Prvo i osnovno je da uzmeš grafičku koja će na sebe preuzeti najveći teret dakle ati 2400, neznam dali koja jeftinija hardwerski podržava dekodiranje (avivo), ja imam 2600xt, procesor ti je dosta jedna jezgra, a ja imam athlona3,2 ghz, mislim da slabijeg sada više i nećeš naći znači i najjeftiniji ti je dobar,

Tuner ako imaš dobar signal svejedno je koji jer onda ti osjetljivost tunera nije bitna, dobar je twinhan smo kod nas ih je teže naći, terratec je najbolji pogotovo zbog daljinskog i softwarea koji ga prati malo je skuplji ali si riješio i daljinski i softwersku podršku znači terratec pci ht, radi s media center 2005, s powercinema 5 i s dvb-viewer (najbitnije). Ima bda driver ima ulaze pa možeš priključiti još što god hoćeš na njega satelitski reciver npr. kao ja, imaš i analogni tuner ako zatreba za kabelsku na primjer. Cijena 400 kn. Imaš naravno i jeftinijih tunera već od 200 kn ali nisu tako zgodni s daljinskim jer ovaj daljinac možeš naučiti da radi s bilo kojim softwareom stvarno bez muke, a iz kutije radi već s dosta toga.Uglavnom s terratecom je najlakše, traži najmanje vremena za složiti htpc. Kod mene kao što rekoh ta kombinacija radi s 7-10 % opterećenja procesora na htv hdtv promo, dakle više je nego dovoljna.