Ne plaćaš carinu ali plaćaš PDV 22% što je još više od eventualnog iznosa carineznaci kazem rodjaku u americi da mi ga kupi i posalje tu u. postarina nije problem jer on placa (nema nikakve carine vec mi je slao neke stvari i samo se plati postarina po tezini)...
Bome problerm je jer se nove verzije 1.1.2 otb po tim uputstvima nedaju otključati. Jedini način za otključavanje takvih iPhoneova je pomoću stealth SIM kartice, cijena takve kartice kod nas se kreće između 90-120 E.ovdje ga odkodiram, ima na netu uputstva kako vidio sam da nije problem...
Nema, odnosno nije još puštena, i ne bih se baš kladio da kad izađe da će je uspjeti otkodirati, već 2 mjeseca muku muče sa 1.1.2 pa nisu uspjeli.vidio sam da ima neka nova verzija softwarea 1.1.3 ali valjda ce se i to moci odkodirat...
nemaš sa time problema s obzirom da je iPhoneov charger 100-240 V (0,15A) 50-60 Hz , tako da će ti raditi i kod nas ( uz malo tweakanja), iPhone se puni i putem USB kabla.sada je problem punjac jer je kod njih napon 120V, a kod nas 220V, ali to mozda rijesim u chipoteci da kupim neki adapter ili pretvarac ili kupim novi originalni punjac za iphone...
Računica ide ovako ,naravno ako ti je rođak dobar pa ti plati poštarinui na kraju kad to sve sredim prodam ga za 500E ili zamjenim za N95 8GB..
400$ iphone + cca 15-30 $ porez ( ovisno u kojoj je državi SAD-a) + 22% PDV-a na to(cca 90ak $), + 90-120E stealth sim (130-170$) i ispadne te
400+30+90+130 = 650 $
Naravno nitko ti ne garantira da ti neće opaliti i carinu na to, jer sa kretenoidnim babama iz Branimirove nikad ne možeš biti siguran. Računaj 14 dana u prosjeku da ti paket stigne USPS international ( što se zna razvuć i na 30-40 dana nažalost) .... e sad vidi koliko ti se isplati prolaziti čitavu ovu zavrzlamu da bi ga na kraju prodao za 50E više i kupio N95
Taj stealth sim košta kod nas od 80-120 E i jedini je način da otključaš zadnju verziju 1.1.2 ( 1.1.3 ne postoji još). Imaš tu www.stealthsim.com pa baci pogled.e da jos me i zanima jel zna neko sto je stealth SIM vidim po forumima da bez tog ne mogu otključat novije verzije tj. valjda 1.1.3, da li netko zna da li mi taj stealth sim 100% omogućava da otključam i phone... inače taj stealth sim košta 100$ ali kupio bi ako radi

Bookmarks