Točno blueled, vjerojatno svaka DVB-T kartica za komp može prikazivati i MPEG4 i MPEG2. Samo je fora što svaka kartica neće raditi sa drugim softverom u kojem se može porihtavati codeci. DVB Viewer je svakako pri vrhu, ako ne i najbolji za to.
Zato, prilikom kupnje DVB-T kartice, paziti da postoje BDA driveri. BDA znači da su driveri "univerzalni" i da će u svakom programu koji prepoznaje BDA drivere, ta kartica raditi. Terratec kojeg osobno imam ima BDA drivere i radi sa svima što sam imao vremena isprobati (DVB Viewer, DVB Dream, MediaPortal i ostali). Nedavno je Terratec izdao i CD, nazvavši ga HD Upgrade kit koji dođe 10€, a sadrži instalaciju codeca i porihtava HomeCinema (program za gledanje od Terrateca) da se može pratiti bilo kakav HD kanal. Znači, za 10€ si skratiš muku isprobavanja i gubljenja desetaka sati na prave codece.
Blueled je naveo i graf. kartice koje podržavaju HD akceleraciju, no ima i jeftinijih od 3850, poput 3650, 8500/8600, 2600Pro/xt koje se polovne mogu naći i za 300-400kn.

Sada, zašto receiveri koji podržavaju MPEG4 koštaju gro love, a obična TV kartica po 200kn može vrtiti isto na televizoru - ne znam. Vjerojatno žele zaraditi.

Sodom je odlično primjetio, a ja sam na to potpuno zaboravio - dijagonala. I s pravom kaže da se samo filmofil primjetiti razliku između HD ready i Full HD telke. I to kad će stajati 1m od telke, a sumnjam da netko na toj udaljenosti gleda TV dijagonale 82/107+ cm.

Ja nisam niti zagriženi filmofil, već jednostavno osoba koja za svoje pare želi dobiti najviše. A to nisu veliki novci, vjerujte mi
Gledao sam u nekom centru, LCD i Plasma, iste veličine, oba Full HD (cijenom plazma malo jeftinija, redom oko 15000kn). Na njima se puštao isti materijal sa BlueRay playera od Panasonica (nekih 5000kn ) i osobno - Plazma me ostavila bez riječi. Nije ona toliko bila bolja, koliko me LCD šokirao sa time da je slika izgledala pixelasto (baš su se vidjeli kvadratići). A plazma, ko normalni CRT - super slika. Prikazivao se neki video spot i snimka Toure de France-a.
Ne znam zašto je LCD izgledao toliko loše, ali tad mi je definitivno plazma bila bolja.

Dok na drugim primjerima (dok su telkaći bili spojeni na splittere i puštao se običan analogni signal), sve je bilo tu i tamo - isto.

Malo sam se zapričao, ali tema mi je zanimljiva jer i sam gledam da starci kupe što bolji telkać. Izgleda da će biti Panasonicova plazma, onda 42PV80P (mislim da je to taj model) u Ve-milu po 6500kn. Samo ne znam kako izgleda analogni signal na tome