paypal je samo tvrtka kći e-baya,koja služi za novčarske transakcije,koliko sam ja upoznat s tim.
paypal je samo tvrtka kći e-baya,koja služi za novčarske transakcije,koliko sam ja upoznat s tim.
Kamo to misliš?????????????Izvorno postao kowalski
Paypal je firma za online prijenos novca. U normalnim (citaj: zapadnim) zemljama mozes paypal account puniti preko bankovnog racuna ili im das ovlast da ti skinu s racuna lovu kad nesto platis preko paypala.
U istocnoj Europi (bilo clanovima EU ili ne) paypal radi samo preko kreditne kartice.
U paypalu imas svoju email adresu koja sluzi kao username i kad nekome prebacujes pare samo kliknes na "Send money" i upises njegovu email adresu (koja mora isto biti registrirana preko paypala naravno). Novac je odmah na racunu prodavaca, izbjegnu se cekanja na bank transfer i, sto je jos bitnije, nakdnade.
Paypal je u vlasnistvu ebaya, ali se ne koristi samo za ebay. Gomila online ducana prima paypal. Dodatna prednost placanja paypalom je sto su transakcije na ebayu osigurane do 500 eura (iako sam cuo da je znalo biti problema s naplatom, ali sta se moze)
Ja sam kupio i pda i mob preko ebaya, moj ti je savjet da uzimas samo od onih koji imaju barem 30tak pozitivnih ocjena. Takvi imaju itekako puno za izgubit na ugledu ako te zeznu. Mobiteli su dosta jeftiniji od cijene u trgovinama (primjerice K800 se krece na njemackom ebayu od 220-300 eura, ovisi kako ubodes), ali moras uracunat postarinu koja je do Hrvatske poprilicna, ovisno naravno iz koje drzave se salje. Iz Amerike je vjerojatno isto bilo gdje u Europi, iz EU je Hrvatska nesto skuplja.
Zatim jos ostaje carina i PDV...
Već je bila tema nedavno o kupovini preko e-buy-a pa pretraži malo bilo je detaljno opisano i uglavno ti to funkcionira ja nisam nikad ništa uzimo al znam za par ljudi da je sve bilo ok.
mozeli mi tocno neko sve rec o tome-gdje se registrirat,gdje kupovat...tj koja zemlja...mozda i koji savjet,jer sam potpuni amater...unaprijed hvala,ako vam nije problem
Zadnji uredio //Wild-Boy\\ : 31-03-2008 u 09:33
mozeli mi tocno neko sve rec o tome-gdje se registrirat,gdje kupovat...tj koja zemlja...mozda i koji savjet,jer sam potpuni amater...unaprijed hvala,ako vam nije problem odgovoriti na ovaj mail: vitomir_pasalic@net.hr
pa slušaj, ti probaj pa čemo ti mi pomoč, nema smisla pisat ti neke duge tutoriale, kad je sve tako jednostavno, samo pratiš šta ti piše...Dakle ako imaš kreditnu ili deviznu karticu prijavi se prvo na paypal, oni će ti uzeti 2$ i na tom će ti računu pisati 4-znamenkasti kod kojim češ potvrditi da je kartica tvoja. Tad ti vračaju te pare i to je to, onda idi samo na e-bay, registiraj se i kupuj...btw gledaj, zapravo odaberi pod shipping da bude hrvatska, dakle da je taj lik suglasan da ti šalje u hr
After all...
Bookmarks