Pozdrav ljudi, imam Nokiu E51 i stavio sam novi firmware 300.34.56 pa sam i pronasao jednostavan nacin kako hakirat taj firmware, a kako sam se dobro pomucio dok ovo nisam skuzio eto da podjelim sa vama kako se to radi.
Metoda hakiranja se zove HelloOX i iznimno je jednostavna. To je ustvari aplikacija koja radi posao umjesto vas.
Postupak:
1. Trebate dobiti certifikat
2. Za potpisivanje aplikacija skinite program SisContents koji se nalazi kao attachemet na dnu ovog posta.
(Sa tim SisContents programom mozete napraviti raznorazne manipulacije SIS aplikacijama a izmedu ostalog i potpisati ih ako imate svoj certifikat)
Ako ste uz certifikat skinuli i aplikaciju za potpisivanje, onda sa njom potpišite aplikaciju, a ne sa SisContents-om
3. Skinite aplikaciju HelloOX koja se nalazi kao attachement na dnu ovog posta.
4. Potpišite aplikaciju HelloOX sa SisContents programom i certifikatom koji ste dobili u prvoj toči.
5. instalirajte potpisanu HelloOX aplikaciju na memoriju mobitela (može i na memorijsku karticu)
6. kad ste ju instalirali pokrenite ju da odradi hack i nakog toga ju izbrišite.
To je to!
Napomena: ako želite u x-plore_u vidjeti C:\sys\bin , onda još samo napravite što kako je opisano u postu #6 ove teme.
Napomene:
- Na E51 se nekad kad se helloox pokrene pojavi ono applaying patches i tu stane, radi to i radi i radi, treba samo kliknuci cancle i ponovo pokrenuti halloox i stvar prode bez problema.
- izasao je helloox 1.04 al izbjegavajte to, ja sam na e51 to pokreno, resetiro mi mob, i palio se i gasio sam od sebe
Nadam se da sam pomogao, ja nikako nisam mogao pronaci neko jednostavno rjesenje za hakiranje novog v3 firmware-a.
nadam se da sam pomogao
odlično radi na: e71 (fw 200.21.118 i fw 210.21.006), N95 8GB (fw 30.0.018 , 31.0.015)

Bookmarks