= Citat = Izvorno postao zbozic Pregledaj post
Te "blijede" boje su stvar filozofije proizvođača i to je ono kaj sam napisal. S Olyjem trebaš Photoshop za ovldičan rezultat. Kod Sonya ćeš već dobiti finalni proizvod za izradu u studiju. Sve ovisi koliko imaš volje i želje za postprocesingom.
da, to sam sve shvatila iz clanka...to je i glavni zakljucak...

dakle jako sam blizu kupovini H50 (neda mi se 100 fotki sa regate obradjivati u fotoshopu da bi ih mogla objaviti)

ALI, mozda nisam bas dobro postavila pitanje, mene zanima na kojoj su postavci "Image parameters" (od mogucih: Vivid, Real, Sepia, B&W, Sharpness, Contrast, DRO, Saturation, Color Filter, NR) testni primjerci fotkani. Moguce da je automatski selektirano, ali voljela bih znati, kakve su razlike ako odaberemo npr. vivid ili real? Je li moguce sa postavkom na "real" dobiti zaista realnije boje?

Pokusala sam to i sama doznati, ali u Vemilu mi nisu dali niti upaliti fotic, dok sam se u "foto Kurti" (rijecani ce znati) posteno poigrala sa Fujifilm S100FS (Hvala im!). Nije mi jasno da jedna u hrvatskim okvirima velika firma ne moze imati izlozbeni primjerak. Lose!