Join Today
Zatvorena tema
Prikazujem rezultate 1 do 25 od 689

Tema: iPhone

Hybrid View

Super-forumaš Postignuća:
    SocialVeteranTagger Second Class25000 Experience Points

Datum registracije
    Sep 2005
    Mobitel
    Nokia E71
    Operater
    T-Mobile
    Godina
    36
    Bodovi
    30.046
    Nivo
    42
    Bodovi: 30.046, Nivo: 42
    Ukupna aktivnost: 0%
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    @ Perodot
    Tema je Apple iPhone, a ne "Je*ote sto je Mac zakon". Koristio sam Mac i nije zakon.

Evo moje kratke analize:
    - OS nije bas previse smart, ima primitivan multitasking, instalaciju jednostavnih aplikacija (widgeta i ostalih sr*nja). No sumnjam da cete ikada vidjeti neku Office aplikaciju ili napredniji e-mail klijent.
    - Nema GPS, UMTS, a sto se procesora tice, imam velike sumnje da ista valja. Mislim da ima samo slab glavni CPU i neki multimedijski koprocesor koji sluzi za tu reprodukciju videa i audia, a nije dovoljno jak za neku napredniju aplikaciju.
    - Memorija nije prosiriva, isto kao i baterija
    - Nema syncanja preko WiFi-a niti DL glazbe preko njega
    - Prakticki je beznacajan svakome tko ne koristi internet intenzivno preko mobitela
    - Kamera je tek prosjecna i Apple tako gubi onaj imaging segment trzista koji je jako velik i daje veliku lovu.
    - Multitouch je zgodan, no nije nov koncept, a cini mi se da nije niti praktican. Ekran je preuzak da bi se sa prstom pisalo na QWERTY tipkovnici
    - Uredaj je prevelik da bi se koristio kao day-to-day mobitel. Kao PMP ili zamjena iPodu, OK, no kao mobitel nikako.
    - GPS je postao killer app i sve vise ga proizvodaca prihvaca u svojim proizvodima (gotovo cijela nova HTC-ova ponuda ce imati GPS)
    - Apple je preslab za ovo. Niti imaju programera niti icega da daju dobar support OS-u i developerima. MS, SE i Symbian daju ogromne resurse programerima, pomoc, smjernice i sve, a ovo je samo jedan OS na jednom uredaju.
    - Najnoviji UIQ je kasnio nekoliko mjeseci zbog toga sto je bilo dostupno tek par programa za njega i Sony Ericcson je mahnito davao dokumentaciju i SDK samo da bi imali kakvu takvu podrsku, a Apple samo ovako najavljuje mobitel 6 mjeseci prije izdavanja bez ikakvog spominjanja dodatnih programa. Jupi, widgeti.
    - TS je fora, no puk se nikada nece prilagoditi touchscreenu, kakav god bio.
    - Jobs ga je predstavio kao revolucionaran uredaj tj. " Apple Reinvents the Phone With iPhone". Kakva je*ena inovacija? Gdje?

Ovo ce postati manje popularno od iPoda, cak i manje zeljeno. Svaka cast Appleovom marketingu, no cak i oni ne mogu napraviti od ovoga cudo.
    Zadnji uredio rospaya : 10-01-2007 u 19:03
    Choose life. Choose a job. Choose a career. Choose a family. Choose a fucking big television, choose washing machines, cars, compact disc players, and electrical tin openers.
    www.gadgethive.com

nihilistic Postignuća:
    31 days registered

Datum registracije
    Oct 2004
    Mobitel
    iPhone 3G 16Gb
    Operater
    vip
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao rospaya Pregledaj post
    Svaka cast Appleovom marketingu, no cak i oni ne mogu napraviti od ovoga cudo.
    provjeri podatak o zaradi na ipod shufflu,nakon toga vjerujem da bi mogli prodavat staklene cigle sa logom jabuke kao art proizvod

