@ Perodot
Tema je Apple iPhone, a ne "Je*ote sto je Mac zakon". Koristio sam Mac i nije zakon.
Evo moje kratke analize:
- OS nije bas previse smart, ima primitivan multitasking, instalaciju jednostavnih aplikacija (widgeta i ostalih sr*nja). No sumnjam da cete ikada vidjeti neku Office aplikaciju ili napredniji e-mail klijent.
- Nema GPS, UMTS, a sto se procesora tice, imam velike sumnje da ista valja. Mislim da ima samo slab glavni CPU i neki multimedijski koprocesor koji sluzi za tu reprodukciju videa i audia, a nije dovoljno jak za neku napredniju aplikaciju.
- Memorija nije prosiriva, isto kao i baterija
- Nema syncanja preko WiFi-a niti DL glazbe preko njega
- Prakticki je beznacajan svakome tko ne koristi internet intenzivno preko mobitela
- Kamera je tek prosjecna i Apple tako gubi onaj imaging segment trzista koji je jako velik i daje veliku lovu.
- Multitouch je zgodan, no nije nov koncept, a cini mi se da nije niti praktican. Ekran je preuzak da bi se sa prstom pisalo na QWERTY tipkovnici
- Uredaj je prevelik da bi se koristio kao day-to-day mobitel. Kao PMP ili zamjena iPodu, OK, no kao mobitel nikako.
- GPS je postao killer app i sve vise ga proizvodaca prihvaca u svojim proizvodima (gotovo cijela nova HTC-ova ponuda ce imati GPS)
- Apple je preslab za ovo. Niti imaju programera niti icega da daju dobar support OS-u i developerima. MS, SE i Symbian daju ogromne resurse programerima, pomoc, smjernice i sve, a ovo je samo jedan OS na jednom uredaju.
- Najnoviji UIQ je kasnio nekoliko mjeseci zbog toga sto je bilo dostupno tek par programa za njega i Sony Ericcson je mahnito davao dokumentaciju i SDK samo da bi imali kakvu takvu podrsku, a Apple samo ovako najavljuje mobitel 6 mjeseci prije izdavanja bez ikakvog spominjanja dodatnih programa. Jupi, widgeti.
- TS je fora, no puk se nikada nece prilagoditi touchscreenu, kakav god bio.
- Jobs ga je predstavio kao revolucionaran uredaj tj. " Apple Reinvents the Phone With iPhone". Kakva je*ena inovacija? Gdje?
Ovo ce postati manje popularno od iPoda, cak i manje zeljeno. Svaka cast Appleovom marketingu, no cak i oni ne mogu napraviti od ovoga cudo.

Bookmarks