ja licno, iskreno ne bi nikada uzeo taj iphone... jer je tu nabacano svega i svacega i jednostavno to je previse nestabilno.......
mozda nekada kad se izda neka 3. 4. verzija tada bi mogao razmisliti o tome...
###1410989180026
dobro stoji to sto ti kazes u vezi WM; ali ja mislim da je iPhone nestabilan. moje misljenje... rodjak koji radi u vodafone shopu u njemackoj mi je isto potvrdio.... ne mora znaciti da je upravu... ali eto
###1410989180026
iphone je dosta stabilan i brz...kod nas ga nece bit tek iza nove godine i onda je jos upitno kad, jer je velika potreba za njim te mora jos prije stic i u francusku i njemacku...
uglavnom sad je AT&T zabranio prodaju vise od 2 uredjaja po osobi, i osoba mora dat ID i kupit na karticu, nema za ke
Vjerujem da se nece kod nas sluzbeno prodavati bar do iPhonea v2, a mozda i dulje. Dvije milje korisnika su qrac u ovom slucaju, jer ako oduzmemo poslovne, prepaid, neaktivne i sve druge koji trose manje od 50 eura mjesecno (wishful thinking, u svabiji je 50 eura, kod nas bi sigurno bilo vise) ostaje tek 20% originalnog broja ljudi. A to je nista s obzirom na to da ce T-Mobile prvi profit od iPhonea vidjeti tek za godinu dana.
Choose life. Choose a job. Choose a career. Choose a family. Choose a fucking big television, choose washing machines, cars, compact disc players, and electrical tin openers.
www.gadgethive.com
Da prostiš, yebeš ti to kad oni ne mogu zaraditi od nekoliko desetaka tisuća prodanih jedinica. Da mi je znati koliko košta izrada jednog. Kako samo taj Apple diktira svoja pravila i radi od svih budale, a ovi im još za to i (masno) plaćaju.
Sony na svakom PS3 gubi oko 200 dolara, Microsoft isto na svakom Xboxu 360, dok Apple na svakom iPhoneu zaraduje oko 200 dolara... Ne da mi se traziti izvore za to, otprilike je takvo stanje. AT&T i ostali operatori vjerojatno zaraduju samo od pretplata koje su, btw, uzasne:
iPhone M iPhone L iPhone XL
minutes (inclusive) 100 200 1000
minutes (additional) 0,39 € 0,39 € 0,39 €
SMS (inclusive) 40 150 300
SMS (additional each) 0,19 € 0,19 € 0,19 €
Voicemail incl. incl. incl.
WLAN-Hotspots incl. incl. incl.
EDGE - flatrate incl. incl. incl.
price per month 49,95 € 69,95 € 89,95 €
Choose life. Choose a job. Choose a career. Choose a family. Choose a fucking big television, choose washing machines, cars, compact disc players, and electrical tin openers.
www.gadgethive.com
Transparentni rip off na kub.
Isuse boze,Kome mi novce dajemo...Stari moj,i to velike novce.A to zapravo i neosjetis kad imas ugovor ali kada to sve zbrojis...Stari moj
Pa i Apple bere lovu od milijun drugih nameta: Made for iPhone program, dodatna oprema, lova od operatora, certificiranje...
www.gadgethive.com
Ajde da razbijem mit, vidim da vas zanima, već duže vrijeme spremam članak nikako da ga složim do kraja upravo o ovoj temi.
trošak proizvodnje jednog iPhone-a za apple je negdje oko 200$, prodajna cijena je 399$, znači Apple ima skoro 200$ maržu po telefonu x 1.3 milijuna prodanih primjeraka = četvrt milijarde $ na samim uređajima.
Ajmo dalje, nezna se točno ali pretpostavlja se ugrubo da od AT&T-a APple inkasira 18$ mjesečno po svakom aktiviranom iPhoneu.To je 432$ kroz dvije godine. Pomnožite to sa cirka 1.3 milijun dosad prodanih iPhonea i dobivate brutalnu računicu od pola MILIJARDE $ zarade kroz dvije godine samo na USLUGAMA (tj samo na tom što je nekome prodao ekskluzivno pravo da prodaje iPhone) s obzirom da je ugovor sa AT&Tem potpisan na 5 godina ispada da će APple krozi tih pet godina ( s pretpostavkom da ne proda više niti jedan iphone na at&T.u) inkasirati ukupno 1.4 milijarde $. Dakle samo što je nekome prodao pravo da prodaje telefon u SAD-u. Ugovori sa T-mobileom, Orangeom i O2 još uvijek nisu poznati ali se šuškalo o čak 40% tnom djeljenju dobiti ostvarene preko iPhonea.
Ovdje nisam ubrojao zaradu po komadu prodanog telefona. nego samo djeljenje dobiti sa mobilnim kompanijama. iPhone SDK izlazi u veljači, a sa njime dolazi i hrpetina programa, igara, wallpapera, ringtonova itd... to je još jedan vid zarade. Ne postoji čak ni teorijska mogućnost da Apple gubi novac na iPhoneu.
