Palim ja ujutro svoj komp kao i obicno, medjutim ovoga puta da bih reinstallirao OS. Stavljam CD od XP-a kad se lampica samo zakucala i stoji tako osvjetljena. Nema nigdje press any key to boot from CD...Sinoc je krenula bila instalacija XP MCE i nakon restarta izbacio je neki error i nije htjelo nastaviti. Zatim pokusam obicni XP SP2. Cak se i ne pojavi Press any key... kao da nema CD-a. Ubacim Vistu koju je uvijek bez problema snimio. Ne cita ni Vistu. Opet stoji zakucana zelena lampica i kaze Busy. Pokusam onda Vista Betu koju sam davno kupio. Ni ona cak, ni openSuSe DVD i nijedan DVD koji sam stavio. Onda ubacim Kubuntu x64 8.04 i ucita i snimi sve bez problema bez ijedne greske i zastajkivanja. Firmware je zadnji 1.59.
Imam iznad njega jos jedan stari Compaq CD ROM koji ne cita bogznasto, i sluzi samo tek radi dekoracije. Zelim napomenuti da ovaj XP MCE je uredno snimljen na starom Compaqu Deskpro EN 733 MHz 512MB RAM-a s Toshiba XM-6302B CD-romom koji je 1997 proizveden. Postoji li ikakav nacin da se ovaj DVD-RW vrati u zivot? Trenutno koristim Kubuntu i probao sam jos jednom ubaciti Vistu ali nije ocitao, iako je lampica prestala svjetliti kao da je zavrsio?

Mali update:
pokusao sam s DVRUpdate, medjutim nema nigdje u izborniku da izaberem svoj uredjaj? Pokusao sam iskljuciti sekundarni opticki uredjaj (Compaq CD-ROM). Pokusao sam i da reflashujem firmware ali kaze Your firmware is already the newest. DVD RW uredno vidi u My Computeru. Probao sam sa svim mogucim DVD-ovima i nije ocitao nijedan, htio sam takodjer da pokusam prziti ali moj CD-RW uopste ne prepoznaje kao da ga nisam ni stavio?
P.S. tu istu Vistu Ultimate mi je laptop Compaq Presario 1200 US ocitao bez problema.
Ako ima nade, pomagajte!