= Citat = Izvorno postao nix1001 Pregledaj post
Ovako, posto u zadnje vrijeme iam problema s kompom zelim biti siguran da opet ne naravim glupost. druga stvar, tako sam frendu srusio windowse. Moj hard je stavljan na cabel select (ATA) i kad ga stavim na master windowsi se ne pokrecu, a zelim stavit drugi uz njega naravno na slave (ATA neki prastari).
Pitanje je, dali mogu stavit drugi hard na slave ako je drugi na cabel select?
Ovaj paprikas sta si napisao,malo tko moze skuzit. Na ploci imas dva prikljucka za diskove ili optiku. U Primary ukljuci HDD koji ces koristit kao Master,i na njega stavu jumper u master polozaj. Zatim na isti kabel ubodi taj prastari HDD kojeg ces koristiti kao slave,te ces na njega takoder postavit jumper u slave polozaj prema shemi na samom disku. Nemas sto brinut,neces nista shebat. Secondary prikljucak koristi za opticke uredaje,prem istoj shemi kao i za diskove na primari ulazu. Kasnije kad se komp krene dizat,udi u bios i nadi diskove/optiku. Pod primary master bi trebao isplivat onaj disk s winsima,tj onaj kojeg si odabrao za master. Isto tako,kao primary slave biti ce taj prastari disk (ukoliko je sve dobro spojeno). Na secondary ulazu naci ces opticki uredaj i sl... Nije komplicirano,i ne strasi se kombiniranja,te tek kad ti ispadne kako sam ti napisao,imas sve u redu u kompu...