zar nije ova tema već bila negdje?uglavnom,ako se i varam...
jel sad kad je paypal proradio netko kupovao na ebayu?ja bi baš nekako kupio mobitel tako...navodno su oni za američko i azijsko tržište kvalitetniji zbog veće konkurencije...
zar nije ova tema već bila negdje?uglavnom,ako se i varam...
jel sad kad je paypal proradio netko kupovao na ebayu?ja bi baš nekako kupio mobitel tako...navodno su oni za američko i azijsko tržište kvalitetniji zbog veće konkurencije...
Ja bi baš prova uzet kod njih da vidim kako to ide. Zanima me jeli to sigurno i zakoliko to more doć?
Samo pažljivo... Dav frenda s posla su prije nekih dvije godine naručili neka dva mobitela, uplatili novce i dobili - šipak... Znači na ebayu kupuj samo od onih usera koji imaju preporuke drugih korisnika...
Sigurnost je najbitnija, ako ne garantira sigurnost unda ništa.
A kakvi su paypal??
paypal je samo tvrtka kći e-baya,koja služi za novčarske transakcije,koliko sam ja upoznat s tim.
Kamo to misliš?????????????Izvorno postao kowalski
Paypal je firma za online prijenos novca. U normalnim (citaj: zapadnim) zemljama mozes paypal account puniti preko bankovnog racuna ili im das ovlast da ti skinu s racuna lovu kad nesto platis preko paypala.
U istocnoj Europi (bilo clanovima EU ili ne) paypal radi samo preko kreditne kartice.
U paypalu imas svoju email adresu koja sluzi kao username i kad nekome prebacujes pare samo kliknes na "Send money" i upises njegovu email adresu (koja mora isto biti registrirana preko paypala naravno). Novac je odmah na racunu prodavaca, izbjegnu se cekanja na bank transfer i, sto je jos bitnije, nakdnade.
Paypal je u vlasnistvu ebaya, ali se ne koristi samo za ebay. Gomila online ducana prima paypal. Dodatna prednost placanja paypalom je sto su transakcije na ebayu osigurane do 500 eura (iako sam cuo da je znalo biti problema s naplatom, ali sta se moze)
Ja sam kupio i pda i mob preko ebaya, moj ti je savjet da uzimas samo od onih koji imaju barem 30tak pozitivnih ocjena. Takvi imaju itekako puno za izgubit na ugledu ako te zeznu. Mobiteli su dosta jeftiniji od cijene u trgovinama (primjerice K800 se krece na njemackom ebayu od 220-300 eura, ovisi kako ubodes), ali moras uracunat postarinu koja je do Hrvatske poprilicna, ovisno naravno iz koje drzave se salje. Iz Amerike je vjerojatno isto bilo gdje u Europi, iz EU je Hrvatska nesto skuplja.
Zatim jos ostaje carina i PDV...
Bookmarks