Graficku uzmi ili ATi 3870 ili nVidia 8800 GTS (512 MB).
Graficku uzmi ili ATi 3870 ili nVidia 8800 GTS (512 MB).
Eh, ti bi mogao puno love ushtedjeti a da dobijesh jednako kvalitetno rachunalo.
Prije svega, ne tu grafichku jer za 1300 kn mozhesh nachi jache i bolje. konkretno mislim na 8800 GT 512MB ili 8800GTS 512 MB.
Matichna je odlichna ali, ruku na srce, za tvoje potrebe i - previshe. Sasvim dovoljna che biti bilo koja plocha od Gigabyte-a, Abita, DFI-a, ili Asusa sa P35 chipsetom, a da se cijenom krechu negdje izmedju 600 i 800 kn.
Za CPU razmisli o E8200 ili chak E7200. U sluchaju potonjega, ushteda bi bila - daleko osjetnija.
Na memoriji slobodno ushtedi josh par stotinjaka kuna i uzmi dobri stari Kingmax. Po pitanju memorije (ako se ne planirash baciti u extremni overclock)...razliku nechesh osjetiti bilo da na njoj pishe Kingmax, Mushkin, OCZ ili Corsair.
Spominjesh HTPC a ja nigdje ne vidim kakvu....TV karticu??
Zadnji uredio Goone : 19-06-2008 u 17:58
Zaboravih spomenuti da imam DVB-T USB tuner s kojim sam prilično zadovoljan pa ne bih vjerojatno stavljao unutra novu tv karticu. Uz pomoć cyberlinkovog codeca mogu gledat i HRT2 HD jedino što je trenutni komp preslab pa je slika negledljiva (svega par frameova u sekundi).
Na ovom kompu imam Creative Audigy2 ZS pa ne znam da li bi ju bilo mudro prebacit u novi komp jer mi se čini da novije ploče imaju dobro riješeno "pitanje zvuka" a driveri od ove kartice su katastrofa i nakon instalacije se ugnijezdi hrpa nepotrebnih gluposti.
Koja je neka razumna cijena za dobro kućište bez napajanja? A da ima bočni "prozor".
Imate kakvu preporuku za 22" ili 24" monitor da mu je cijena u nekim granicama te da nema ghostinga i da dobro prikazuje video (filmovi i TV program). Pomicanje po visini je poželjno ali ne i nužno (može se riješit "rukom" za monitor - možda i najbolje rješenje pa ga pomičem na sve strane).
Uglavnom, sad treba skupit lovu prvo pa detaljno promotrit ponudu.
dosle su ti ploce sa novim P45 chipsetom, ova DFI je dobra ploca i sam imam DFI ali ako ne mislis slagati neki crossfire netreba ti, mozes proci jeftinije i imati noviji chipset npr
ASUS P5Q PRO, 775, Intel P45, ICH10R, BUS 1600 MHz, DDR2 934,95Kn
sto se tice grafickih karica dosla je nova serija radeona HD4xxx ... trenutno su dostupne kod nas HD4850 1256kn za koji dan se ocekuju i HD4870
I opet ista pricha. Ljudi moji, rachunalo se kupuje - danas, a ne sutra.
IT industrija doslovce svakoga tjedna izbaci na trzhishte neku novost. Danas je to grafichka kartica, sutra novi procesor, prekosutra novi chipset na matichnim plochama itd..itd. Ono shto je danas "najjache", vech sljedechega tjedna che dochi neshto...josh novije, bolje i jache od toga.
Ako chete chekati sa kupnjom dok neshto novo ne izadje - chekati chete beskonachno dugo.
Zadnji uredio Goone : 19-06-2008 u 17:58
Slažem se - sve navedeno je točno. Ali, kad se pojavi novi model grafičke npr. treba ipak proć neko kraće vrijeme dok se ne pojavi više modela od različitih proizvođača (dok se trgovci ne riješe zaliha starijih modela). A nije mi baš svejedno koliko ću jamstvo dobit i kakvu opremu (kablovi,adapteri) uz karticu pa je bolje kad mogu birat između nekoliko "istih" kartica.
A faktor koji utječe na malu vremensku odgodu kod mene je trenutno financijske prirodejer sam između dvije planirane kupovine pa ukoliko realiziram prvu komp će još malo pričekat.
gle ploce sa novim P45 chipsetom su vec u prodaji isto tako i radeon HD 4850 koji kosta cca 100kn vise od 38xx serije ... jednostavno zelim covjeka upozoriti da je upravo izaslo nesto novo i bolje za istu cijenu da ne dodje preksutra kod frenda i ovaj mu kaze gle imam novu HD4850 i platio sam ju isto kao i ti HD3870 prije tri dana .. i velim ti za tjedan dana ce vec biti u prodaji i HD4870 ... svejedno ti napravi kako hoces neces fulati ni sa P35 li X38 chipsetom i HD3870 grafickom samo ti hocu reci da za iste novce mozes dobiti noviju generaciju proizvoda
posjeti http://www.pcekspert.com/ imas recenziju HD4870, pogledaj si i forum imas brdo revieva i testova
Bookmarks