i već je dobio konkurenciju koja dolazi na tržište mjesecima prije njega, već sljedeći mjesec:
LG KE850 Prada
.
If they don't have chocolate in Heaven, I ain't going.
Prva "kopija" iphone_a...Izvorno postao nijala
Ali košta 600eurića u europi... malo deblji od ipohne_a, malo manji displey, bolja kamera (2mpx) i utor za memo kaerice...
nije se trebalo dugo čekati na "kopiju" iPohone_a...![]()
možda nema sve što ima iPhone, ali dolazi prije na tržište (mislim da iPhone dolazi tek krajem godine u europu), a ljudima zna dosaditi čekanje...
a cijena...za iPhone još nije poznata cijena. one koje kruže netom su zapravo cijene za one koji potpisuju pretplate, a koliko će bez toga doći...tko zna...osobito kod nas
.
If they don't have chocolate in Heaven, I ain't going.
IPhone dosada ima velike slicnosti sa FIC-om i ovim LG-om koji je najavljen daleko prije iPhonea.
Choose life. Choose a job. Choose a career. Choose a family. Choose a fucking big television, choose washing machines, cars, compact disc players, and electrical tin openers.
www.gadgethive.com
Možda slični po izgledu ali po sustavu?
FIC takoder ima multitouch:
http://gizmodo.com/gadgets/smartphon...one-213016.php
Pogledaj datum vijesti i nacin rada, izgled ikonica i oblik.
Choose life. Choose a job. Choose a career. Choose a family. Choose a fucking big television, choose washing machines, cars, compact disc players, and electrical tin openers.
www.gadgethive.com
Za LG Prada znam da ce u 2Q 2007 ili cak u 3Q 2007 izaci na europsko trziste. Sta se tice iPhone on ce tek u 4Q 2007 izaci.
iPhone je prva generacija mobaca koji ce imati OS X sistem dok iPhone dodje u HR bit ce to 1Q 2008 ili 4Q 2007 samo sta je kod nas uobicajno da sve kasni nebih se cudio da ce iPhone kasniti.
Design mu je cista 5, Displej 5, memorija 5...
Ne bih hvalisao ali vidim po informacijama da je ovaj mobac super stvar da svi predju napokon na novu generaciju mobilne telefonije.
Ako malo budete istrazivali budete primjetili da do sada niti jedan mobac nije i niti nije imao u ponudi sta iPhone nudi.
Tu ce cijena biti gorka za nas smrtnike nekih 600€.
Sve u svemu mobac mi se svidja te vjerujem da ce biti u raznim bojama dostupan.
Pa nadji mi nesta jace od OS X..???![]()
http://www.suntimes.com/technology/i...Andy18.article
I dalje ga vidim kao dummy proizvod sa drugacijim nacinom kontrole.
LOL kako ste naivni ako mislite da ce unutra biti pravi OS X![]()
![]()
Apple je vec rekao da nece biti moguca instalacija 3rd party aplikacija, a jedino sto su najavili je dummy phone + napredan internet i navigacija.
Ne nudi bas nista sto vec ne postoji na trzistu ili je najavljeno, a multitouch je cista banana, neprakticno i glupo na ovakvom uredaju. Onaj tko zeli napredan mob i ima zivaca ga koristiti sa dvije ruke uzeti ce za jednaku/manju cijenu neki smartphone.
www.gadgethive.com
http://www.youtube.com/watch?v=koUU1FaNqPo
Evo vam link pa malo vidite koliko je multimedia napredovala i koliko je Apple dao truda vise nego LG..
OS X kao takav mi je OK. Mac je za neke stvari (glazba, video) super ali za neke stvari je koma jer nema podrske kao za WIN.
Po svemo sto se do sada zna o iPhoneu on nece biti u mogucnosti pokretati nista osim onoga sto s njime dodje. Daklem, povratak na T10, 3310, C35 ili tako nesto. Sto si kupio to imas. A vecina korisnika danas je navikla na nesto drugo. Ljudi bi igre, ljudi bi mijenjali izgled menija.
A i kad se sjetim da bih trebao instalirati ono smetje od iTunesa.................![]()
![]()
![]()
Tu imas pravo, ali ne zaboravi da su ljudi recimo primjer Samsung crackirali FW da bi dobili druge stvari.
Kod iPhone predpostavljam da ce se dati isto nesta iskombinirat. Ali u startu ce biti tesko jer sve dolazi vremenom.
To sta si rekao :To je bilo i kod Samsunga E900 da ne kazem iz kojeg vremena su njegovi cipovi.3310, C35 ili tako nest
To sta ces morati instalirat iTunes pa to nije neka frka.
Naravno da Apple ce od tebe traziti da sve origgi tu se slazem jer da malo razmislite da u HR je doslo na snagu svi DVD,CD, DVD rekorderi ce poskupiti zbog kopiranja bla.bla.bla.. ovo je vec OFF.
Ne vidim razlog ako trazim neki mobac koji ima slicnost Smartphone da se neko ne odluci kupiti iPhone.
Takvu multimediju dobijes sa bilo kojim PMP-om koji je duplo jeftiniji i ima 3-4 puta vise prostora za glazbu i video, a da ne kazem da sa njime dobijes podrsku za nesto, a ne iPhone koji ce podrzavati samo Appleove formate (pretpostavljam).
"Most advance internet device"koja idiotarija! Safarijev engine koji je u iPhoneu ja koristim na svome mobu takoder (E60) i prilicno je dobar, makar imam neke zamjerke (no to je za drugu temu). E-mail klijent ima svaki mob, a dodatno se mogu instalirati jos cuda od klijenata, sto se na iPhoneu nece. Bas me zanima dal ce biti moduce pregledavati headere, podesavati encoding, plain ili HTML mail i spajanje na exchange ili neko push rjesenje.
Ostale funkcije su primitivne kao i kod normalnog dummyja.
www.gadgethive.com
Ajmo ovako da SVI razumiju.
iPhone ne koristi OS X, to je stolni operativni sustav.
Ali sustav koji koristi je specifičan i ne može se usporediti sa nama danas već dobro poznatima smartphone-ima.
Jel sada jasnije...ne mješajte u to OS X sa Mac-a.
Ja sam htio reći da je samo po izgkedu sličan navedenom LG-u.
Inače je iPhone očito samo nešto napredniji ušminkani dummy.
Jest da ima funkcija, ali se ne može usporediti po količini aplikacija niti Palmu, a kamoli nečemu poput WM ili symbian platformi.
Zadnji uredio Wisher : 21-01-2007 u 17:49
@observer
Slazem se u potpunosti. Sry ljudia ali nisam tvrdio da je platforma cista OS X, mozda sam se netocno izrazio.
Sta se tice dodataka je nesta bogatiji od LG posto radim u E..S nadam se da cu ga brzo imati u rukama. Da ga usporedim, posto mi je hobby crackirat FW nadam se da ce se kod iPhone dati nesta izradit.
Osobno mi iPhone daje dobar dojam, kad okrenes mob okrene se slika na landscape.. to mi je strava. Prema izvorima ima dobar touchpad bolji od LG-a.
Bookmarks