Join Today
+ Odgovori na temu
Prikazujem rezultate 1 do 25 od 43

Tema: Hd Dvb-t

Hybrid View

Pravi forumaš Postignuća:
    VeteranTagger Second Class1000 Experience Points

Datum registracije
    Sep 2007
    Mobitel
    LG GT540 Optimus
    Operater
    Tele2
    Godina
    39
    Bodovi
    4.233
    Nivo
    15
    Bodovi: 4.233, Nivo: 15
    Bodovi: 4.233, Nivo: 15
    Ukupna aktivnost: 0%
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Još uvijek (mislim) nisu definirali hoće li to emitiranje ići u MPEG4 ili MPEG2 formatu. MPEG4 receiveri su skupi koliko sam skužio, a televizori sa takvim tunerom još skuplji .

Trenutačno imaš samo jedan HD kanal (ako govorimo o DVB-T-u). Sa HRT doma ide HD Promo u MPEG2 formatu, propusnosti ~20Mbps. Uglavnom, reklama koja se non stop vrti. Croatel-u je zabranjeno emitiranje (jer nisu obnovili dozvolu), a on je imao HD Discovery kanal u MPEG4 formatu.

zappan je dobro rekao. Televizor sa DVB-T tunerom koji ima podršku za MPEG2/MPEG4 (ovaj potonji jer najčešće jako-jako skup), televizor i DVB-T receiver koji ima podršku za MPEG2/MPEG4. Takvi receiveri najčešće imaju HDMI kabel za spajanje sa telkom (najnoviji HDready/FullHD LCD/plazme imaju jedan-dva ili više HDMI konektora iza, uz klasične).

@ Zappan
    TV Tuneri za komp mogu najčešće hvatati i MPEG2 i MPEG4 HD kanale. Samo, tu imaš zafrkancije oko codeca, programa i neda se to svakome raditi. Svaka DVB-T kartica može prikazati i MPEG4 i MPEG2 sadržaj. Pitanje je koliko će kojoj dopustiti driveri da surađuju sa alternativnim programima (poput DVB Viewera) s kojima je najlakše manipulirati u podešavanju codeca za HD.
    Što se tiče hardverskog dekodiranja HD signala na TV karticama - to je rijetkost (pitanje jel ima takvih kod nas za kupiti; ja osobno još nisam čuo za takvu). Većinom danas to rade grafičke kartice sa PureVideo (nvidia) ili UVD (ATI) mogućnostima (čisto preko codeca koji to dopuštaju).

S obzirom da sam sa svojom TV karticom uspješno uhvatio sve moguće HD kanale koji su kod nas bili, stanje ti je ovakvo - HRT-ov HD Promo ide bez problema na mojem kompu (x2 na 2400Mhz, integrirana grafa bez HD akceleracije, znači sve radi proc), dok primjerice Croatelov HD Discovery je dosta naprezao procesor (obje jezgre na nekih 90%), ali se moglo gledati .

Super-forumaš Postignuća:
    SocialVeteran10000 Experience Points

Datum registracije
    Oct 2002
    Mobitel
    BB-9000
    Operater
    VIPnet
    Godina
    44
    Bodovi
    20.359
    Nivo
    34
    Bodovi: 20.359, Nivo: 34
    Bodovi: 20.359, Nivo: 34
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao Vuco Pregledaj post
    Još uvijek (mislim) nisu definirali hoće li to emitiranje ići u MPEG4 ili MPEG2 formatu. MPEG4 receiveri su skupi koliko sam skužio, a televizori sa takvim tunerom još skuplji .
    mislim da će se odlučiti za MPEG4. obzirom na zakašnjeli početak u odnosu na neke druge dijelove svijeta, imaju tu opciju da mogu birati danas neopterećeni visokim ulaganjima u jednu od te dvije solucije, glavna ulaganja tek slijede. negdje sam naletio na netu na informaciju da je izglednije da će ići MPEG4

= Citat = Izvorno postao Vuco Pregledaj post
    @ Zappan
    TV Tuneri za komp mogu najčešće hvatati i MPEG2 i MPEG4 HD kanale. Samo, tu imaš zafrkancije oko codeca, programa i neda se to svakome raditi. Svaka DVB-T kartica može prikazati i MPEG4 i MPEG2 sadržaj.
    <cut>
    Što se tiče hardverskog dekodiranja HD signala na TV karticama - to je rijetkost (pitanje jel ima takvih kod nas za kupiti; ja osobno još nisam čuo za takvu).
    ima hardverskog dekodiranja koje se može kod nas kupiti, jest da ih se na prste jedne ruke može nabrojati. velim, u ovomjesečnom bugu su testirane dvb-t kartice i tamo je to navedeno. jedna se čak može nabaviti za oko 250 kuna u PCI izvedbi sa hardverskim dekodiranjem MPEG4 signala.

+ Odgovori na temu

Bookmarks

Pravila postanja

• Ne možeš stvarati nove teme
  • Ne možeš odgovarati na postove
  • Ne možeš slati privitke
  • Ne možeš mijenjati svoje postove