= Citat = Izvorno postao Dominik3333 Pregledaj post
JOJ zbunio sam se.
1. vidim da je taj nonoh od betamax-a a ja vec imam racun na 12voip mogu li koristit 12voip ili barem taj racun?
2.Taj prvi proj-australiski fiksni je predpostavljam neki od voip-a
3.misliš kompjuter a ne mobitel jer mi to nema logike
Ako ti nije tesko mozes li mi jos malo pojasniti, preciznije...ja sam ti malo smotan. Hvala
1. Nonoh je od Betamax-a. Za 12voip je ista stvar.
http://www.12voip.com/en/geo.html
Pristupni broj za Australiju je 0290378474
2. Tako je, to je Australski fiksni broj koji zoveš sa svog mobitela, telefona u hotelu, govornice, ... i tada biraš broj koji zoveš 00385xxxxxxxx u HR (ili negdje drugdje) i on ti napravi konekciju. Znači, on zove taj broj u HR, a ti pričaš po cijeni poziva kao da zoveš fiksnu u Australiji s australskog mobitela.
3. Nisam skužio što pitaš... Kompjuter koristiš ako ćeš zvati sa kompjutera. Upišeš svoj broj i broj osobe koju zoveš i napravi ti konekciju potpuno besplatno (ne plaćaš onaj iznos poziva prema australskoj fiksnoj mreži). Ili pak zoveš sa kopjutera doma preko voip programa, ali to nije baš nešto. Uvjek kasni glas i tako... Zato ja uvijek radim konekciju na jedan od prije opisanih načina.

Nadam se da si skužio, ako ne pitaj, mogu ja još to pojasniti.

Stvar radi presavršeno, zato je šteta da trošiš na roaming. Jer i pozivi sa australskog mobitela u HR neće biti baš jeftini, a ovako pričaš po ništa...

Jedino, moraš u svoje podatke unutar programa upisati taj australski broj kad ga kupiš, da njihov sustav može prepoznati korisnika.

Možeš sada za probu napraviti sljedeće. U programu, gdje su tvoji podaci napiši svoj Hrvatski mobilni broj. Zovi sa tog mobitela 017776167 (pristupni broj unutar Hrvatske). I onda biraj neki broj kad te tamo automat zatraži. Možeš opet neki hrvatski broj staviti, tek toliko da vidiš kako radi.
Naravno, unutar Hrvatske ovo nije isplativo za zvati jer plaćaš poziv na HR fiksnu mrežu prema tom pristupnom broju 017776167.

Jasnije?