shared, 2PCI, 1PCI-E x1, 1PCI-E x16, 4DDR II (Dual Channel, 800/667/533MHz), 8 channel High Definition Audio, Gigabit LAN, IEEE 1394 FireWire, USB2.0, mATX
Kakve bi to imalo veze s biosom ako nakon restarte sve radi ok?
Pogledaj na Hard Disku da li je "jumper" postavljen na MASTER i probaj resetirat BIOS tako da na maticnoj ploci izvadis malu okruglu bateriju ili premjestis BIOS "jumper" pa vratis nazad...
je, jumper je na master. ajd budem probao restartat bios
Odakle vam samo jumperi na SATA disku...
Ploče bazirane na nVidia chipsetima imaju negdje opciju da se detekcija IDE/SATA uređaja odgodi za određeno vrijeme pa probaj to pronaći i postaviti na recimo 2-3 s. Ako ne pronađeš, javi pa ću pogledati u manual. Isto tako disk možeš probati prebaciti na drugi SATA konektor i promijeniti kabele.
Nasao sam problem... Kada imam nesto ustekano na USB, tipa stick, javlja se taj problem. Hvala svima.
first boot device problem!heehe
T-Mobile Iphone 4 4.3 Beta
Bookmarks