I jos u tako tankom kucistu s obzirom na to da je smart phone..
je je, sve to ima samsung, nokija, ili htc, ali nitko da se sjeti napravit normalan uredjaj koji ima sve to u jednom i da radi. eto genijalnosti
I jos u tako tankom kucistu s obzirom na to da je smart phone..
Zadar je najbolji, Zadar je slavan....!
Genijalnost iPhonea je to što su oni baš te stvari ukomponirali u njega? Zašto onda ne može slati MMS-ove, skoro pa najonosniju stvar danas u mobilnoj tehnologiji, primjerice? A i ta cijena? Kako bismo to opravdali osim činjeicom da se radi o Apple proizvodu?
Ne znam, frish, svako ima pravo na svoje misljenje, ali po meni je ta cijena i sve to opravdano...
S obzirom na to da ima i-pod u sebi i da ima sve moguce stvari koje meni trebaju (mms mi nimalo ne treba) je odlican...
A i uz to, baterija je savrsena..ocekivao bi da se trosi kao benzin ali nije tako..
ovako smo srali i po nokiji n95 a sada skoro ju svako ima
http://www.youtube.com/watch?v=s_f-KK140vM
Evo ti ovo, ja sam po ovome razumio da je ovo najtanji smartphone uređaj os svih do sada...mozda nije...
A i ti ga lupiš i ostaneš živ. To što ga je nekolicina na ovome forumu imala je zanemariva brojka, a i oni koji su ju imali prodavali bi ju brže nego što su ju kupili. I silaziš s teme.
@repy
Daješ mi link na video sa iPhone prezentacije Stevea Jobbsa. Totalno objektivno. Ponavljam, to nije smartphone, na njega se (trenutno) ne mogu stavljati 3rd party aplikacije, kao što je to moguće sa symbianom ili UIQ-om.
mislim da ce se druge godine moci stavljat aplikacije na iphone
Dinamo rules!!!
iPhone nije revolucionaran po nicemu. To je sve stvar marketinga i blogerskih pizdarija - propaganda ljubitelja Applea i svega sto proizvedu.
Choose life. Choose a job. Choose a career. Choose a family. Choose a fucking big television, choose washing machines, cars, compact disc players, and electrical tin openers.
www.gadgethive.com
mozda zato sto je to prvi telefon jedne tvrtke? naravno da ce biti skuplji od vec uhodanih proizvodaca.
inace, sta tu ima biti tocno? to su cinjenice i ti ocito nisi shvatio sto sam s njima htio reci. svi trube na sav glas kako apple masno zaraduje, a u tu racunicu ne ubrajaju ove dvije stvari koje su i te kako bitne i koje u konacinici umanjuju prihod applea.
e da, jos nesto. nista nije besplatno u svijetu marketinga, nemoj se zavaravati.
naglasak na trenutno.
rospaya, stvarno si u(na)poran..moc sugestije je jaka, ali u tolikoj mjeri bas i nije. meni ne pada na kraj pameti kupiti iPhone, ali mi ne pada ga niti podcjenjivati, ali vidim da useri WM platforme se najvise osjecaju ugrozenima, ne znam zasto.. skuzili smo sto hoces reci, tak da ono, mozes prestati
reci da se iPhone prodaje u toj mjeri u kojoj se prodaje zahvaljujuci blogovima je naprosto smijesno. posjeduje taj "coolnes" (ha, izmislio sam rijec) faktor koji ga prodaje, a ne blogovi.
Zadnji uredio SrKi : 04-11-2007 u 18:20
Svatko moze situaciju analizirati kako zeli, a ocito je da drukcije gledamo na to.
Btw, koristim WM i Symbian u isto vrijeme, a kritike ne upucujem zbog mobitela kojeg koristim, nego bi svatko normalan to treba, bez obzira na platformu koju najvise voli.
Choose life. Choose a job. Choose a career. Choose a family. Choose a fucking big television, choose washing machines, cars, compact disc players, and electrical tin openers.
www.gadgethive.com
Pa lol to se zove ekonomija obujma, kad radiš računicu koštanja nečega uzimaš apsolutno SVE potrošeno i ugrađuješ u cijenu koštanja, dakle i WC papiur koji su programeriu/dizajneri potrošili dok su kenjali prilikom osmišljavanja, inače ti računica nema smisla i gubiš na proizvodu. Cijena koštanja kao što sam napisao je oko 200-250 $ neznam točno imam link gdje je izračunato.2 bitne stvarni nije zaracunao kad se gleda zarada iPhone.
