Ovak, kamper sam bio 10-tak godina, dok nisam presao u nauticare, krenuo sam od satora, pa evolvirao do kamp kucice .

Danas je oprema i tehnologija puno bolja i dostupnija. Kao prvo za prvi put predlazem da odes u kamp, pravi kamp, sa sanitarnim cvorovima itd... ne nesto na divljaka.

Uvjek sam kampirao oko Istre,jer mi je tamo izvrsno,i nikad problema imao.
Predlazem da kupite kvalitetniji sator zbog prozracivanja i naravno kise. Elementarno je ne postaviti sator u rupu, te mozda iskopati male rovice u slucaju vode (imao par lijepih noci kad nam je bujica sve odnesla ).

Ono sto je bilo must have su oni "poljski" kreveti, danas imas za kupit super zracne madrace na napuhavanje, i to za dvije osobe, to napuses i rijesen problem, narav no spavace vrece, viska jastuke itd.. Hrana? kuhalo na plin, i rostilj na plin,mrak stvar, neki kampovi ce vam cak dozvolit i prikljucak na 220v, neki nece, to ovisi od kampa do kampa, naravno da je 220v mrak, jer punis mob, imas svjetlo, mi smo i telku furali itd..

Ako nema 220v, musthave je mali frizic na 12v, za osnovnu hranu. Bube, mravi i ostali insekti, imas za kupit u prahu sredstvo protiv tih nametnika, i zaprasis vanjsku stranu satora pa nema s tim problema.

Skupocjenosti (kamere, radio, tv , mobovi, laptopi) sve smo to drzali u autu koji je pokraj satora, cak smo i robu znali drzat u gepeku, da ne teglis u satoru bez veze.

E sad, preporucam za pocetak mali sator, iglu type, ili alpinisticki type, ako vam se svidi, imas lijepih satora u kojima mozes normalno stajat, s predsatorom i posebnim odjeljenjem za spavanje. Uz takav sator obicno se nose i sklopivi stolovi i stol, iako i sad za pocetak mozete pogledat te male stolice i stolice,cisto da sjedite dok jedete.

Baterijske lampe i sto must have, imas one induktorske (bez napajanja) i ja sam koristio solarne uz ove obicne na baterije.

Hm, vise niceg pametnog se nemrem sjetit, no uglavnom, to je poseban nacin ljetovanja, i po meni jedan od najboljih
Sljaka je dobro napomenuo poantu mi smo svaki drugi dan imali neki rostilj,mesine i ribe .