Moram se i ja javit, kao nekoć zagriženi fan SE-a (možda zato jer mi je prvi mob bio Ericsson T10 ). Imao sam D750, materi sam preporučio K750, a kasnije sam kupio K800 kojeg još imam, i uvijek sam govorio da boljeg, logičnijeg i kompletnijeg mobitela od K800 jednostavno nema... imao sam i Samsunga D900, pa sam ga prodao nakon tjedan dana jer me duboko razočarao, bio je teško smeće, pa sam se vratio SE-u sa smješkom na licu. Kao što pretpostavljate, nakon K800 sam gledao koji bi mob uzeo, i naravno prvo sam gledao C905 pošto imam povjerenja u SE (iako me K850 razočarao - ima ga prijatelj i uopće mi se ne sviđa). Dugo sam bio gotovo siguran da uzimam C905, uvijek sam čekao kada će izaći prvi review, prve cijene, itd., sve dok nisam slučajno naletio na jedan post na jednom drugom forumu gdje je jedan momak prilično bahato izjavio kako postoji mob koji je po svemu bolji od c905, no da mu je jedina mana blic. Tad sam mislio da je to prilično bahato mišljenje, jer kad sam vidio da se radi o Samsungu I8510 pomislio sam "joj ne opet samsung, to smeće", no nakon malo istraživanja doživio sam pravo razočaranje - SE nije kao što je nekad bio, i jedan Samsung, kojeg sam prije mrzio, ga je prestigao. Nisam mogao vjerovati svojim očima kada sam gledao usporedbu slika između C905 i Innov8, mnogo su bolje Samsungove, i nije mi jasno kako si je to SE dopustio. Čak sam tog Samsunga više i platio, jer je u startu skuplji i uzeo ga umjesto C905, što je bilo nezamislivo da će se desiti, da mi je to netko rekao prije mjesec dana...
Mislim da se Samsung trgnuo, i to dobro. Otvorili su i svoj "innovator" website, nešto slično kao SE-ov "developer", software im je mnogo bolji nego nekoć i mislim da to više nije Samsung kakav je prije bio, dok SE-u pomalo ponestaje ideja čini mi se...
Ne sumnjam da će mnogo ljudi kupiti C905, ali bojim se da će to napraviti samo zbog dobrih iskustava od prije, no naredaju li više loših mobitela (poput K850) onda se bojim da im se crno piše, što nikako ne bih volio...

(nadam se da ovo nije "prepucavanje")