1.) potrosnja od trenutka kad je dosla ideja za iPhoneom, do trenutka kad je dosao u prodaju, dakle proces dizajniranja isto, osmiljavanja.. smatram da je jedan od najskupljih u povijesti mobilne telefonije (moje misljenje, ne mora tako biti).
Novac utrošen u marlketinšku kampanju je neznatan u odnosu na ostale velike kompanije poput NOkie i SE.2.) potrosnja appla na marketinsku kampanju, koja je uvjerljivo najjaca do sad za jedan mobilan telefon i ne zelim niti predvidati koliko je iznosila
Kod iphonea se desio školski primjer viralne medijske kampanje ( Blairwitch project je prvi u nizu viralnog marketinga) dakle od inicijalnog izdvajanja od par milijuna (neznam nije ni bitno koliko) za marketing, nakon toga preuzimaju usmena predaja, blogovi tech magazini i slično. Jednom kad hype dobije zamah nema zasutavljanja, jer sam sebe hrani i nije potrebno dalje doljevati gorivo. Proguglaj malo viral advertizing pa ćeš vidjeti, skroz zanimljiv koncept Apple je uvijek izrazito štur i škrt o detaljima novih proizvoda pa tako i iPhoneu. Ako te zanima način na koji je to apple ostvario pogledaj ovdje pa ćeš dobitri mali uvid ( spominju se i briojke) http://www.marketingapple.com/
ja jesam ali za prokljuviti ovo ti netreba masters iz ekononije, samo malo zdravog razuma i interentsigurno ima tu jos dosta detalja koje treba uzeti u obzir, ali mi trenutno ne padaju na pamet (ipak nisam ekonomista, samo u pokusaju).
Neću ulaziti u to što Appleovi kupci misle o sebi ali novinari buga (pogotovo kolumnisti) nikad isu bili referenca za pamet i daleko su od vrhunca domaćeg IT novinarstva.naravno da i kampanja od applea igra tu veliku ulogu, "uvjeravaju svoje kupce da su cool" bio je citat jednog novinara buga..![]()
Zbog čega nebi imalo smisla? Zarada je zarada bez obzira dali je ostavrena u tunguziji, bliskom istoku europi ili SAD-ua uostalom, mislim da nema smisla komentirati prodaju iPhone, jer se do sad prodavao samo u americi
Ma pričaš gluposti, ako je ijedan rtelefonsmartphone onda je to iPhone, koji od samsunga, HTCova, nokia ima FULL BLOWN OS na njemu, dakle ne okrljašteni mobilni os nego terminal iz kojeg možeš aposlutno sve, ssh, apache web server dignut, bonjour networking nema šta nema nemoj pričat pizdarije....
čizs krajst koje sve nebuloze čujem, MMS je obsolete, zastario, održava se slabašno samo u europi, u SAD-u tu je mail, u kompletnoj aziji mail... jedino se europa drži MMSa ko pijan plota, zasjtarjela tehnologija koja će kao i EMS ako se itko sjeća toga otići u ropotarnicu povijesti
cijena? 399$ ? 399 E odnosno 269 funti preračunaj si u kune i dobit ćeš računicu, koliko košta symbian sa približnos sličnim funkcijama tu negdje.... ma ajte molim te
Nije bas... Pretpostavljam da postoje kalkulacije koliki postatak vlasnika iPhonea je preslo na Mac OS kao sto postoji za iPod, a vlasnik Macintosha u SAD-u ce definitivno vise dodatnih stvari kupiti, kao i jaci model za razliku od onoga u tunguziji ili hrvatskoj gdje je standard dosta manji. Kod nas lova ide i uvozniku, distributeru itd. dok u SAD-u ide izravno Appleu u dzep.
Isto tako, SAD je nazalost srediste tehnoloskog razvoja tako da ce veci brand awareness u SAD-u biti puno vise cijenjen nego recimo u hrvatskoj gdje nitko nece kupiti Mac jer zna dvoje ljudi koji ga imaju, dok svi drugi imaju vindoze. Karikiram, no vjerujem da kuzis sto zelim reci.
Sa ostatkom posta se slazem![]()
www.gadgethive.com
aj pročitaj malo ovo
http://en.wikipedia.org/wiki/Viral_marketing - pa će ti biti malo jasniji cijeli koncept, vidim da ga ne možeš uopće pojmiti
usudio bi se reći da je preko 60% iphone prodaje APple može zahvaliti silnom hypu koji se oko njega stvorio (probio je sve rekorde najtraženijih riječi po googleu) alexi i još par analitičkih kompanija koje se bave tim istraživanjem
Prvo, to što ti misliš da je MMS zastario i što misliš da si hoch kaj šalješ slike e-mailom, problem je tvoj. MMS je sasvim dovoljno popularan u Europi da ga se ne bi smijelo izostavljati kao mogućnost na jednom telefonu koliko košta kao taj iPhone.
