Ovdje
(hint) koristi google translate
zanima me kako mogu postaviti statičnu ip adresu... tražio sam po internetu i googlao ali ne kužim baš to na engleskom
još jedno što ne kužim je što je router (koji naziv)
jel je naziv routera Ethernet adapter Local Area Connection ili PPP adapter MAXadsl
molim vas, treba mi jako!![]()
Ovdje
(hint) koristi google translate
˙ɐsıdoʞnɹ ƃoʌs ǝɾuɐʇıɔ oʇ ǝɾ ouɔıqo -ɐƃoʞ olıq po ıɾloq ǝɾ nɯǝɔ n oʇsǝu ɐɯı ʞǝɾʌoɔ ıʞɐʌs
nov sam na ovom području informatike...
kada upišem u cmd ipconfig /all te kad mi se pojave podaci ne piše ip address nego autoconfiguration ip address, a na mjestu gdje je default gateway piše "Default Gateway.........:" to jest nema ga, prazno je... jel možda netko zna rješenja za taj problem
Zadnji uredio java_master : 02-07-2008 u 20:34
Start> Run> upiši cmd (enter)> upiši ipconfig
I tamo ti je to troje
˙ɐsıdoʞnɹ ƃoʌs ǝɾuɐʇıɔ oʇ ǝɾ ouɔıqo -ɐƃoʞ olıq po ıɾloq ǝɾ nɯǝɔ n oʇsǝu ɐɯı ʞǝɾʌoɔ ıʞɐʌs
oprosti editiro sam post nakon što si napisao odgovor na staro pitanje...
uspio sam oblikovat pitanje... evo ga (isto kao i u prijašnjem, zakašnjelom editiranom, postu):
kada upišem u cmd ipconfig /all te kad mi se pojave podaci ne piše ip address nego autoconfiguration ip address, a na mjestu gdje je default gateway piše "Default Gateway.........:" to jest nema ga, prazno je... jel možda netko zna rješenja za taj problem
Zadnji uredio java_master : 02-07-2008 u 20:39 Razlog: pravopisne greške
Meni sve normalno piše, i kad upišem samo ipconfig i kad upišem ipconfig /all.
A zašto si upisao sa /all, pa kada upišeš samo ipconfig- imaš sve što ti treba?
statičnu ip adresu ti daje isp
a ruter bi ti "laički" rečeno bila raskrsnica između 2 mreže
Da, sad sam i ja vidio- evo, kod Amisa se to plaća oko 400 kuna- pa ne vjerujem da se to da samo tako namjestit.
To je sa amisove stranice.Dodatne usluge uz naplatu:
- preseljenje priključka (368,85 kn + PDV jednokratno)
- promjena telefonskog broja (40,98 kn + PDV jednokratno)
- ponovno uključenje pretplatnika (40,98 kn + PDV jednokratno)
- dodatna telefonska linija (16,39 kn + PDV mjesečno)
- statička IP adresa (400,00 kn + PDV mjesečno)
Ti možeš namjestiti statičnu ip adresu u svojoj lokalnoj mreži između tvog računala (i još kojeg ako imaš) i routera, tipa ako trebaš port forwarding. Ako ti trebaš imati pristup svojoj mreži izvana, preko ip adrese, tada je to već malo veći problem. Može se zaobići korištenjem dinamičkog DNS-a.
Nokia: 3310 -> 3330 - > 7650 -> 3650 -> N70 -> 6288 -> 5800 XM
Glupa 6288 pola života provela u Mobisa, sad strahujem da 5800 ne doživi isti scenarij
statička adresa se plača kod svakog isp-a. Nema smisla to uzimati, osim za firme, ustanove itd...
Besplatno riješenje:
ak trebaš samo za pristup kompu izvana (za remote, file ili streaming server (neznam dal može i za igre)) napravi account ovdje
Skini no-ip program i on če tvoju dinamičku adresu logirati na tvoj account (nešto.noip.com) i napraviti redirect kad joj hočeš pristupiti.
When shit turns to gold, the poor will be born without ass
Pa reci zasto ti treba? Ako zelis postaviti server reci,ja ti mogu pomoci oko toga.
http://www.dyndns.com/
Ovdje svojoj IP adresi mozes napraviti "adresu" tj. redirect na nju,i svaki put kad ti se promijeni IP adresa promijeni se i redirect,ako me kuzis...
