= Citat = Izvorno postao Vuco Pregledaj post
Još uvijek (mislim) nisu definirali hoće li to emitiranje ići u MPEG4 ili MPEG2 formatu. MPEG4 receiveri su skupi koliko sam skužio, a televizori sa takvim tunerom još skuplji .
mislim da će se odlučiti za MPEG4. obzirom na zakašnjeli početak u odnosu na neke druge dijelove svijeta, imaju tu opciju da mogu birati danas neopterećeni visokim ulaganjima u jednu od te dvije solucije, glavna ulaganja tek slijede. negdje sam naletio na netu na informaciju da je izglednije da će ići MPEG4

= Citat = Izvorno postao Vuco Pregledaj post
@ Zappan
TV Tuneri za komp mogu najčešće hvatati i MPEG2 i MPEG4 HD kanale. Samo, tu imaš zafrkancije oko codeca, programa i neda se to svakome raditi. Svaka DVB-T kartica može prikazati i MPEG4 i MPEG2 sadržaj.
<cut>
Što se tiče hardverskog dekodiranja HD signala na TV karticama - to je rijetkost (pitanje jel ima takvih kod nas za kupiti; ja osobno još nisam čuo za takvu).
ima hardverskog dekodiranja koje se može kod nas kupiti, jest da ih se na prste jedne ruke može nabrojati. velim, u ovomjesečnom bugu su testirane dvb-t kartice i tamo je to navedeno. jedna se čak može nabaviti za oko 250 kuna u PCI izvedbi sa hardverskim dekodiranjem MPEG4 signala.