Ne rade mi zadnji zvučnici (Logitech X-530). U setupu za zvuk kada dođem mišem na sliku konektora za stražnje zvučnike iskoči mi "no output". Kad kliknem na sliku tog (crnog) konektora otvori prozor u kojem piše "Which device did you plug in?". Označio sam rear speaker out ali i nakon toga nema zvuka te i dalje piše no output.
Da reinstaliram drivere od matične?
Zvučnici su ispravni jer su bili netom prije spojeni na stari komp sa Creative Audugy2 ZS zvučnom.
Radi se o matičnoj Gigabyte EP35-DS4.
nisam reinstalirao drivere od matične na xp instalaciji jer sam instalirao vistu na drugu particiju i događa se ista stvar - uključen 5.1 zvuk ali nema zvuka na stražnjim zvučnicima
Onda se kolju driveri,jer nisu skroz isti za nevistu i iks pe...
Mozda i nisam. Mozda dualboot ne da ni jednom ni drugom da svira...
Kako je bilo s jednim OS-om...? Po meni je trebalo svirat...
S jednim OS-om (XP professinonal SP2) je bio isti problem tj. nije bilo zvuka na zadnjem lijevom i desnom zvučniku. Provjerio sam kablove - svi su dobro pričvršćeni i na svom mjestu.
Nema smisla da deinstaliram i instaliram drivere od matične kad je problem isti i na Visti. Budući da je problem prisutan na oba OS-a znači da neću dobit ništa reinstalaciom drivera.
Poslat ću mail u Vemil, a ako ne odgovori nitko iz njihovog servisa poslat ću u gigabyte, nadam se da je neki banalni problem. Jer mi se ne da raskapat cijeli komp i nosit matičnu na reklamaciju, ne vjerujem da je baš samo taj jedan izlaz za za zvuk neispravan.
na integruši bi svaki izlaz moral imati univerzalnu funkciju, no na nekim verzijama znaju biti dva predviđena samo za ulaz. uštekaj zadnje zvučnike u drugi đek, odaberi "rear" i testiraj
When shit turns to gold, the poor will be born without ass
Točno - univerzalni su.
Izgleda da je problem u driverima (barem se nadam, da ne moram cijeli komp rastavljat i nosit matičnu na reklamaciju).![]()
Išao sam uštekavat crni konektor u jedan po jedan jack (ali dok su drugi konektori izvađeni) i gdje god uštekam počne mi blinkat taj konektor u setupu tj. skuži da mu je spojeno na taj izlaz. Također i za crni konektor. No, nakon što otkrije da ima nešto upiknuto na rear out i kad odaberem da je to rear out i spojim ostala 2 konektora, opet nema zvuka na tom izlazu. A kad je samo taj rear out spojen daje mi zvuk na njega. Čak i kada zamijenim front i rear izlaz opet daje zvuk samo na onaj izlaz koji je postavljen za front (na zadnje zvučnike) ali ne i na rear (u ovoj kombinaciji prednji zvučnici).
Zadnji uredio blueled : 24-07-2008 u 18:40
Bookmarks