Veteran5000 Experience Points

Datum registracije
    Oct 2006
    Mobitel
    Lumia 820, 710
    Operater
    vip & Tele2
    Godina
    37
    Bodovi
    9.904
    Nivo
    23
    Bodovi: 9.904, Nivo: 23
    Bodovi: 9.904, Nivo: 23
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    istina,za cijenu N95 bih stvarno očekivao barem UMTS i 3.2 Mpx kameru,pošto dotični ima 5Mpx i HSDPA,ispravite me ako griješim. Mob je stvarno svemirski,totalno drugačiji pristup mobitelima. Apple inače voli tako riskirati i dosta puta su pogodili (neki puta i nisu,ako se netko sjeća Cube-a i NeXT-a,koji doduše nisu bili Appleovi ali je Apple na kraju platio ceh). Osobno se ne bih mogao naviknuti samo na touchscreen,mobovi poput npr P990i i MDA serije su mi predobri,ali oni opet imaju tipkovnice. Što se tiče OS-a,lijepo izgleda i sve,ali kakva će biti podrška za njega,ne znam. To zapravo najviše ovisi o količini hype-a koju Appleov marketing uspije stvoriti,vezano s time i kupaca,a vezano s time i potencijalnih korisnika 3rd party aplikacija. Makar ni ja baš ne očekujem Office na njemu,baš zbog nedostatka prave tipkovnice. Svejedno mislim da će uspjeti na tržištu,ljudi se jednostavno pale na nešto "novo i revolucionarno".

sorry,moram malo u OT:

= Citat = Izvorno postao rospaya Pregledaj post
    @ Perodot
    Koristio sam Mac i nije zakon.

Možda u doba OS9? Jer sada je po mom mišljenju Mac jedno od najpoželjnijih računala. Dobiješ OS koji je u dosta stvari puno bolji od XP-a,a i od Viste (govorim za Tiger,Leopard još nisam imao prilike isprobati),lijepo dizajniran hardver i hajde,možeš se k***iti pred frendovima Ako ti sve to još nije dosta,imaš i Boot Camp. Jedina mana je cijena,makar se npr MacBookovi sve više cijenama približavaju ostalim proizvođačima.

SocialVeteranTagger Second Class25000 Experience Points

Datum registracije
    Sep 2005
    Mobitel
    Nokia E71
    Operater
    T-Mobile
    Godina
    36
    Bodovi
    30.046
    Nivo
    42
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    3rd party aplikacije nece izlaziti, danas sam to negdje procitao, tako da to sada i sluzbeno vise nije smart nego obican dummy :bunny:

@ balkanac
    koristio sam (i jos uvijek koristim) OS X svakodnevno, nazalost zato sto moram a ne zelim. OS je jako lijep, kad skuzis kako se radi praktican je i sve u svemu fora. No sto mi to znaci kada hrpa stvari koje na PC-u radim na Macu ne mogu, isto tako hrpa hardvera na kojem radim nece raditi na Macu kojeg ne mogu nadogradivati, eventualno ubaciti disk ili keks RAM-a, no nista vise.

Ako netko zeli lijep, skup i praktican komp kojeg ce koristiti za najcesce radnje Mac je ta stvar, no ako imalo iskace iz prosjeka (osim za video, audio, dtp i 3D) Mac vam ne treba. Windowsi su mi samo nuzno zlo, linux mi ne odgovara a jos nisam nasao dovoljno dobar alternativni OS.
    Choose life. Choose a job. Choose a career. Choose a family. Choose a fucking big television, choose washing machines, cars, compact disc players, and electrical tin openers.
    www.gadgethive.com

Hardcore forumaš Postignuća:
    Veteran10000 Experience Points

Datum registracije
    Nov 2005
    Mobitel
    Note 3, c905
    Operater
    Vip, bonbon
    Bodovi
    14.018
    Nivo
    28
    Bodovi: 14.018, Nivo: 28
    Bodovi: 14.018, Nivo: 28
    Ukupna aktivnost: 41,0%
    Ukupna aktivnost: 41,0%
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    ovo je predobro...fakat ne vjerujem sta su napravili,napokon prelijep mobitel , tek ekran,uf...al slazem se s onim da ko ce to kupovat za godinu dana samo 2mpx bez AF....i za te pare,svaka cast,al previse para ce to bit za samo mob s velikim lijepim ekranom touchscreen...mozda nakon nekog vremena kad pojeftini uzmem,al za godinu dana za takve pare ljudi ocekuju bolje kamere definitivno...nema 3g...uf,inace mi ipod bezveze ni nemam nikakvu potrebu za tim,cak vrlo rijetko koristim i mp3..ali prvenstveno ovako tanak mob,s takvim ekranom,e da je "samo" i pravi digitalni fotic u njemu bilo bi krajnja tehnologija koju bi pozelio imat...
    bio nekad oglas...

Zatvorena tema

Slične teme

1. Iphone kao modem
    By superior in forum iPhone 2/3G/3GS
    Odgovora: 5
    Posljednji post: 05-12-2008, 21:31
  2. 3G iPhone
    By HCSC in forum Arhiva
    Odgovora: 5
    Posljednji post: 10-06-2008, 07:47
  3. P1 ili Iphone 8gb