Često propušta malware koji drugi alati normalno prepoznaju. Baš neki dan sam radio na dva PC-a koji su čudno radili, a imali su instaliran Avast. Njega sam deinstalirao jer moram staviti licencirani McAfee i pustio ComboFix. On je obrisao na desetke nekakvog smeća i PC odmah normalno proradio. Prije sam se također susretao s takvim stvarima... Mislim, nijedan AV nije idealan, ali kad možemo birati, treba izabrati što bolje.
Meni Combofix takve nametnike nalazi na svakome računalu bez obzira a AV. Report Combofixa od tad ne uzimam zdravo za gotovo jer zna napisat i što nije skroz točno. S pametnim surfanjem i ponašanjem AV nije toliko ni neophodan jer njih prave smišljeno i nisu neka pretjerano dobra zaštita. Idealna zaštita ne postoji.
Varaš se, ComboFix je alat samo takav i bila bi velika šteta da ga prestanu razvijati. To što on može pronaći i popraviti (to je najbitnije), to ne može nijedan drugi alat. Ako je PC dobro zaštićen (kvalitetan AV + internet browser), ComboFix neće pronaći ništa.
Hm, a kaje ComboFix? Pa nemam baš noviji, imam laptop star 5-6 godina, Windows XP.
Da ne kopiram bezveze, ovdje ti sve piše:
http://www.bleepingcomputer.com/comb...o-use-combofix
Probaj onda MSE, možda ti bude dobro radio. Ako ne, ostaje NOD32 ili Avira.
Tnx, a ovi nabrojani su sve besplatni antivirusni?
NOD32 nije besplatan, ali nije ni skup...![]()
Bookmarks