= Citat = Izvorno postao T-Maca Pregledaj post
Dakle ovako. Zaboravi start tarife ako planiraš surfati. Za mob ako baš hoćeš imati mob i na njemu zvati ali i moći preko njega surfati, odaberi Simpa Web'n'Walk ili Vipme Mobile Surf pakete. To nema veze sa kupnjom uređaja, oni se nude samo kao pogodnost. Mobitel si nabaviš koji hoćeš, ali kao što ti kolege preporučuju, uzmi si neki sa HSDPA podrškom, jer tad skoro pa imaš brzinu ADSL-a pri normalnom surfanju (dakle, bez previše downloada ili čega već).
Dakle nema veze koju ćeš tarifu odabrati, ona se ne veže uz uređaj koji ćeš koristiti (ono što vidiš za kupnju modema, to je samo pogodnost koju dobiješ i koju možeš ali i ne moraš iskoristiti).
Sve ove kombinacije su usmjerene na to da mogu koristiti internet u svakom trenutku ma gdje se nalazio. Imam adsl i flat paket tako da mi nije potrebno dodatno surfanje preko mobitela često.
Ono što je bitno kod ovog je da u slučaju nestanka struje, problema sa internet vezama (ako se dešavaju samo u mojoj županiji ili gradu), ako sam na ljetovanju u vikendici gdje nemam fiksnu tel. liniju e zato mi je potrebna ova kombinacija jer mi je internet vezan uz posao(a ne bi volio da pregledavam browser preko ekrana mobitela).Uz sve ovo navedeno tražim takvu kombinaciju gdje bi uz relativno manje uloženog dobio optimum. Ovaj prijedlog za mobitel sa HSDPA podrškom mi paše samo trebam pogledati cijene mobitela i mogu li se te brzine koristiti ako je područje gdje sam samo pokriveno signalom ili postoje neki dodatni uvjeti.
Znači želim izbjeći ako je moguće bilo koju vrstu pretplate (Web'n'Walk ili Vipme Surf ili bilo koji slični paket). Čini mi se da bi me najbolje zadovoljila kombinacija mobitela sa HSDPA podrškom (zbog brzine) i simpa internet karticom.