Join Today
+ Odgovori na temu
Prikazujem rezultate 1 do 25 od 78

Hybrid View

Hardcore forumaš Postignuća:
    Veteran10000 Experience Points

Datum registracije
    Feb 2006
    Bodovi
    10.785
    Nivo
    24
    Bodovi: 10.785, Nivo: 24
    Ukupna aktivnost: 0%
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    moze li se ovakva tema koja nema veze sa mobitelima...nego sa gospodarskim analizama i stvarima prebaciti negdje drugdje.....a da probate o ovome raspravljati na buissnes.hr

Pravi forumaš Postignuća:
    31 days registered

Datum registracije
    Nov 2007
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao revo Pregledaj post
    moze li se ovakva tema koja nema veze sa mobitelima...nego sa gospodarskim analizama i stvarima prebaciti negdje drugdje.....a da probate o ovome raspravljati na buissnes.hr
    Lijepo piše o čemu je ovaj dio foruma:

"Mobilni Operateri
    T-mobile # VIPnet # Tele2 # strani operateri # kvaliteta usluge, ponude, događanja...."

Znači, od ovoga gore što piše da bi ovaj dio foruma trebao biti o, ova tema zadovoljava:
    - sam naslov: "Mobilni Operateri"
    - podnaslov: Tele2
    - podnaslov: događanja (jer najveći događaj za operatera su njegova fin izvješća)

Ne znam zašto to tebe toliko smeta ako mi želimo raspravljati o tele2 i tome kako je njima u Hrvatskoj.

A prije si bio pitao:
    "dobro koliko vas ima dionice t2 pa da vas zanima koliko su u gubitku ili dobitku??!!cemu ovo raspravljati??!!!sto vas toliko zabrinjava u tome???!!!
    daj nek mi netko kaze sto njega najvise tišti u tome sto t2 radi u gubicima???dajte nesko konkretno..ili zatvorimo ovo...."

Mislim da bez obzira na to tko ima dionice od tele2 ili nema (neki mozda i imaju), tele2 (a i ostali operateri) su operateri koji djeluju na području Republike Hrvatske, i dana im je koncesija Hrvatske države - znači SVIH NAS, kroz određene institucije, zakone isl.

Zato mislim da je svima u interesu znati koliko i što i kako radi neki operator:

- bilo da daje povoljne usluge (pa nam je cilj da još više radi, da dobro radi i donese još investicija u Hrvatsku, te da svi imamo koristi od toga),

- bilo da krši zakon te da onda ukažemo na to da se kazni kako nam ne bi narušavao životni standard.

Nadam se da ti je objašnjenje zadovoljavajuće.

Hardcore forumaš Postignuća:

Datum registracije
    Feb 2006
    Bodovi
    10.785
    Nivo
    24
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    a da mi objasnis ono ''
    - bilo da krši zakon te da onda ukažemo na to da se kazni kako nam ne bi narušavao životni standard.''??!!!

= Citat = Izvorno postao mble127 Pregledaj post
    Lijepo piše o čemu je ovaj dio foruma:

"Mobilni Operateri
    T-mobile # VIPnet # Tele2 # strani operateri # kvaliteta usluge, ponude, događanja...."

Znači, od ovoga gore što piše da bi ovaj dio foruma trebao biti o, ova tema zadovoljava:
    - sam naslov: "Mobilni Operateri"
    - podnaslov: Tele2
    - podnaslov: događanja (jer najveći događaj za operatera su njegova fin izvješća)

Ne znam zašto to tebe toliko smeta ako mi želimo raspravljati o tele2 i tome kako je njima u Hrvatskoj.

A prije si bio pitao:
    "dobro koliko vas ima dionice t2 pa da vas zanima koliko su u gubitku ili dobitku??!!cemu ovo raspravljati??!!!sto vas toliko zabrinjava u tome???!!!
    daj nek mi netko kaze sto njega najvise tišti u tome sto t2 radi u gubicima???dajte nesko konkretno..ili zatvorimo ovo...."

Mislim da bez obzira na to tko ima dionice od tele2 ili nema (neki mozda i imaju), tele2 (a i ostali operateri) su operateri koji djeluju na području Republike Hrvatske, i dana im je koncesija Hrvatske države - znači SVIH NAS, kroz određene institucije, zakone isl.

Zato mislim da je svima u interesu znati koliko i što i kako radi neki operator:

- bilo da daje povoljne usluge (pa nam je cilj da još više radi, da dobro radi i donese još investicija u Hrvatsku, te da svi imamo koristi od toga),

- bilo da krši zakon te da onda ukažemo na to da se kazni kako nam ne bi narušavao životni standard.

Nadam se da ti je objašnjenje zadovoljavajuće.

Veteran1000 Experience Points

Datum registracije
    Sep 2008
    Bodovi
    3.605
    Nivo
    14
    Bodovi: 3.605, Nivo: 14
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Usporedba Vipa sa SiMobilom je promasena, sasvim drugacija trzista.