A gdje su slušalice, screen protectori, dockobvi, kablovi, evo ja sam od kad ga imam kupio dvije tobice, screen protector, dodatni sync kabal. Svatko tko ima iPhone potroši još barem 100 njak $ godišnje na dodatnu opremu. to je još nekih 100 milijuna dolara.
Apple ustvari zarađuje po 1 prodanom iPhoneu VIŠE nego ijedan proizvođač mobilnih telefona DOSAD.
Zadnji uredio Bi0 : 04-11-2007 u 02:37
okvirno se slazem s ovim sto si napisao i ciframa koje si naveo. citajuci to , nekako mi je drago da apple toliko zaradjuje jer u toj tvrtci stvarno ima genija za koje mislim da rade odlicne proizvode i to nude masama. definitivno probijaju granice i postavljaju nove standarde a drustvo to nagradjuje
*autor posta stedi za iphone
To je samo tvoje subjektivno mišljenje. Oni prvenstveno nude fini dizajn i dobar proizvod, a sve se to toliko prodaje samo zbog toga jer imaju najjaču marketinšku kampanju na tržištu. Reklama čini čuda, you know? Ima još toliko odličnih i boljih proizvoda na tržištu, pa jedva da recimo to tako "krpaju kraj s krajem" jer se ne mogu nametnuti na tržištu zbog nedovoljno financijskih sredstava koje bi potrošili na reklamu. Geniji su prema tome, u svakoj takvoj firmi.
prije sve ne bih se slozio s racunicom koju nam je ponudio Bi0.
2 bitne stvarni nije zaracunao kad se gleda zarada iPhone.
1.) potrosnja od trenutka kad je dosla ideja za iPhoneom, do trenutka kad je dosao u prodaju, dakle proces dizajniranja isto, osmiljavanja.. smatram da je jedan od najskupljih u povijesti mobilne telefonije (moje misljenje, ne mora tako biti).
2.) potrosnja appla na marketinsku kampanju, koja je uvjerljivo najjaca do sad za jedan mobilan telefon i ne zelim niti predvidati koliko je iznosila
sigurno ima tu jos dosta detalja koje treba uzeti u obzir, ali mi trenutno ne padaju na pamet (ipak nisam ekonomista, samo u pokusaju).
sto se posta od frishkog tice. postoji jedan bitno stvar, a to je user friendliy i dizajno. sta mislis da se svim ljudima da prckati po WM i symbian, cekati po 30 sec da otvori poruke (ovo je karikirano)? samo zbog toga sto je neki telefon "bolji" (ima vise opcija i mogucnosti) ne znaci da treba proci bolje na trzistu, ma kakav marketnig stajao iza njega. mozda najbolji primjer ove stavke, a da se ne tice mobilnih komunikacija, je PS3.
naravno da i kampanja od applea igra tu veliku ulogu, "uvjeravaju svoje kupce da su cool" bio je citat jednog novinara buga..
a uostalom, mislim da nema smisla komentirati prodaju iPhone, jer se do sad prodavao samo u americi, tj. nedavno je dosao u europu, pa kad vidimo te prodajne rezultate cemo pricati.![]()
Nema samo Apple user friendly sučelje, a usporedio si kruške i jabuke: symbian ili wm sa jednim iPhoneom koji to nije. I upravo je najvažnija ta stvar koju si naveo: imati Appleov proizvod je imati nešto cool. I najveći dio kupaca upravo se vodi tom mišlju, željeli si oni to priznati ili ne. Ne velim da si jednog dana i ja ne bih kupio nešto iz njihovog asortimana, ali kad vidim da njihovi notebookovi 2-3 puta skuplji od ostalih, ne pada mi na pamet, jer sigurno nisu 2-3 puta bolji.
A to što potencijalne kupce ucjenjuju sa potpisivanjem takvih masnih ugovora samo sa jednim operaterom mi je u najmanju ruku odvratno. Ali očigledno ima i više nego dovovoljno onih koji će pregrist i taj drek samo da ga mogu imati.
Ne vidim zasto bi bilo koja od te dvije tvrdnje bila istinita. Sto se reklama tice, vecina toga je za Apple besplatno napravila cijela blogosfera i najvise Gizmodo i Engadget, kao i svi ostali, uglavnom "cool" blogeri koji cim su kul koriste Mac...
Zasto bi proces dizajniranja iPhonea bio ista skuplji od recimo bilo kojeg smartphonea? Ima vec postojeci OS, ...
www.gadgethive.com
zato jer je apple obecao ljudima nesto sasvim novo u svijetu mobilnih telefona, od dizajna, softvera, videa, glazbe itd. ljudi su takoder ocekivali od apple-a da napravi nesto jos nevideno na svijetu i apple je sigurno ulozio puno truda, a i novca da to napravi. uostalom, iphone je proglasen kao izum godine.![]()
Dinamo rules!!!
http://www.youtube.com/watch?v=lcB8CKa73B0
Pogledajte kako mocne stvari moze ovo cudo...
Definitivno ima i senzore.
Zadar je najbolji, Zadar je slavan....!
pa i je. ti senzori, gledanje youtubea, ekran, virtualna tipkovnica, sucelje koje omogucuje rad s prstima(meni je cool ono zoomiranje)
Dinamo rules!!!
Bookmarks