Bilo je prije dolaska GSM mreze.Vise nema, tj od kada su ukinuli NMT ukinuli su i pagere.
Svi su čuli za pagere, ono- u serijama stalno nekom dolaze poruke na pager....
Jel mi može netko reč, jel ima to u Hrvatskoj?
Jel se mogu slat poruke s mobitela na pager i obrnuto?
˙ɐsıdoʞnɹ ƃoʌs ǝɾuɐʇıɔ oʇ ǝɾ ouɔıqo -ɐƃoʞ olıq po ıɾloq ǝɾ nɯǝɔ n oʇsǝu ɐɯı ʞǝɾʌoɔ ıʞɐʌs
Bilo je prije dolaska GSM mreze.Vise nema, tj od kada su ukinuli NMT ukinuli su i pagere.
Tko rano rani, zajebo je pjetla
Ma znam da su pageri bili "in" prije mobitela. Ali ja nikad nisam ni vidio ni čuo da netko ima pager. Jest da imam 15 godina, ali je već 197x bio lansiran prvi komercijalni mobitel (sad, ne znam kad je došo u Hrvatsku, ali- nije ni bitno).
Znači, oni su koristili drugu mrežu (pa nije moguća komunikacija između mobitela i pager i vice-versa).
A i ta mreža je ukinuta- pa onda ništa više od pagera?
˙ɐsıdoʞnɹ ƃoʌs ǝɾuɐʇıɔ oʇ ǝɾ ouɔıqo -ɐƃoʞ olıq po ıɾloq ǝɾ nɯǝɔ n oʇsǝu ɐɯı ʞǝɾʌoɔ ıʞɐʌs
kad je moj stari koristi taj pager (bilo je to davno),onda je postojala centrala od te firme (više se niti nesjecam kako se zvala) pa je netko nazvo taj broj,javila se sekretarica i rekla recite broj pager-a i nakon što joj kažeš broj onda ti kaže ostavite poruku (zvucnu) i nakon par minuta na pager dojde tekstualna poruka,tako da nista od komunikacije između mobitele i pagera,davna je to prošlost ali ljepo se prisjetit starih dana (a pogotovo kad smo tad jos koristili telefonske govornice,tad nije svaka riba imala mobitel)
***There isn’t a perfect smartphone out there. There’s always something for anyone to love or hate.***
Bookmarks