Recimo, ime.dyndns.com <-- ovo ce uvijek preusmjeravati na tvoj IP ma koliko se on mijenjo..
Yes, I am a criminal. My crime is that of curiosity. My crime is that of judging people by what they say and think, not what they look like. My crime is that of outsmarting you, something that you will never forgive me for.
Predpostavljam za šta mu treba..... Hebe ga vjerojatno router Zyxel P-660HW-D3 i skidanje torrenta....Ako se nevaram....A po tom pitanju uopće netreba Statička IP,nego malo znanja...
To je samo moja predpostavka....A ako je tako,ja ti mogu jako puno pomoć po tom pitanju....I mene je ždero..
zakaj bi trebala statička za torrente???
dovoljno je otvoriti port.
Točnije proslijediti ga na računalo koje treba imati statičku ip adresu unutar lokalne mreže, što nema veze s ISP-om.
Glupa 6288 pola života provela u Mobisa, sad strahujem da 5800 ne doživi isti scenarij
Onda je sasvim fulana tema
ništa, pričekati autora da se detaljnije izjasni.....
Baš to sam i htio reć.... Mada nemora bit ovo što sam ja reko,to je samo moja "glupa" pretpostavka.... Jer vidim da ima dosta "genijalaca" sa takvim routerom problema,baš sa "Port Forwardom"....(Isključivo naglasak na torrente)Pa onda "intelektualna" riješenja okolo po forumima su da ti treba Statička Ip adresa...Mislim....Ali toliko o ovom,stvarno treba pričekat The Author Of this Thread da se deeeeetaaaaljno izjasni o svojim " potrebama " za Statičkom IP.....
Pozdrav--
imam jedno pitanje kao da napravim staticnu ip adresu za svoj server vidio sam nešto na ovom forumu ali mi nije jasno što točno trebam napravit i kako to radi može nekakvo objašnjenje
Molim gospodu kojoj treba statična IP adresa da preciziraju svoja pitanja.
Ako žele statičnu IP adresu prema cijelom netu onda za to neka kontaktiraju svog Internet providera.
Ako samo žele na svom računalu vrtiti neki server i učinit ga dostupnim ostatku svijeta, neka malo detaljnije objasne što zapravo žele da ih se može uputiti kako to napravit.
A ako žele statičnu IP adresu unutar svoje lokalne mreže, i to se može objasniti kako.
Ali pitanje Kako postaviti statičnu IP adresu je kao i poruka Bad command or file name.
In vino veritas !
Omnia mea mecum porto !
Alea iacta est !
sory na pogresno postavljenom pitanju kreiro sam svoj privatni online server za cod4 i zanima me da li mogu napraviti staticnu ip adresu za taj server da ne bude svaki put kad se povezem na internet druga adresa imam manjih problema s dsl modemom pa mi veza puca dva do tri puta dnevno
...nemoguće - ukoliko želiš besplatno...
...ukoliko is spreman platit - ISP ti ga nudi za nekakav iznos, cca. 400kn ...
..::>>> Just a little smile can give you more than a money :) <<<::..
hvala puno
Ako CoD podržava da umjesto IP adrese servera uneseš URL adresu, onda to možeš riješiti dynamic DNS-om. Ja koristim DynDNS i zadovoljan sam. Besplatno je, dobiješ adresu oblika tvojizbog.ponuđeno.ponuđeno te programčić koji svaki put kad se spojiš na net šalje tvoju IP adresu serveru, koji je onda poveše s tvojim URL-om. Da bi to radilo, moraš još i proslijedit port na routeru, a neki routeri podržavaju neke dynamic DNS servise, znaći router sam odradio posao klijen aplikacije za PC.
dečki čemu služi ping na serveru od cod4 i šta to zapravo znači
Pa, zar nisi primjetio kod igranja preko interneta...
Što ti je veći ping- sporije ti sve ide.
Što manji ping- manje kasni igranje.
Npr. kod skroz malog pinga ne trebaš ciljati ispred drugog igrača, nego čim ciljaš ravno u njega i pukenš- metak ga odmah pogodi.
Ne znam da li si shvatio...
Uglavnom, kada se svi žale na lag- tada im je ping prevelik.
I tada vidiš da se drugi igrači ne kreću normalno (trče) već se samo pojavljuju na drugim mjestima svako malo.
Bookmarks