Nikad čuo ali vjerujem da misliš na ovo!
http://www.iskon.hr/za_kucu/brzi_int...telefon/hr_duo
Google Is Your Friend
Zanima me šta je sve potrebno za hr.duo uslugu. Da li mi treba ruter, što mi treba za wireles modem koji ću dobiti u najam kako bi ga mogao koristiti,... Nije da nemam pojma o racunalima al ovo me više izludi neznam ni sam što sve trebam nabavit???
i m helping you becouse thats what Jesus would fu**kin do!
Nikad čuo ali vjerujem da misliš na ovo!
http://www.iskon.hr/za_kucu/brzi_int...telefon/hr_duo
Google Is Your Friend
"Prijateljstvo je neopisiv luksuz
biti s nekim da se osjećamo potpuno sigurno,
bez da odlučite vagati misli ili riječi."
George Eliot
Ma zanima me zasto sluzi ruter jer svi koji koriste max adsl samo njega spominju i koriste a meni piše da cu dobit bezicni modem, jel to sve isto il...
I nakon sto sam ja sve to lijepo procitao meni opet nije jasno da li mi je potreban i ruter i modem, mislim ako moj susjed koristi ruter za max adsl a ja dobijam modem od iskona koji cu koristiti isto za dsl, ubij me ak shvacam...
Ma često ti oni za router kažu modem. Danas mi je monter jedno 10 puta rekao da je modem promijenjen, a promjenjen je router...
Gle. Uređaj je isti ako to misliš. Ljudi nazivaju to modem zato što to radi na sličnom principu kao modem (ne iz tehnološke perspektive). Router znači da imaš fino konfiguriran NAT, da se može više korisnika spojiti istovremeno i da ne trebaš imati drivere za operativni sustav koji koristiš i da ne trebaš ništa konfigurirati na svom kompu nego je sve automatski posloženo (samo trebaš spojiti kabel u router i možeš odmah surfat). Kad router radi u bridge modu onda nemaš mogućnost spajanja više korisnika, moraš konfigurirati konekciju i instalirati drivere, a ako koristiš Linux ili sličan OS onda ćeš imati još dodatnih problema kod pronalaženja drivera.
Prije (kod T-Coma) su se modemi isporučivali za rad u bridge modu, a sada se svi isporučuju u routing modu i to te ne bi trebalo zamarati.
Tko se ljuti, uvalim mu kruti...
Pa hvala bogu i to smo rasčistili napokon!!!!!!!TENKS!!!![]()
Premda je već objašnjeno, konkretno:
Ono što Iskon zove DSL modem je ustvari DSL (kombinirani) router (u slučaju iskon.duo usluge se isporučuje s uslugom Thompson Speedtouch 780WL). Imam 7 dana uslugu hr.duo i super sam zadovoljan.
Osim što je za samoinstalaciju trebalo brdo kablova vući (DSL splitter od utičnice, dva tlf. kabla do routera (telefonski broj 1 i 2) te DSL kabel, zatim mrežni kabel i kabel iz telefona u VOIP utičnicu routera, te kabel za strujnu utičnicu). Inače, preporučam uslugu. Sve radi kako treba kad se jednom pospoji ta sva šuma kablova. Brzine DSL-a su vrlo blizu deklariranih, zadnih 3 dana su smanjili ping upola (znači rade upgrade mreže). Testirao sam brzine s nekoliko programa, uključujući i web stranicu http://www.speedtest.net, i brzine su poprilično stabilne, a ping svakim danom kao da pada
Speedtouch je inače kombinacija VOIP servera i routera (i žičnog i bežičnog), na koji se, prema super jasno napisanoj Iskon dokumentaciji, može spojiti 4 četiri mrežna kabela (LAN), te 10 WLAN računala.
Dobiješ 2 broja, na stari T-com te mogu zvati. Njega spajaš u ulaz routera.
Iskonov broj, jer ide kroz router, ne radi kad nema struje (centrala javlja "nepostojeći broj", ako se nazove), ali ovaj stari T-com-ov radi kao i prije. Kad nema struje, relej prespaja broj, tako da dostupnost uvijek postoji. Međutim, tad se pozivi (kad nema struje) naplaćuju prema T-com cjeniku.
Možeš spojiti i dva telefona, jedan na stari, drugi na VOIP iskonov broj.
Iskonov VOIP je stvarno jeftiniji 30%. Imaš i online portal http://moj.iskon.hr (još uvijek u beti), gdje točno pišu svi učinjeni troškovi i ostali podatci. Na njemu možeš čak i sam mjenjati dinamički brzinu (s time da će ti naplatiti, ako uzmeš flat, najveću odabrnu tog mjeseca).
Kvaliteta VOIP poziva je iznenađujuće dobra sa vrlo rijetkim povremenim digitalnim smetnjama (Ako se DSL preoptereti prometom u istom trenutku).
Iskon inače garantira u ugovoru isporuku 30 dana od prihvaćanja zahtjeva do isporuke (i stvarno se drže toga, trajalo 28 dana u mom slučaju, jer bi 29. i 30. dan bili subota i nedjelja).
Zadnji uredio phantom25 : 13-07-2008 u 22:36
Ne kužim, ja sam svoj telefon uključio u ruter, i probao sam ga koristiti kada je ruter isključen i on radi, hoćeš reći da kad je ruter isključen da onda koristim po "t-com" računici???????? A što kada je u kući u drugoj sobi uštekan drugi telefon na drugi telefonski ulaz u zidu...????????
Bookmarks