No meni buducnost Tele2 bas ne izgleda bajno. Na trzistu sa tako velikom penetracijom i sa tako malim ARPUom neces dugo prezivjet ako ne ostvarujes dobit. Iako moram priznat da mi bas nije jasno, cijene su kod nas relativno visoke a ARPU je tako nizak, i sve to uz toliku penetraciju. Bilo kako bilo, ne znam kako Tele2 uopce moze u skoroj buducnosti doc do crnih brojki. Nisu uspjeli pridobit poslovne korisnike (nista cudno s obzirom na to da su zadnji na trzistu, poslovnjaci ugrabe one prve i ne pustaju ih tako lako), ne nude bas neke lude proizvode... Bio bi veliki gubitak kad bi Tele2 nestao ili bio progutan, ali bas ne vidim neki manevarski prostor.

Forumaš sa iskustvom Postignuća:

Datum registracije
    Nov 2005
    Mobitel
    HTC Desire, E63
    Operater
    VIP,Tele2, T-mobile
    Bodovi
    16.945
    Nivo
    31
    Bodovi: 16.945, Nivo: 31
    Bodovi: 16.945, Nivo: 31
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    A možda da ponude bar neke od high-tech mobitela koje nudi švedski Tele2 (Sony Xperia, HTC Diamond, Sony C905) bi brdo ljudi navalilo, pa makar ih upakirali u neke fensi šmensi pretplate koje bi bile malo skuplje od sadašnje ponude, da i ne govorimo o data paketima....
    T10 -> T28 -> T630 -> x700 -> K800 ->E63 ->HTC Desire -> K800 (zamjena :) -> JiayuG3 ->S4 ->S6 -> Huawei Mate 8 -> Note 8 -> Xiaomi Mi11

31 days registered

Datum registracije
    Nov 2007
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao agam Pregledaj post
    Iako moram priznat da mi bas nije jasno, cijene su kod nas relativno visoke a ARPU je tako nizak, i sve to uz toliku penetraciju. Bilo kako bilo, ne znam kako Tele2 uopce moze u skoroj buducnosti doc do crnih brojki. Nisu uspjeli pridobit poslovne korisnike (nista cudno s obzirom na to da su zadnji na trzistu, poslovnjaci ugrabe one prve i ne pustaju ih tako lako), ne nude bas neke lude proizvode... Bio bi veliki gubitak kad bi Tele2 nestao ili bio progutan, ali bas ne vidim neki manevarski prostor.
    ARPU i je mali zbog velike penetracije (penetracije SIM kartica), i.e. ima previše neaktivnih SIM kartica koje se ubrajaju u "korisnike" (kako je to manje vise sve prepaid). A i s druge strane ima puno njih koji imaju po nekoliko SIM kartica, pa se tako arpu razrijedi.

Puno grešaka je tele2 napravio u samom početku, tako da - iako još nije kasno - nije lako (loš ugovor za roaming, loši interkonekcijski ugovori, kolokacije, problemi s gradnjom itd.). Regulator bi im trebao više pomoći, ali regualtor u Hrvatskoj nije baš nešto čime se možemo ponositi.

Veteran1000 Experience Points

Datum registracije
    Sep 2008
    Bodovi
    3.605
    Nivo
    14
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao mble127 Pregledaj post
    ARPU i je mali zbog velike penetracije (penetracije SIM kartica), i.e. ima previše neaktivnih SIM kartica koje se ubrajaju u "korisnike" (kako je to manje vise sve prepaid). A i s druge strane ima puno njih koji imaju po nekoliko SIM kartica, pa se tako arpu razrijedi.
    Ah da, imas pravo. I a sam imam 2, 3 Tele2 kartice od kojih dvije stoje u ladici. No i na recimo austrijskom trzistu je golema penetracija i takodjer sve puno aktivnih kartica pa je ARPU puno visi, prije svega radi vise proizvoda.

Nije ni Vip puno bolji:

http://www.telekomaustria.com/berich...7q2_EN_31.html

No kad gledam sto se na recimo razvijenom austrijskom trzistu zbiva, na 8 milijuna ljudi ce prezivjet samo 3 providera, bojim se da ce se to kod nas svest na 2.

Puno grešaka je tele2 napravio u samom početku, tako da - iako još nije kasno - nije lako (loš ugovor za roaming, loši interkonekcijski ugovori, kolokacije, problemi s gradnjom itd.). Regulator bi im trebao više pomoći, ali regualtor u Hrvatskoj nije baš nešto čime se možemo ponositi.
    Da, regulator je prica za sebe. Nije im ni trebao nesto pomagat, bilo bi dovoljno da korektno provode pravilnik ali izgleda da su T-Com i Mobilkom pustili korjenje i u tom regulatoru i da uspjesno brane svoje pozicije.

+ Odgovori na temu

Slične teme

1. TELE2 slavi drugi rođendan
    By ojpi in forum Tele 2
    Odgovora: 29
    Posljednji post: 19-10-2007, 22:52
  2. E365 kao drugi mob
    By hat in forum Motorola
    Odgovora: 1
    Posljednji post: 31-07-2006, 22:32
  3. Noviteti - 1. kvartal 2006.
    By Bimbi in forum Digitalni Fotoaparati - Novosti # Usporedbe # Savjeti