U Austriji je Drei u slicnoj situaciji ko i Tele2 u Hrvatskoj. Najjeftiniji su, skupljaju korisnike ali plafon su vec dostigli i redovito pisu gubitke. Prosli tjedan su prvi put poceli govorit o mogucnosti da ih netko kupi, vjerujem da ce se to i desit u narednih 6-12 mjeseci.
Tele2, kao i svaak druga tvrtka u kapitalizmu ima iskljucivo financijski interes. Bez obzira na to koliko su emocionalno vezani ili koliko su love ulozili, onog trenutka kad/ako zakljuce da je biznis za njih nerentabilan ce trazit mogucnost da se povuku s trzista. Moguce da je i Tele2 poput Drei-a vec usao u fazu u kojoj je sve karte bacio na skupljanje korisnika jer to podize cijenu kod eventualne prodaje. No ja se ipak nadam da sam u krivu i da uspjet doc do pozitivnih rezultata. Sjecam se kako je bilo sa samo dva operatera, prakticki monopol.Takodjer, gledjauci njihovu strategiju, Tele2 je jako zagrizao za HR i puno su ulozili tako da mislim da ce tesko otici.
To sto je u mnogim drugim drzavama >2 operatera za nas ne znaci ama bas nista. Kljucno je pitanje koliko profitabilnih operatera ima a ne koliko bi ih teoretski moglo bit. U Sloveniji njihov monopoloist nije iskoristio svoj monopol na nacin na koji je to T-Com iskoristio. Slicno je bilo i u drugim drzavama u kojima regulator dobro obavlja svoj posao. Nas regulator je mogao puno toga ucinit kako bi olaksao Tele2-u, interes je postojao jer duznost regulatora i jeste da kreira trziste od kakvog gradjani imaju koristi.

Odgovori uz citat

Bookmarks