A drugo, nisi li zaboravio tu cifru zbrojiti sa 24 mjeseca minimalne mjesečne potrošnje?
Koliko % korisnika za to zapravo zna? Koliko toga mozes napraviti na out of the box iPhoneu, a koliko na nekoliko puta jeftinijem HTC-u?
Nije bitno dal je cijeli OS ili nije kad (trenutno) ne mozes nista od toga koristiti! Jednog dana, ako ce se stanje promjeniti onda cemo razgovarati o tome, a danas, dok iPhone nema multitasking ili instaliranje dodatnih aplikacija onda nije smart nego dummy.
(Ali rospaya, jailbreak iPhone to moze! Mozes i na WM-u instalirati server, no govorim o out of the box rjesenjima)
www.gadgethive.com
Ajmo ne kakit kad me već prozivaš za riječnik, ne mislim da sam hoch nego mi je puno jeftinije i jednostavnije mailat slike nego slat nekome MMSom na mob, davnih dana sam odustao od MMS-a, prtvo zbog skupoćePrvo, to što ti misliš da je MMS zastario i što misliš da si hoch kaj šalješ slike e-mailom, problem je tvoj. MMS je sasvim dovoljno popularan u Europi da ga se ne bi smijelo izostavljati kao mogućnost na jednom telefonu koliko košta kao taj iPhone.
A drugo, nisi li zaboravio tu cifru zbrojiti sa 24 mjeseca minimalne mjesečne potrošnje?[/QUOTE]
O kojoj cifri govoriš?
Znači po tebi bi telefon potpao u kategoriju smartphonea kada bi određen postotak ljudi znao da mu telefon može nešto napraviti. Preko 70% ljudi koji imaju neki smartphone nemaju uopće pojma potencijalne stvari koje im telefon može napraviti....Koliko % korisnika za to zapravo zna? Koliko toga mozes napraviti na out of the box iPhoneu, a koliko na nekoliko puta jeftinijem HTC-u?
Ma kako nemogu, evo upravo se ssha na svoj server, i upladam slike, bonjourom mi mac srče iz njega sve slike slikane sa njim ajde rospijo pa nečemo se za jezik potezatNije bitno dal je cijeli OS ili nije kad (trenutno) ne mozes nista od toga koristiti!
(Ali rospaya, jailbreak iPhone to moze! Mozes i na WM-u instalirati server, no govorim o out of the box rjesenjima)
ovo se obično priča kad se nema argumenata, činjenica je da ja mogu dugnut apache i servat web stranicu sa iphonea a ti sa WM nemožeš, isto kao što sam prije par godina mogao sa Zaurusa a ti nisi mogao sa WM...
Definicija smartphonea kao telefona na kojem možeš radit "pametne" stvari out of the box mi je apsurdna i sam znaš da si u krivu samo to trebaš sam sebi priznati
Zadnji uredio Bi0 : 04-11-2007 u 22:17
E upravo zbog ovih i još par stvari sumnjam da će ikad doći u hrvatsku, a prelazak iPhone korisnika na Mac OS nema poveznice sa brojem prodanih komada. A evo barem 5 ljudi koje znam da imaju iphone potrošili cu cca 400-800 kn na accessories ( torbica screen protector, dodatni kabal) tu u hrvatskoj tako da nismo daleko od prosjekaNije bas... Pretpostavljam da postoje kalkulacije koliki postatak vlasnika iPhonea je preslo na Mac OS kao sto postoji za iPod, a vlasnik Macintosha u SAD-u ce definitivno vise dodatnih stvari kupiti, kao i jaci model za razliku od onoga u tunguziji ili hrvatskoj gdje je standard dosta manji. Kod nas lova ide i uvozniku, distributeru itd. dok u SAD-u ide izravno Appleu u dzep.
IKužim šta si htio reći i tu se slažem sa tobom, jbga takva je trentno situacija ali primjećujem da se polako okreće od kad je Apple prešao na Intel... broj switchera se udvostručio, al to ti je opet ona usmena preporuka....sto tako, SAD je nazalost srediste tehnoloskog razvoja tako da ce veci brand awareness u SAD-u biti puno vise cijenjen nego recimo u hrvatskoj gdje nitko nece kupiti Mac jer zna dvoje ljudi koji ga imaju, dok svi drugi imaju vindoze. Karikiram, no vjerujem da kuzis sto zelim reci.
Bookmarks