Osvrt na nokiu e71!
Kod mene je već tjedan dana. Kupljena u Vip-u, na produženje pretplate od 1. godine, cijena 2099.00 kn tarifni model 50.
Crna maska skroz. U kutiji sam dobio i car holder za nokiu kao i auto punjać. Također sam dobio liner za nositi telefon, kao i fotrolu, 2 gb karticu, data kabel, maleni punjač.
Dojmovi:
01. Kvaliteta izrade jako dobra, osim tipkovnice koja ima malo lufta između ekrana i nje same pa probija svjetlost (idem u servis da vidim što se da napraviti)
02. Telefon ima dijelove vodafone branda prilikom uključivanaj i isključivanja telefona.
03. Kamera, slikanje i snimanje, više od onog što sam očekivao (zadovoljan jako) s obzirom da sam koristio samo sonyericsson telefone poznate po dobroj fotografiji.
04. Baterija, ugodno iznenađenje, ma odličan vijek trajanja, zadovoljan. U ovih tjedan dana punio sam 2 puta i još drži.
04. Zvučnik je fenomenalan. Ono što dolazi iz njega je ugodno mom uhu, za razliku od sonyericsona serije W, koje sam također koristio. Slušalice su prosjek, ali dobrim zamjenskim se da poboljšati dojam. Uglavnom zadovoljan.
05. Wlan, bolji nego na bivšoj x-periji! Koristim ga za internet radio i surfanje netom. Još nisam primjetio da mi guta bateriju, a koristim ga.
06. Nakon hard reseta izgubio predinstalirane aplikacije, no ugodno se iznenadio podrškom na nokia.com i tamo pronašao izgubljene aplikacije.
07. Pisanje poruka je ugodno, navikao sam nakon sonyericssona P1, M600, X-perije, pa mi nije problem. Osvjetljenje tipkovnice ugodno oku (bijela pozadina). Sms poruke nemaju smiley-e, no ok je to. U mms poruke možete ubaciti mp3 i neke druge zvučne zapise kao i datoteke. Mms ograničen na 300kb. Mail klient odličan.
08. Brzina telefona dobra, nije mi stao, zablokirao niti jednom.
09. Personalizacija telefona je zadivljujuča. Možete kreirati mape, prebacivati programe iz mape u mapu, mijenjati pozicije istih, ma mrak.
10. U galeriji, mape slike, možete kreirati mape i tako pospremiti slike kako vam odgovaraju, jer prije kreiranja foldera, sve slike s memorijske kartice i telefona su učitane po nekom predefiniranom redu. No kad kreirate nove mape, slike možete prebaciti u kreirane mape te sortirati po volji. Datoteke se daju označiti kao jedna ili više.
11. Spajanje s računalom je prošlo bez ikakovih problema. Sve radi ok!
12. Internet surfanje bi moglo biti malo bolje riješeno, ali prolazi (ovo je subjektivno jer sam naučio na sonyericsson web surfanje)
13. GPS radi dobro, nisam koristio garmin, nego nokia map. Zgodna stvar što možete koristiti samo gps komunikaciju s satelitom bez mrežnog operatera i gutanja prometa, samo u postavkama gps-a odaberite korištenje samo gps modula.
14. Nisam još primjetio prašinu pod ekranom, no s obzirom na mali luft između tipkovnice i ekrana možda se pojavi s vremenom (nadam se riješenju u mobisu zamjenom tipkovnice)
Provjerio u vip-u, sve crne nokie E71 imaju isti defekt. Nije toliko strašno ali hebena sam picajzla.
15. Instalirao sam novu verziju softwear-a, time dobio aplikacije facebook, youtube, my space. Nisam koristio pa ne znam kao rade, jer za iste koristim ipak računalo.
16. Što se tiče softwear-skog prčkanja po telefonu, HelloOX2 i slično, nisam i neću se vjerojatno igrati s tim tako da nemam neko iskustvo, no neki od članova foruma su pisali o tome pa tko voli neka izvoli.
17. Ne mogu a da se ne zahvalim gospodinu xlr-u koji mi je pomogao oko odabira nekih vrlo korisnih handy aplikacija. VELIKO HVALA XLR!
18. Toliko od mene za sad s iskustvima. Nadam se da sam nekome pomogao u odluci pri kupnji telefona.

Odgovori uz citat

Bookmarks